”Jäsenten sydämissä ja yliopiston ytimessä"

Otsikon lause on ylioppilaskuntamme nykyisen strategian visio eli näkemys organisaation tulevaisuudesta. TYY on olemassa jäseniänsä varten, ja siksi strategiset linjaukset ovat merkittäviä jokaisen TYYläisen kannalta. Nykyinen strategia valmisteltiin vuonna 2017, se käynnistyi vuonna 2018 ja päättyy tämän vuoden lopussa. Siksi toimintasuunnitelmassa tämän vuoden projektina on strategian päivittämisprosessi, joka aloitettiin ennen kesälomia. Nyt on aika palata takaisin strategiakartan ääreen.


Strategian on tarkoitus ohjata organisaatiota linjattuun suuntaan – se määrittelee, mitä organisaatio tekee ja mitä se ei tee. TYYn strategia on ylioppilaskuntamme toiminnan ydin. Nykyisessä strategiassa on määritelty TYYn arvot ja toimenpiteitä, jotta ylioppilaskuntamme päivittäinen toiminta eri osa-alueilla toteuttaa näitä arvoja. Visio taas määrittelee, millainen organisaatio haluaa olla tulevaisuudessa, ja strategian toteuttamisen avulla päästään vähitellen kohti visiota. Missio sen sijaan pyrkii vastaamaan organisaation olemassaolon tarkoitukseen. Nykyisen strategiamme missio perustelee TYYn olemassaoloa näin:

Valvomme, edistämme ja vahvistamme opiskelijoiden asemaa, jotta opiskelu Turun yliopistossa olisi laadukasta, sujuvaa ja hauskaa – eli parasta mahdollista.

Olemme suunnitelleet strategiaprosessin, jonka lopputuotteena on ylioppilaskunnallemme upouusi strategia. Prosessi on alkanut strategisten tietojen keruulla ja toimintaympäristön analysoinnilla. Tietojen keruu ja kattava analysointi helpottaa syksyllä toimintansa aloittavan strategiatoimikunnan työskentelyä. Toimikunta tulee suunnittelemaan ja määrittelemään uuden strategian ja strategiset projektit. Sen jälkeen hallitus ja TYYn työntekijät toteuttavat uutta strategiaa. Tavoitteena on luoda ylioppilaskunnallemme seurattava ja mitattava strategia, jotta sen toteutumista voidaan arvioida.

Uuden strategian tulee valmistelemaan syksyllä toimintansa aloittava strategiatoimikunta, johon haetaan mukaan kuntalaisjäseniä ja alumneja. Haku sulkeutuu tämän viikon lopussa 14.8., joten tartu ainutlaatuiseen tilaisuuteen ja hae mukaan toimikuntaan tekemään TYYn uutta strategiaa. Lisätietoja ja hakemuslomake löytyvät tämän linkin takaa. 


Kaiken kaikkiaan strategiaprosessi on alkanut vauhdikkaasti ja strategisten tietojen keruuta ja toimintaympäristön analyysiä on toteutettu osallistamalla edustajistoa ja TYYn toimiston väkeä. Jäsenet ja muut sidosryhmät voivat osallistua matalalla kynnyksellä strategian edistämiseen vastaamalla kyselyyn tämän linkin takaa. Jokainen vastaus on arvokas ja antaa dataa strategiatoimikunnalle uuden strategian työstöön.

Nykyinen strategia tehtiin vuonna 2017, ja silloin määritelty visio ”jäsenten sydämissä ja yliopiston ytimessä” oli näkemys TYYn toiminnan tilasta strategiakauden lopussa vuonna 2022. Vision toteutumisen arviointi on varmasti hyvin subjektiivinen kysymys, mutta ylioppilaskuntamme jokainen toimija pyrkii toteuttamaan tuota visiota joka ikinen päivä. Me haluamme olla jäsenten sydämissä ja yliopiston ytimessä. Siksi uusi strategia on valmisteltava huolella. Alustavan aikataulun mukaan uusi strategia valmistuu ensi vuoden keväällä. Silloin nähdään millaiset strategiset linjaukset meitä TYYdyttävät seuraavien vuosien ajan.

 

Hyvää syksyn alkua kaikille!

Image
Akseli Tiitta

varapuheenjohtaja, sosiaalipolitiikka, koulutuspolitiikka, Satakunnan kampukset
Akseli Tiitta