Functio Laesa

Functio Laesa on vuonna -82 perustettu urheiluseura. Laesan tarkoituksena on liikuttaa lääketieteen, hammaslääketieteen ja muita TYYn opiskelijoita mahdollisimman paljon vuodenaikaan ja sukupuoleen katsomatta. Mukana urheilemassa on myös valmistuneita lääkäreitä, muiden tieteenalojen harrastajia sekä vaihto-opiskelijoita.

Laesan eri alajaokset tarjoavat mitä erilaisempia urheilumuotoja. Tarjolla on jääkiekkoa, jalkapalloa, futsalia, salibandya, lentopalloa, suunnistusta, lenkkeilyä, mailapelejä, laskettelua (Cools Ski Clubin ja Meniskin järjestäminä), kuntosalia, pesäpalloa ja erityisesti tytöille suunnattua liikuntaa. Vuoden aikana Laesa järjestää myös lukuisia yksittäisiä urheiluhenkisiä tempauksia. Esimerkkinä mainittakoon köydenvetokarnevaalinakin tunnettu vappuaaton Wappurieha.

Eri jaostot keräävät harrastajilta kausimaksun jaoston kulujen kattamiseksi. Functio Laesan jäsenet ottavat aktiivisesti osaa Turun Yliopiston Ylioppilaskunnan (TYY) tarjoamiin urheilumahdollisuuksiin. Laesalaisia tapaa niin jalka- ja sählypallosarjoissa sekä lenkkipoluilla ja metsän siimeksessä.

Functio Laesa kannustaa jäseniään esittelemään omia urheilulajejaan toisille jäsenille. Tämän ansiosta yksittäisten tapahtumien kirjo on melkoinen. Kuitenkin aina on tilaa uusille lajeille, joten jos harrastat itse lajia, jota haluaisit esitellä muillekin opiskelijoille niin otathan rohkeasti meihin yhteyttä.

Functio Laesalla on joidenkin lajien välineistöä hallussaan, ja seura lainaa välineitä jäsentensä käyttöön. Välineistöä kartutetaan ja uusitaan tarpeen mukaan.

Tervetuloa tutustumaan!