Järjestögaalan Hall of Fame -palkitut

International award (kansainvälisyyssiiven valitsema)

ESN Uni Turku

Perustelut:

ESN Uni Turku omistaa järjestön toiminnan kansainvälisille opiskelijoille. Järjestö on avoin muun muassa kaikille kansainvälisille opiskelijoille, jatko-opiskelijoille ja henkilökunnalle.

ESN Uni Turku on järjestänyt tapahtumia laidasta laitaan, jotta KV-opiskelijat saisivat mahtavat muistot Turusta ja kukaan ei tuntisi oloaan yksinäiseksi. ESN Uni Turku on järjestänyt esimerkiksi kansainvälisiä Kyykkäiltoja Teknillisen tiedekunnan opiskelijoille.

This organization goes above and beyond to provide support, guidance, and resources to help international students navigate their academic and social lives in a foreign country.

Koulutuspolitiikan edistäjä

Kutu ry

Perustelut:

Kutu ry:n vuosi alkoi vauhdikkaasti, kun yliopiston talouden tasapainottamisohjelmassa oltiin väläytelty heidän kolmesta oppiaineestaan yhden lakkauttamista. Kutu nousi vastarintaan ja kirjoitti mielipidekirjoituksia, keräsi nimiä adresseihin, järjesti mielenosoituksen, joka näkyi aina valtakunnallisissa medioissa saakka.

Yliopiston hallitus päätti loppujen lopulta yhdistää etnologian ja folkloristiikan ja olla täyttämättä etnologian professuuria, jonka jälkeenkin Kutu on tehnyt oppiaineiden henkilökunnan kanssa päättäväisesti työtä sen puolesta, että etnologiaa opetetaan jatkossakin osana tutkinto-ohjelmaa

Kunniamaininnat: Museion

Museologian sivuainejärjestö Museion ry toimii kahdella kampuksella, Turussa ja Porissa. Vuonna 2023 järjestö kehitti kampusten välistä koulutuspoliittista yhteistyötä muun muassa nimeämällä molemmille kampuksille omat koulutuspoliittiset vastaavat, jotka tekivät tiivistä yhteistyötä.

Järjestö loi myös ensimmäistä kertaa harjoittelukyselyn, joka soveltuu niin Turun kuin Porin opiskelijoiden pakolliseen museoharjoitteluun.

Sosiaalipolitiikan edistäjä

Synapsi ry

Perustelut:

Synapsi on edistänyt yhdenvertaisuutta ainejärjestön sisällä keräämällä aktiivisesti palautetta suurimmista tapahtumista, huomioimalla alkoholittomuuden

alkoholipainotteisissa tapahtumissa ja järjestämällä kokonaan alkoholittomia tapahtumia sekä luomalla turvallisemman tilan turvahenkilöiden avulla. Synapsi on myös laatimassa yhdenvertaisuussuunnitelmaa ja jo aiemmin käyttöön otetut turvallisemman tilan periaatteet sekä sopojen palautelomake ovat käytössä.

Kunniamaininnat: Kanta

Järjestö on julistautunut syrjinnästä vapaaksi, ja vuoden 2022 syyskokouksessa käyttöön otetut turvallisen tilan periaatteet ovat olleet näkyvästi esillä Kannan ja Kritiikin yhteisellä toimistolla.

Järjestö on kiinnittänyt vuoden 2023 aikana entistä enemmän huomiota saavutettavuuteen ja esteettömyyteen toiminnassaan

Opiskelijakulttuurin edistäjä

Pulterit ry

Perustelut:

Viime vuosina järjestössä on kiinnitetty enemmän huomiota ainejärjestön kaksikielisyyteen. Esimerkiksi yhdistyksen tärkeimmät dokumentit, kuten säännöt ja suunnitelmat löytyivät ainoastaan suomenkielisinä. Järjestö on kääntänyt infotekstit ja tärkeimmät dokumentit myös toiselle kotimaiselle kielelle yhdenvertaisuuden nimissä.

