Neuvonta ja palvelut

Ryhmätöitä tekeviä ihmisiä

TYYn asiantuntijat neuvovat TYYn jäseniä kaikissa opiskeluun ja opiskelijaelämään liittyvissä ongelmatilanteissa. Yhteydenotot ovat aina luottamuksellisia.

► Kaikkien asiantuntijoiden yhteystiedot löydät täältä.

Häirintäyhdyshenkilöt auttavat, jos kohtaat epäasiallista kohtelua

Koulutuspoliittinen, sosiaalipoliittinen ja kansainvälisten asioiden asiantuntijat toimivat opiskelijoiden häirintäyhdyshenkilöinä. Voit olla yhteydessä kehen tahansa heistä, jos kohtaat häirintää, ahdistelua, kiusaamista, syrjintää, rasismia tai muuta epäasiallista kohtelua. Kaikki keskustelut mahdollisesti hankalista tilanteista ovat ehdottoman luottamuksellisia.

► tyy-sopoasiantuntija@utu.fi & tyy-internationalspecialist@tyy.fi

Koulutuspoliittinen asiantuntija neuvoo opintoasioissa

Koulutuspoliittinen asiantuntija neuvoo opintoihin liittyvissä asioissa. Voit olla yhteydessä esimerkiksi suoritustapoihin, tenttiarvosteluihin tai ohjaukseen liittyvissä ongelmissa. Koulutuspoliittinen asiantuntija neuvoo myös aine- ja tiedekuntajärjestöjä opintoasioihin liittyvässä vaikuttamisessa.

► tyy-kopoasiantuntija@utu.fi

Sosiaalipoliittinen asiantuntija neuvoo sosiaalipoliittisissa asioissa

Sosiaalipoliittinen asiantuntija neuvoo, kun kohtaat ongelmia toimeentuloon, asumiseen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Sosiaalipoliittinen asiantuntija ohjaa tarvittaessa oikean tahon puoleen. Sosiaalipoliittinen asiantuntija neuvoo myös järjestöjä esimerkiksi hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

► tyy-sopoasiantuntija@utu.fi

Kv-asiantuntija neuvoo kansainvälisyyteen liittyvissä asioissa

Kansainvälisten asioiden asiantuntija neuvoo kansainvälisiä opiskelijoita ja kotimaisten opiskelijoiden kansainvälistymiseen liittyvissä kysymyksissä. Kansainvälisten asioiden asiantuntija neuvoo myös järjestöjä esimerkiksi kansainvälisten opiskelijoiden osallistamiseen ja tukemiseen liittyvissä kysymyksissä.

► tyy-internationalspecialist@tyy.fi

TYY tarjoaa maksutonta lakineuvonta

Tarjoamme jäsenille maksutonta lakineuvontaa. Voit siis saada apua esimerkiksi vuokrasuhteeseen, työsuhteeseen tai avoliittoon liittyvissä oikeudellisissa ongelmissa. TYYn neuvontalakimies on tavoitettavissa lukukausien aikana tiistaisin klo 18–19 TYYn toimistolla ja puhelimitse. Neuvontaa saa kaikissa muissa paitsi rikos- ja vero-oikeuteen liittyvissä kysymyksissä.

Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan ainejärjestö Lex ry:n oikeusaputoimikunta antaa lakineuvontaa keskiviikkoisin klo 18–20 sähköpostilla.

► Lue lisää lakineuvonnasta