Fastlaskiainen 2023 Åbo/ Turku

Ajankohta
-

fastlaskiainen 2023

 

Hyvät opiskelijat ja opiskelijajärjestöt!

ÅAS, TYY ja TUO järjestävät muutaman vuoden tauon jälkeen vihdoin Fastlaskiaisen perinteisen pulkkakilpailun muodossa Vartiovuorella. Fastlaskiainen järjestetään tänä vuonna 21. helmikuuta. Tapahtuma on katsojille ilmainen, eikä vaadi ilmoittautumista. Pulkkakilpailu alkaa noin klo 14 ja kestää noin kaksi tuntia. "After Pulkka" järjestetään Kårenilla heti kilpailun päätyttyä.

Kaikki ÅAS:n, TYYn ja TUO:n alaisuudessa toimivat opiskelijajärjestöt voivat osallistua kilpailuun ilmaiseksi.

Koska tapahtumaa ei ole järjestetty perinteisessä muodossaan sitten vuoden 2020, on ehkä hyvä nopeasti kerrata tapahtuman kulku:
Perinteisesti Fastlaskiainen järjestetään Vartiovuorenmäellä laskiaistiistaina pulkkakilpailuna opiskelijajärjestöjen kesken. ”Pulkkamäkenä” toimii asfaltoitu mäki, joka kulkee observatoriolta kesäteatteria kohti, joten on hyvä pitää mielessä mahdollisuus, että mäessä ei ole lunta kilpailun aikana.

Kilpailuun osallistuvat järjestöt voivat valita pulkkalaskunsa ajaksi musiikin, joka toistetaan laskupaikalla järjestäjien toimesta kaiuttimista. Jokainen järjestö laskee vuorotellen mäkeä alas pulkallaan. Mikä taasen lasketaan pulkaksi, on perinteisesti ollut melko tulkinnanvaraista. Vähintään yhden (1) ihmisen pitää kuitenkin olla pulkan kyydissä koko laskun ajan. Voittaja päätetään muun muassa itse pulkan, mäenlaskutyylin, teeman ja pulkan laskijoiden fiiliksen mukaan. Pulkan tulee myös kestää toinen mäenlasku, mikäli se valitaan finaaliin.

Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa https://www.lyyti.in/Fastlaskiainen2023. Ilmoittautuminen on auki 14.2. asti. Ilmoittautumislinkki on lähetetty myös suoraan järjestöille.

 

Nähdään Vartiovuorella ja Kårenilla!