Katko ry

Katko ry on kasvatustieteen, erityispedagogiikan ja aikuiskasvatustieteen opiskelijoiden oma ainejärjestö. Katkolaiset tunnistaa helposti kirkkaanpunaisista haalareista, jotka vilahtavat usein kaikenlaisissa tapahtumissa.

Turun Kasvatustieteiden Klubi Katko ry ei ole kovin suuri, mutta sitäkin aktiivisempi ja innokkaampi ainejärjestö. Ympäri lukuvuoden Katkon hallitus järjestää jäsenistölleen monenlaista tapahtumaa ja tekemistä. Toimintaan kuuluu muun muassa erilaiset bileet ja etkot, viini- ja juustoillat, kulttuuritapahtumat sekä liikuntaa esimerkiksi jalkapallon tai pyöräretken merkeissä. Erilaisten vapaa-ajan virkistystapahtumien ja rientojen lisäksi Katko valvoo myös kasvatustieteiden opiskelijoiden etua laitoksella ja pyrkii kehittämään opetusta yhteistyössä laitoksen henkilökunnan kanssa.

Vanhoihin tuttuihin Katkon perinnetapahtumiin kuuluvat tietysti syksyiset uusien opiskelijoiden kastajaiset ja tunnelmalliset pikkujoulut. Työelämätapahtumat piristävät katkolaisia vähintään kerran vuodessa ja sitsaaminen omalla porukalla tai muiden ainejärjestöjen kanssa on katkolaisten lempipuuhia. Katkolaiset tapaavat vuosittain myös muiden kaupunkien kasvatustieteen opiskelijoita, yleensä sitsien ja Kasvisristelyn muodossa. Vuosittain järjestetään myös maanlaajuinen kasvatustieteilijä-tapahtuma, Supersitsit, jossa on mahdollisuus tutustua samalla kertaa kaikkien maamme kasvatustieteiden ainejärjestöjen jäseniin.

Ainejärjestönä Katko ry tarjoaa mukavan vastapainon opiskelulle monenlaisine toimintoineen, joista jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Katkon toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen otetaan aina avosylin vastaan uusia naamoja, joten ei muuta kuin mukaan vaan. Katko haluaa pitää huolta jäsenistään niin edunvalvonnan kuin virkistyksenkin suhteen. Katkolla on aina hyvä olla!