Hei fuksi! Paljon onnea opiskelupaikasta!

Tervetuloa Turun yliopiston ylioppilaskunnan eli TYYn jäseneksi! Kaikkien muiden Turun yliopiston opiskelijoiden tavoin sinäkin kuulut nyt ylioppilaskuntaan, jonka missiona on luoda ainutlaatuista opiskelijaelämää Turun yliopiston opiskelijoille. Ylioppilaskunta on hyvä muistaa siitä, että se edistää opiskelijoiden asioita Turun yliopistolla, kaupunkitasolla ja valtakunnallisesti, jotta jokaisen opiskelijan arki olisi sujuvaa.

Ylioppilaskunnan ydintoimintaa on vaikuttaminen ja edunvalvonta yliopisto-opiskelijoiden hyväksi. On sitten kyse Suomen hallitusneuvotteluista tai Turun kaupungin hankkeista, TYY on mukana vaikuttamassa ja edistämässä opiskelijoiden asemaa. Ylioppilaskunnan edustajisto määrittelee vaikuttamistavoitteemme eli poliittisen linjapaperimme.

Ensimmäisinä päivinäsi yliopistolla tutustut todennäköisesti ainejärjestöösi ja ehkä myös muihin järjestöihin. Myös näiden toimintaa TYY tukee parhaansa mukaan. 144 järjestönsä kautta TYY on lähellä sinuakin, pidit sitten kansainvälisestä toiminnasta, musiikista, nintendoista tai jalkapallosta. Vuokraamme järjestöille ja jäsenille myös juhlatiloja, ja ehkä Q-talo ja TYYn sauna tulevat sinullekin ensimmäisillä viikoillasi tutuiksi.

Kaikille löytyy jotakin TYYssä. Ylioppilaskunnan asioista päättää edustajisto, ja edustajistovaalit käydään taas syksyllä. Jos haluat päästä mukaan kehittämään opetusta ja yliopiston toimintaa, syksyn aikana haetaan uusia opiskelijaedustajia hallinnon eri tasoille. Ylioppilaslehti hakee aina uusia avustajia ja TYYn vapaaehtoisryhmissä eli siivissä pääsee tekemään monipuolisia asioita esimerkiksi kehitysyhteistyön tai kulttuuriasioiden parissa.

Yksi parhaista puolista, jonka TYYn toiminta voi tarjota sinulle, on tutustuminen muidenkin alojen opiskelijoihin, sillä TYY tuo yhteen kaikkien kahdeksan tiedekunnan yli 15 000 opiskelijaa pohtimaan yhteisiä asioita. Tutustu jäsenpalveluihin ja laajaan järjestökenttään paremmin nettisivuillamme! 

Lisätietoa löydät paitsi tästä oppaasta, myös tuutoriltasi tai kysymällä keneltä tahansa TYYn toiminnassa mukana olevalta; heitä löytyy taatusti sinunkin opintoalaltasi. Mahtavaa ensimmäistä opiskelijasyksyä!

 

Akseli Tiitta

TYYn hallituksen puheenjohtaja

tyy-pj@utu.fi

puh. 045 3205125