Akseli Tiitta ehdolla Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi

Akseli Tiitta jokirannassa hymyilemässä

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) esittää Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) vuoden 2024 puheenjohtajaksi Akseli Tiittaa.

Akseli Tiitta on 22-vuotias kauppatieteiden kandidaatti ja tietotekniikan ylioppilas, joka toimii TYYn vuoden 2023 hallituksen puheenjohtajana. Aikaisemmin Tiitta on toiminut muun muassa TYYn hallituksen varapuheenjohtajana vastuusektoreinaan sosiaalipolitiikka ja Satakunnan kampukset.

Tiitta haluaa johtaa yliopisto-opiskelijoiden edunvalvontaa ja varmistaa, että sitä tehdään tehokkaasti ja strategisesti.

”SYL tarvitsee innokkaan, motivoituneen ja rakentavan johtajan, jolla on kokemusta. Hyvä johtaja saa kollegat ja koko organisaation kukoistamaan ja tuo vakautta ja varmuutta toimintaan.”, Tiitta sanoo.

Tiitan mukaan on tärkeää luoda SYLille yhteinen näkemys tulevaisuudesta eli visio. Hänen mielestään liiton strategiaprosessi on aloitettava pian, ja sen keskiössä tulee olla sisäinen kehittäminen. Tiitalla on kokemusta monista strategiaprosesseista.

”Akseli on lämmin ja helposti lähestyttävä tyyppi, ja samaan aikaan tehokas ja näkemyksellinen porukan johtaja. Hänen johdollaan TYYn keväällä hyväksytyssä strategiassa näkyy kirkas visio tulevasta ja kuuluu laajasti eri ylioppilaskuntatoimijoiden ääntä”, toteaa TYYn pääsihteeri Riina Lumme.

SYLin puheenjohtaja ja hallitus vuodelle 2024 valitaan liittokokouksessa 17.-18.11.2023 Tampereella.

SYL eli Suomen ylioppilaskuntien liitto ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 140 000 yliopisto-opiskelijaa Suomessa. SYLin jäseniä ovat Suomen kaikkien yliopistojen ylioppilaskunnat. Ylioppilaskunta on julkisoikeudellinen yhteisö, jota säätelee yliopistolaki.

Lisätietoja:
Akseli Tiitta
TYYn hallituksen puheenjohtaja
tyy-pj@utu.fi
puh. +358 45 3205125

Riina Lumme 
TYYn pääsihteeri
tyy-paasihteeri@utu.fi
puh. +358 40 055 1931