Järjestöneuvonta ja -palvelut

Ryhmätöitä tekeviä ihmisiä

Tilat

TYY vuokraa järjestöilleen kokous- ja seminaarikäyttöön Turku-salia ja vapaampiin tilaisuuksiin Q-taloa ja saunatiloja. Lisäksi TYY vuokraa järjestöille toimistotiloja Ylioppilastaloissa.

 • Q-talo (Nummenpuistokatu 2)
 • TYYn sauna (Yo-talo A)
 • Turku-sali (Yo-talo A)
 • Kampuskappeli (Yo-talo C)
 • opiskelutilat (Yo-talo B)

 Tutustu TYYn vuokrattaviin tiloihin

Kokouskäyttöön kannattaa tiedustella myös Proffan Kellarin kabinetteja (puh. 02 250 5515).

Yliopiston luentosalit ja seminaarihuoneet (vaatii UTU-tunnukset) kokoustarkoituksiin ovat veloituksetta TYYn järjestöjen käytössä. Tilojen varauskalenterit ovat näkyvillä osoitteessa opas.utu.fi.

Monet TYYn järjestöt tarjoavat tilojaan myös muiden järjestöjen käyttöön edullisesti:

Turun kaupunki tarjoaa opiskelijoiden käyttöön erilaisia nuorisopalvelujen leirintäalueita. Tiloissa on majoituspaikkoja kaikenkokoisille ryhmille. Lisää tietoa näistä yhdistyksille sopivista tiloista on Turun kaupungin sivuilla.

Tavarat

TYYn toimistolta TYYn järjestöjen (ja jäsenten) vuokrattavissa ovat:

 • Tyyma-muoviastiasto (noin 80 hlölle)
 • videotykki
 • rintamerkkikone
 • laminointikone
 • vuosijuhlatarvikkeet

Äänentoistolaitteet: (pantti 50 euroa)

 • kahdet kaiuttimet jalustoineen
 • miksauspöytä
 • mikrofoni

► Tutustu TYYn lainaravaroihin

Neuvonta

Ota rohkeasti yhteyttä! TYYn henkilökunta on järjestöjen käytettävissä.

 • Missä tahansa mieltä askarruttavassa järjestötoimintaa koskevassa kysymyksessä voi olla yhteydessä TYYn järjestöasiantuntijaan: tyy-jarjestoasiantuntija@utu.fi
 • Talouteen liittyvissä asioissa erityisasiantuntemusta on TYYn taloussihteerillä: tyy-taloussihteeri@utu.fi
 • Järjestöjen tapahtumien viestinnässä neuvoo TYYn viestintäasiantuntija: tyy-viestintaasiantuntija@utu.fi
 • Myös TYYn muut työntekijät palvelevat yhdistyksiä omilla sektoreillaan; esimerkiksi ainejärjestöjen edunvalvonta-asioissa auttaa koulutuspoliittinen asiantuntija: tyy-kopoasiantuntija@utu.fi

Tilatkaa tietoisku TYYn järjestöasiantuntijalta, jos jokin osa-alue toiminnassa kaipaa tukea. Järjestöasiantuntija voi tulla tapaamaan järjestöänne tai vaikka muutamaa samoja asioita pohtivia järjestöjä myös TYYn varsinaisten koulutusten ulkopuolella. Tilaisuudet voidaan rakentaa tapauskohtaisten tarpeiden ympärille.

Koulutukset ja pj-neuvosto

TYY järjestää vuosittain järjestöilleen koulutusta yhdistystoiminnasta. Perinteisesti joulukuussa pidetään kattava järjestötoiminnan perusasioiden koulutuspaketti uusille hallitusten jäsenille. Pakettiin sisältyvät koulutukset ainakin puheenjohtajille, taloudenhoitajille, tiedottajille, tapahtumanjärjestäjille sekä toimittajille.

Loppuvuodesta puheenjohtaja- ja taloudenhoitajakoulutuksissa perehdytään erityisesti tilikauden lopun rutiineihin sekä tiedonsiirtoon.

Lisäksi pyrimme toteuttamaan järjestöiltä tulevia toivomuksia koulutusten suhteen. Ideoita voi lähettää järjestöasiantuntijalle tai hallituksen järjestövastaavalle.

