Jäsenyys

TYYn teltta avajaiskarnevaaleilla

Jokainen Turun yliopistossa ylempää tai alempaa perustutkintoa suorittava opiskelija on TYYn jäsen. Myös väitöskirjatutkijat voivat liittyä TYYn jäseneksi niin halutessaan. Jäseneksi liittyminen tapahtuu lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä. Jos unohdit ilmoittautua yliopistoon ilmoittautumisaikana, sinun on haettava oikeutta uudelleenkirjoittautumiseen. Uudelleenkirjoittautumisohjeet saat Opiskelijakeskus Discosta sähköpostilla (disco@utu.fi). Samalla saat myös ylioppilaskunnan jäsenmaksun ohjeet.

Jäsenmaksullasi vaikutetaan opintojen sujuvuuteen, tehdään yliopistoyhteisöstä yhdenvertaisempaa, puolustetaan opintotukea, tuodaan kaikkien alojen opiskelijoita yhteen perinteisiin opiskelijatapahtumiin sekä tuetaan opiskelijajärjestöjen tärkeää työtä. Tiesitkö, että TYY on myös opiskelijaruokaa tarjoavan Unican omistajana?

Uudessa strategiassaan TYY keskittyy ydintoimintaansa: vaikuttamiseen ja edunvalvontaan, yhteisöllisyyden edistämiseen, palvelutarjontaan ja sidosryhmäyhteistyöhön. Näiden painopisteiden kautta TYY tekee jäsenilleen opiskelijaelämästä ainutlaatuista. TYYn visio on olla Suomen vastuullisin ylioppilaskunta Suomen vetovoimaisimmassa yliopistossa. 

TYYn jäsenenä olet oikeutettu myös

 • KELAn tukemaan opiskelijahintaiseen lounaaseen
 • valitsemaasi opiskelijakorttiin ja opiskelijaetuihin esimerkiksi joukkoliikenteessä
 • vaikuttamaan edustajistovaaleissa yhteisen edunvalvonnan tavoitteisiin
 • osallistumaan yliopiston päätöksentekoon hallinnon opiskelijaedustajana
 • kysymään apua asiantuntijalta opintoihin, sosiaalietuuksiin tai järjestötyöhön liittyvissä ongelmissa
 • saamaan juristin tai lakiopiskelijoiden apua oikeudellisiin kysymyksiin
 • vuokraamaan ylioppilaskunnan omistamia tiloja alennushintaan sekä käyttämään lainatavaroita

Opiskelijakortti on virallinen todistus opiskelijastatuksesta

Opiskelijakortin haltijana olet oikeutettu lukuisiin palveluihin ja etuihin. Opiskelijakortilla saat esimerkiksi opiskelijahintaiset ateriat opiskelijaravintoloissa ja alennuksia juna- ja bussimatkoista. Sähköisiä opiskelijakortteja ovat esimerkiksi Frank ja Tuudo. Tuudosta löydät lisäksi käyttäjän opintotietoja Pepistä, kampusalueiden kartat, tietoja tärkeimmistä opiskelijan palveluista sekä opiskelijaravintoloide​n lounaslistat. 

Jos haluat fyysisen opiskelijakortin, voit tilata sen Frankin kautta ja maksaa sen verkossa. Kortti valmistetaan, kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi yliopistoon ja läsnäolotiedot on siirretty Frankille. Lue ilmoittautumisesta yliopiston sivuilta: Lukuvuosi-ilmoittautuminen ja opiskeluoikeus. Korttiin tarvitset lisäksi lukuvuositarran, joita jaetaan TYYn kansliassa 1.8. alkaen.

Opiskelijakortin tarvitset:

 • opiskelijahintaisen lounaan saamiseen ravintolan kassalla
 • YTHS:n palveluiden käyttämiseen (muistathan myös maksaa vuosittaisen YTHS-maksun KELAlle!)
 • VR:n junien ja Matkahuollon bussien opiskelijahintaisella lipulla matkustamiseen
 • Turun seudun paikallisliikenne Fölin opiskelijahintaisiin kortteihin (onnistuu myös verkkopalvelussa yliopiston tunnuksia käyttämällä)
 • kaikkiin muihin opiskelijahintaa tarjoaviin palveluihin. Kysy rohkeasti kassalla!

Väitöskirjatutkijat voivat liittyä TYYn jäseniksi

Jos haluat liittyä ylioppilaskuntaan voit maksaa ylioppilaskunnan jäsennmaksun Oili-ilmoittautumispalvelussa lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä tai ottamalla yhteyttä disco@utu.fi. Maksun jälkeen voit tilata muovisen opiskelijakortin Frankin sivuilta tai ottaa käyttöön väitöskirjatutkijoiden opiskelijakortin Tuudossa.

Väitöskirjatutkijoille TYYn jäsenyys on vapaaehtoinen. Etuja ovat mm.

 • Ruokailu: Unican kampusalueen ravintolat tarjoavat TYYn jäsenille lounaan alennettuun hintaan. Katso ruokalistat ja sijainnit: www.unica.fi.
 • TYYn neuvontapalvelut: TYYn jäsenenä jatko-opiskelijoilla on käytettävissä TYYn asiantuntijoiden sekä neuvontalakimiehen neuvontapalvelut.
 • TYYn vuokrattavat tilat ja tavarat: TYYn jäsenenä jatko-opiskelijat ovat oikeutettuja vuokraamaan Turku-salia ilmaiseksi, saunaa ja Q-taloa jäsenhintaan, lainaamaan rintamerkkikonetta ja laminointikonetta, Tyyma-astiastoa ja pyöränkorjaussettiä.
 • Turun ylioppilaslehti: Turun ylioppilaslehden voit noutaa useasta kampusalueen ständistä, mutta jatko-opiskelijajäsenenä voit tilata lehden myös kotiin kannettuna perustutkinto-opiskelijahintaan.

Lisäksi yksityiset yritykset (kuten apteekit, uimalat, ravintolat) myöntävät vaihdellen alennuksia väitöskirjatutkijoiden opiskelijakortin esittäville. Etuja on koottuna esimerkiksi Frankin verkkopalvelussa.

Mistä jäsenmaksu muodostuu

Jäsenmaksut lukuvuodelle 2023–2024 ovat perustutkinto-opiskelijoille 55 euroa ja jatko-opiskelijoille 37 euroa. TYYn jäsenmaksu ei enää sisällä YTHS-maksua. Vuoden 2021 alusta maksun periminen siirtyi Kansaeläkelaitokselle. Lue aiheesta lisää Kelan sivuilta.

Jäsenmaksun palauttaminen

Jäsenmaksun palautusta voi hakea TYYltä eri syistä. Lue lisää ja täytä hakemus täältä.