Ruotsinkielinen toimikunta perustettiin kevätkokouksessa 2023. Toimikunnalle valittiin puheenjohtaja ja sille ohjattiin järjestön varoja. Toimikunnalle annettiin mm. valmiudet järjestää tapahtumia, vapaa-ajan toimintaa, kokoustaa itsenäisesti, tehdä omia hankintoja ja suunnitella itsenäisesti omaa tulevaa toimintaa. Åbo Akademin opiskelijat olivat vahvasti mukana päätöksissä koskien toimikuntaa.

”Jokaisella opiskelijalla tulisi olla järjestössämme mahdollisuus lähteä mukaan saavutettavaan toimintaan, kielestä tai korkeakoulusta riippumatta.”

Kunniamaininnat: TaoTao ry

TaoTao järjesti keväällä K-pop bileet yhteistyössä Marilynin ja Vegasin kanssa. Bileet olivat jymymenestys houkutellen kävijöitä jopa Turun ulkopuolelta.

K-pop-bileet ovat kulttuurienvälinen juhla ja toivat näin ollen kulttuurista arvoa Turun yöelämään. Se oli tapahtuma, jossa ihmiset saivat tulla nauttimaan erityisestä musiikkigenrestä tuntematta itseään ulkopuoliseksi tai tuomituksi. Näistä syistä tapahtumalla oli vielä syvempi merkitys kuin pelkkinä opiskelijabileinä.

Yhteisöllisin järjestö

Lex ry

Perustelut:

Lex on kuluvana vuonna osoittanut, miten niinkin vanha ja perinteikäs ainejärjestö voi edelleen uusilla ideoilla tuoda jäsenistöä entistä lähemmäs toisiaan. Avoimuus ja jäsenistön tarpeet ja halut huomioiva toiminta on toiminnan keskiössä ja sen tuloksena Lex elää ja hengittää voimakkaampana kuin vuosiin. Lexissä jokainen voi olla omanlaisensa persoona ja lähteä juuri siihen toimintaan mukaan, joka tuntuu itsestä sopivalta. Tämä ei kuitenkaan aja ihmisiä pieniin kuppikuntiin vaan yhtenäisyyden henki elää niin arjen kohtaamisten kuin suurien juhlienkin kautta. Suuremmat tapahtumalanseeraukset, kuten HopLop-vierailu ja FlowPark-lajikokeilu, ovat osoittaneet, että niin vanhat kuin nuoretkin lexiläiset lähtevät mielellään kokeilemaan uutta yhdessä valitsematta omaa porukkaansa.

Kunniamaininnat: KY-hansa

Ky-Hansa on vaalinut ja kehittänyt järjestön yhteisöllisyyttä suuresti kuluvan vuoden aikana. Yhteisöllisyys on kummunnut aidosta halusta saada jäsenet osaksi samaa perhettä. Yhteisöllisyys on ollut niin suurta, että kaikki eivät tiedä tarkalleen ketkä porukasta ovat edes hallituslaisia ja ketkä tiiviitä rivijäseniä. Useat uudet jäsenet ovat todenneet Hansan olevan lämminsydäminen ja kutsuva.

Vaihtuva teemapalkinto – vuoden viesintäteko 2023

Sosiaalitieteiden klubi ry

Perustelut:

Kuluneen vuoden aikana Sosklubi on panostanut monesta näkökulmasta viestinnän saavutettavuuteen. Lähes kaikki Sosklubin viestinnästä tapahtuu nyt suomeksi ja englanniksi. Somepostausten fontteihin, värityksiin ja tekstimääriin on kiinnitetty huomiota, jotta kaikki pystyvät lukemaan kuvien tekstin. Kuvissa oleva teksti kirjoitetaan nyt myös kuvatekstiin, jotta viestintä olisi kaikille todella saavutettavaa. Somen ja muun vastaavan viestinnän lisäksi Sosklubi on kehittänyt tapahtunut nettisivuissa.

Kunniamaininnat: Kutu ry

Kutu julkaisi kannanoton, keräsi nimiä vetoomukseen, järjesti somekampanjan, järjesti mielenosoituksen, pyrki hankkimaan yhteistyötahoja Turun yliopiston sisällä ja kansallisesti ja järjesti aiheesta keskustelutilaisuuden, josta koottiin yhteenveto jäsenistölle. Kutun toiminta keräsi huomiota kansallisesti ja sai myös mediatilaa Svenska Ylessä ja Varsinais-Suomen yleisradiossa.