Järjestöpuheenjohtajille pidetään myös tapaamisia. Tapaamisissa käsitellään ajankohtaisia ja hyödyllisiä yhdistysasioita, mutta ennen kaikkea tilaisuuksien toivotaan olevan paikka verkostoitumiseen ja vertaistuen antamiseen ja saamiseen.

Taloudenhoitajakoulutusten harjoitusten avaamiseen tarvitset Tappio-kirjanpito-ohjelman.

Turun ulkopuolella toimiville yhdistyksille maksetaan matkakorvauksia halvimman kulkuneuvon mukaan yhdelle osallistujalle / järjestö.

Viestintäpalvelut

Haluatko tulevalle tapahtumallesi lisää näkyvyyttä? Ota yhteyttä TYYn viestintaasiantuntijaan mieluiten viimeistään 1,5 viikkoa ennen tapahtumaa: tyy-viestintaasiantuntija@utu.fi. Asiantuntijaan kannattaa olla myös yhteydessä myös muissa viestintään liittyvissä kysymyksissä.

Viestintäasiantuntijan kanssa yhteistyössä voit tarvittaessa

 • mainostaa tapahtumaa tyy.fi-tapahtumakalenterissa ja muualla tyy.fi-sivustolla
 • mainostaa tapahtumaa tyyali-sähköpostilistalle lähetettävässä uutiskirjeessä
 • mainostaa tapahtumaa TYYn sosiaalisen median kanavissa.

TYYn tapahtumakalenteri tavoittaa opiskelijat hyvin, järjestät sitten pienet myyjäiset tai suuremmat juhlat. Kalenterista näkee kootusti koko TYYn järjestökentän järjestämät tapahtumat. Kalenterista tietoa on helppo jakaa esimerkiksi uutiskirjeeseen, sosiaalisen median kanaviin ja sähköpostilistoille.

Tapahtumakalenterin ohjeet järjestöille

Lisäksi kannattaa pitää mielessä myös muut Turun tapahtumakalenterit, esim.

TYYn uutiskirje ja Tyyali-sähköpostilista

TYYn uutiskirje lähetetään Tyyali-sähköpostilistalle noin kerran viikossa. Uutiskirjeeseen on koottu tulevien viikkojen tapahtumat ja opiskelijoille tärkeät uutiset. Uutiskirje lähtee noin neljälle tuhannelle Turun yliopiston opiskelijoille.

Mikäli haluat tietoa uutiskirjeeseen, ota yhteyttä viestintäasiantuntijaan: tyy-viestintaasiantuntija@utu.fi. Mikäli et vielä saa uutiskirjettä sähköpostiisi, liity Tyyali-listalle.

Järjestön omat tunnukset tyy.fi-sivulle

Järjestöillä on käytössään omat tunnukset tyy.fi-sivustolle. Tunnusten avulla järjestöt pääsevät päivittämään omia tapahtumiaan TYYn nettisivujen tapahtumakalenteriin sekä täyttämään järjestöilmoituksen ja toiminta-avustushakemuksen. Mikäli tunnus on uupuu tai on päässyt unohtumaan, uutta voi tiedustella TYYn järjestöasiantuntijalta.

Turun ylioppilaslehti

Järjestöt saavat alennukset Tylkkärin ilmoitushinnoista. Tiedustelut ja ilmoitustilan varaukset päätoimittajalta, tyl-paatoimittaja@utu.fi, 044 990 0600. Tylkkärille kannattaa aina myös tarjota juttuideoita.

> Tylkkärin omat sivut: www.tylkkari.fi

Muista myös viestintä englanniksi

Turun yliopistossa on tuhansia opiskelijoita, joiden opiskelukieli on englanti. Esimerkiksi vaihto-opiskelijat osallistuvat yleensä varsin aktiivisesti tapahtumiin ja harrastustoimintaan.

TYY pyrkii tuottamaan ison osan tiedosta suomen kielen lisäksi englanniksi. tyy.fi/en-sivulla on runsaasti tarjontaa myös englanniksi opiskeleville. Kansainvälisille opiskelijoille lähetetään myös englanninkielinen uutiskirje.

Tee tapahtumastasi tiivistelmä myös englanniksi, ja kysy TYYn viestintäasiantuntijalta (tyy-viestintaasiantuntija@utu.fi) tai kv-asiantuntijalta (tyy-internationalspecialist@utu.fi) miten kansainväliset opiskelijat tavoitetaan tehokkaasti.