Tiesitkö, että TYYn asiakirjat ovat pääsääntöisesti julkisia?

TYY on yliopistolailla säädetty julkisyhteisö, jonka toiminta kuuluu julkisuuslain piiriin. Tämä tarkoittaa sitä, että pääasiassa kaikki TYYn tuottamat asiakirjat ovat julkisia. Tärkeimmät dokumentit, kuten säännöt, toimintasuunnitelmat ja kokousten pöytäkirjat julkaistaan niiden valmistuttua suoraan TYYn nettisivuilla. Edustajiston kokouksia voi myös seurata suoraan livestriiminä TYYn Youtube-tilin kautta. Niitä asiakirjoja, joita ei suoraan julkaista netissä, voi kysyä TYYn toimistolta esimerkiksi virallisella tietopyynnöllä.

Joissakin tapauksissa asiakirjat voivat olla salassapidettäviä. Tällöin tietoja ei julkaista eikä luovuteta ulkopuolisille. Salassapidettäviä asiakirjoja voivat olla esim. yritysyhteistyösopimukset tai dokumentit, jotka sisältävät henkilötietoja.

Avoimuus on yksi TYYn strategisista arvoista, ja asiakirjojen julkisuudesta huolehtiminen on merkittävä osa avointa ja läpinäkyvää organisaatiota.

 

Ennen kuin pyydät nähtäväksesi tietoja, joita ei löydy nettisivuilta, tutustu asiakirjajulkisuuskuvaukseemme ja tietosuojailmoitukseemme. Voit aina myös kysyä apua meiltä TYYn toimistolta, esimerkiksi osoitteesta tyy@utu.fi!