Äänestä edustajistovaaleissa

Äänestä TYYn edustajistovaaleissa 30.10.2023 klo 10.00 ja 08.11.2023 klo 16.00 välisenä aikana. Tunnistaudu haka-tunnuksilla (utu-tunnus) ja anna äänesi yhdelle ehdokkaalle. Äänestys vie aikaa vain 2 minuuttia. Jokainen äänestäjä saa ilmaiset vaalikahvit tietyistä opiskelijaravintoloista. Lisätietoa tulee lähempänä äänestystä.

Olet äänioikeutettu, mikäli olet läsnä oleva perustutkinto-opiskelija tai TYYn jäseneksi liittynyt jatko- tai vaihto-opiskelija. Äänestäminen tapahtuu Turun yliopiston käyttäjätunnuksilla. Äänestä osoitteessa: http://vaalit.utu.fi/

Äänestämisen lisäksi, voit itse lähteä ehdolle edustajistovaaleihin. Lue lisää kohdasta “Lähde ehdolle”

Vaalijärjestelmä

Vaaleissa äänestetään selaimella toimivalla sähköisellä vaalijärjestelmällä, jota on käytetty Turun yliopistolla vuodesta 2013. Selainten yhteydet suojataan vahvalla HTTPS-salauksella ja äänestäjän tunnistautumiseen käytetään yliopiston käyttäjätunnusta.

Vaalijärjestelmä on suomalaisen Trevean toimittama Vakka-vaalijärjestelmä, joka toimii Turun yliopiston Digipalvelujen palvelimilla (Turun yliopiston tietoturvakuvaus). Äänestysjärjestelmän tietoturvan suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtana on käytetty OWASP-säätiön Application Security Verification Standardin (ASVS 2.0 2014) tasoa 2 (standard). Järjestelmän tietoturvallisuus on viimeksi arvioitu toimittajan ja Digipalvelujen toimesta lokakuussa 2023.

Äänestäjän ja annetun äänen yhteyttä ei tallenneta: Vaalijärjestelmä on ns. direct-recording electronic (DRE) -tyyppinen äänestysjärjestelmä, joka tallentaa annetut äänet pelkästään sähköisinä. Järjestelmä ei koskaan tallenna kuka äänestäjistä on antanut minkäkin äänistä. Tietokantaan tallennetaan toisistaan erillisinä tieto siitä, ketkä äänestäjistä ovat jo äänestäneet ja erikseen tieto siitä, kuinka monta ääntä kukin ehdokas on saanut.