TYYn Akseli Tiitasta SYLin puheenjohtaja 2024

Turun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Akseli Tiitta valittiin Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2024. 

SYLin puheenjohtaja valittiin liittokokouksessa Tampereella 17.11.2023. Akseli Tiitta voitti toisen puheenjohtajahakijan, Jenni Suutarin äänin 79–68. Hallitus valitaan kokouksen toisena päivänä 18.11.

Akseli Tiitta on 23-vuotias taloustieteen ja tietotekniikan opiskelija Turun yliopistosta, joka on toiminut kuluvana vuonna TYYn hallituksen puheenjohtajana ja vuonna 2022 hallituksen varapuheenjohtajana. Tiitta haki SYLin puheenjohtajaksi oman ylioppilaskuntansa esittämänä poliittisesti sitoutumattomana ehdokkaana.

Tiitalle on tärkeää, että hänen puheenjohtajakaudellaan koko ylioppilasliike katsoo samaan suuntaan ja pysyy toiveikkaana tulevaisuudesta.

- Ensi vuonna tapahtuvat asiat ovat pieni osa sitä jatkumoa, jossa SYLin ydintehtävä on huolehtia sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden toteutumisesta ja korkeakoulujärjestelmän kehittämisestä kestävästi, Tiitta sanoo.

Lisäksi Tiitta tulee puheenjohtajakaudellaan panostamaan Suomen ylioppilaskuntien liiton strategiaprosessiin. Strategiaprosessin tulee Tiitan mukaan olla läpinäkyvä, ja sen keskiössä tulee olla sisäinen kehittäminen. Tiitalla on kokemusta useista strategiaprosesseista.

Akseli Tiitta on vapaa-ajaltaan tuttu näky turkulaisten yökerhojen DJ-pöytien takaa.

- Eiköhän levyt pyöri myös ensi vuonna, toivottavasti Helsingissä myös!

 

Lisätiedot ja haastattelut:

Akseli Tiitta
tyy-pj@utu.fi
+358 40 355 9910