Lakineuvonta

Tarjoamme jäsenille maksutonta lakineuvontaa tiistaisin ja keskiviikkoisin.

Neuvontalakimies Petteri Sihvonen

Lukukausien aikana TYYn neuvontalakimies Petteri Sihvonen päivystää tiistaisin klo 18–19 TYYn toimistolla (Rehtorinpellonkatu 4 A), sähköpostitse tyy-lakineuvonta@utu.fi, sekä myös puhelimitse (+358 45 843 3428, vain päivystysaikoina).

Oikeusapujaosto

Jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi vuokrasopimukseen, työsuhteeseen, perintöön, avo- tai avioliittoon tai muuhun oikeudelliseen asiaan liittyen, käänny rohkeasti oikeusapujaoston puoleen.

Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan ainejärjestö Lex ry:n oikeusapujaosto tarjoaa oikeudellista neuvontaa lukukausien aikana keskiviikkoisin klo 18–20 kokoustila Virtasessa (osoitteessa Ylioppilastalo A, 1. krs, Rehtorinpellonkatu 4 A) sekä sähköpostilla osoitteessa tyy-oikeusapu@utu.fi

 sekä puhelimitse numerossa +358 45 843 3428. Kesäisin oikeusapujaosto tarjoaa neuvontaa vain sähköpostitse.

Oikeusapujaoston tarjoama neuvonta on tarkoitettu Turun yliopiston ylioppilaskunnan, Åbo Akademis Studentkårin ja opiskelijakunta TUOn nykyisille jäsenille, joten lähetäthän viestisi utu- tai muusta opiskelijasähköpostiosoitteestasi. Muista sähköpostiosoitteista tulleisiin kysymyksiin emme voi vastata.

Oikeusapujosto ei anna rikos- eikä vero-oikeudellista neuvontaa, eikä myöskään laadi asiakirjoja edes välillisesti.

Vastuunrajoituslauseke

TYYn lakineuvontapalvelu antaa vain ei-ammatillisia arvioita. TYYn lakineuvontapalvelu ei anna lakimiehen ohjeita tai neuvoja, eikä osapuolten välillä ole toimeksiantosuhdetta. TYYn neuvontalakimiehet tai oikeusapujaosto eivät voi ottaa vastaan toimeksiantoja, ja he antavat vain ohjeita siitä mihin toimiin neuvoa kysyvä voisi ryhtyä omassa asiassaan. TYY tai neuvon antanut henkilö ei vastaa neuvon oikeellisuudesta ja sen mahdollisesti aiheuttamista taloudellisista menetyksistä tai oikeuden menetyksistä. Asiakkaan on hyvä juridisessa ongelmatilanteessa kääntyä lakiasiaintoimiston, asianajotoimiston tai oikeusaputoimiston puoleen sekä antaa asiassa varsinainen toimeksianto.