Mikä on edustajisto?

Edustajisto käyttää ylioppilaskunnassa ylintä päätösvaltaa.Edustajiston tärkeimpiin tehtäviin kuuluu talousarvion ja toimintaa ohjaavien dokumenttien sisällöstä päättäminen sekä hallituksen valinta. Edustajistossa pääsee vaikuttamaan mm. ympäristö- ja yhdenvertaisuusohjelmien kehittämiseen ja moneen muuhun toimintaa ohjaavaan dokumenttiin. Edustajiston jäsenet eli edaattorit valitaan joka toinen vuosi järjestettävissä edustajistovaaleissa.

Edustajisto kokoustaa noin kerran kuukaudessa. Ennen kokouksia edustajistolle on perinteisesti järjestetty iltakoulu, jossa asioihin pääsee syventymään etukäteen ja asioista voidaan keskustella jo ennen kokousta. Lisäksi edustajistoryhmät ja edaattorit voivat valmistella asioita itsenäisesti haluamallaan tavalla kokousten välissä.

Edaattorina voit päästä esimerkiksi osaksi pienempiä toimikuntia, jossa valmistellaan edustajiston päätettäväksi, mm. järjestöjen avustuskriteerit, henkilöstön ja luottamushenkilöiden rekrytointien valinnat, taloudelliset päätökset tai esimerkiksi strategian. Edustajisto kokoustaa pääasiassa Turussa, mutta kokouksia järjestetään vuosittain Rauman tai Porin kampuksella, tavallisesti n. kerran vuodessa Satakunnassa.

Edustajistossa pääsee verkostoitumaan poikkitieteellisesti, oppimaan uutta, harjoittelemaan vaikuttamisen eri keinoja sekä ymmärtämään TYYn ja yliopiston toimintaa paremmin. Edustajistoon voi hakea kuka tahansa. Voit olla ensimmäisen vuoden opiskelija, joka on kiinnostunut ylioppilaskunnan toiminnasta, järjestökokemusta kartuttanut järjestöjäärä tai vaikuttamisintoa täynnä oleva poliitikko. Edustajisto toimii parhaimmillaan, kun edustettuina ovat mahdollisimman monenlaiset opiskelijat.

Katso edustajiston kokouksia täältä https://www.youtube.com/@studentuniontyy/videos
Lue edustajiston pöytäkirjoja täältä https://www.tyy.fi/fi/tyy/paatoksenteko 

Lähde ehdolle edustajistoon. Lue lisää kohdasta “Lähde ehdolle”.