Jäsenyys

TYYn teltta avajaiskarnevaaleilla

Jokainen Turun yliopistossa ylempää tai alempaa perustutkintoa suorittava opiskelija on TYYn jäsen. Jäseneksi liittyminen tapahtuu lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä.

Jos unohdit ilmoittautua yliopistoon ilmoittautumisaikana, sinun on haettava oikeutta uudelleenkirjoittautumiseen. Uudelleenkirjoittautumisohjeet saat Opiskelijakeskus Discosta sähköpostilla (disco@utu.fi). Samalla saat myös ylioppilaskunnan jäsenmaksun ohjeet.

TYY valvoo jäsentensä etua Turun yliopistossa ja alueella. Lisäksi TYY tarjoaa jäsenilleen ja järjestöilleen runsaasti erilaisia palveluita, kuten koulutuksia, neuvontaa, vuokratiloja, tapahtumia ja lainatavaroita.

Opiskelijakortti on virallinen todistus opiskelijastatuksesta

Opiskelijakortin haltijana olet oikeutettu lukuisiin palveluihin ja etuihin. Opiskelijakortilla saat esimerkiksi opiskelijahintaiset ateriat opiskelijaravintoloissa ja alennuksia juna- ja bussimatkoista. Paikalliset ja valtakunnalliset edut löydät Frankin verkkopalvelusta.

Jos haluat fyysisen opiskelijakortin, voit tilata ja maksaa sen verkossa. Kortti valmistetaan, kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi yliopistoon ja läsnäolotiedot on siirretty Frankille. Lue ilmoittautumisesta yliopiston sivuilta: Lukuvuosi-ilmoittautuminen ja opiskeluoikeus. Korttiin tarvitset lisäksi lukuvuositarran, joita jaetaan TYYn kansliassa 1.8. alkaen.

Frank App palvelee virallisena sähköisenä opiskelijatunnisteena. Voit ladata sovelluksen osoitteesta http://www.frank.fi/lataa

Jatko-opiskelijat voivat liittyä TYYn jäseniksi

Jatko-opiskelijoille TYYn jäsenyys on vapaaehtoinen. Jatko-opiskelijan etuja ovat mm.

  • Ruokailu: Kaikki Unican kampusalueen ravintolat tarjoavat TYYn lukuvuositarralla varustetulla opiskelijakortilla lounaan jatko-opiskelijahintaan. Katso ruokalistat ja sijainnit: www.unica.fi.
  • TYYn neuvontapalvelut: TYYn jäsenenä jatko-opiskelijoilla on käytettävissä TYYn asiantuntijoiden sekä neuvontalakimiehen neuvontapalvelut.
  • TYYn vuokrattavat tilat ja tavarat: TYYn jäsenenä jatko-opiskelijat ovat oikeutettuja vuokraamaan Turku-salia ilmaiseksi, saunaa ja Q-taloa jäsenhintaan, lainaamaan rintamerkkikonetta ja laminointikonetta, Tyyma-astiastoa ja pyöränkorjaussettiä.
  • Turun ylioppilaslehti: Turun ylioppilaslehden voit noutaa useasta kampusalueen ständistä, mutta jatko-opiskelijajäsenenä voit tilata lehden myös kotiin kannettuna perustutkinto-opiskelijahintaan.

Lisäksi yksityiset yritykset (kuten apteekit, uimalat, ravintolat) myöntävät vaihdellen alennuksia jatko-opiskelijakortin esittäville. Etuja on koottuna esimerkiksi Frankin verkkopalvelussa.

Mistä jäsenmaksu muodostuu

Jäsenmaksut lukuvuodelle 2022–2023 ovat perustutkinto-opiskelijoille 53 euroa ja jatko-opiskelijoille 37 euroa. TYYn jäsenmaksu ei enää sisällä YTHS-maksua. Vuoden 2021 alusta maksun periminen siirtyi Kansaeläkelaitokselle. Lue aiheesta lisää Kelan sivuilta.