Lakineuvonta

Tarjoamme jäsenille maksutonta lakineuvontaa tiistaisin ja keskiviikkoisin.

Jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi vuokrasopimukseen, työsuhteeseen, perintöön, avo- tai avioliittoon liittyvissä oikeudellisissa asioissa, käänny rohkeasti oikeusapujaoston puoleen. Toimikunta ei anna rikos- eikä vero-oikeudellista neuvontaa. Huomaathan myös, että oikeusapujaosto ei laadi asiakirjoja edes välillisesti.

Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan ainejärjestö Lex ry:n oikeusapujaosto antaa lakineuvontaa keskiviikkoisin klo 18–20 kokoustila Virtasessa (osoitteessa Ylioppilastalo A, 1. krs, Rehtorinpellonkatu 4 A) tai sähköpostilla osoitteessa tyy-oikeusapu@utu.fi sekä puhelimitse numerossa +358 45 843 3428.

Oikeusapujaosto tarjoaa neuvontaa ainoastaan Turun yliopiston ylioppilaskunnan, Åbo Akademis Studentkårin ja opiskelijakunta TUOn jäsenille, joten lähetäthän viestisi utu- tai muusta opiskelijasähköpostiosoitteestasi. Muista sähköpostiosoitteista tulleisiin kysymyksiin emme voi vastata.

TYYn neuvontalakimies päivystää lukukausien aikana aina tiistaisin klo 18–19 tomistolla (Rehtorinpellonkatu 4 A) ja puhelimitse.

Katso poikkeusajat yhteystietosivulta.

 

Vuokrasuhteeseen ja työsuhteeseen liittyviä kysymyksiä?

Mietityttääkö asunnon vuokraamiseen, putkiremontteihin, vuokran korotuksiin tai vuokrasuhteen päättämiseen liittyvä asia?

Katso vastauksia vuokrasuhteeseen liittyviin kysymyksiin

Milloin määräaikainen työsopimus voidaan päättää? Mitä työsopimuksessa tulisi olla?

Katso vastauksia työsuhteeseen liittyviin kysymyksiin

 

Yhteystiedot

Oikeusapujaosto

Päivystys: Keskiviikkoisin klo 18–20 sähköpostitse: tyy-oikeusapu@utu.fi

Anna oikeusapujaostolle palautetta palautelomakkeella

 

Neuvontalakimies Petteri Sihvonen

Päivystys lukukausien aikana tiistaisin klo 18–19 toimistolla (Rehtorinpellonkatu 4 A) tai puhelimitse.
+358 45 843 3428 (päivystysaikoina)

 

Vastuunrajoituslauseke

TYYn lakineuvontapalvelu antaa vain ei-ammatillisia arvioita. TYYn lakineuvontapalvelu ei anna lakimiehen ohjeita tai neuvoja, eikä osapuolten välillä ole toimeksiantosuhdetta. TYYn neuvontalakimiehet tai oikeusaputoimikunta eivät voi ottaa vastaan toimeksiantoja ja he antavat vain ohjeita siitä mihin toimiin neuvoa kysyvä voisi ryhtyä omassa asiassaan. TYY tai neuvon antanut henkilö ei vastaa neuvon oikeellisuudesta ja sen mahdollisesti aiheuttamista taloudellisista menetyksistä tai oikeuden menetyksistä. Asiakkaan on hyvä juridisessa ongelmatilanteessa kääntyä lakiasiaintoimiston, asianajotoimiston tai oikeusaputoimiston puoleen sekä antaa asiassa varsinainen toimeksianto.