Tiedote: Huussi Ry:n rahankäytössä epäselvyyksiä

TYY on tehnyt yhteistyötä Huussi Ry:n kehitysyhteistyöprjektissa Sambiassa. TYY on yksi hankkeen suomalaisista kumppaneista. Meille ja mediaan on tullut valitettava tieto siitä, että hankkeen varojen käytössä on ollut epäselvyyksiä tämän vuoden aikana.

Huussi on tiedottanut asiasta näin:

"Käymäläseura Huussi ry:n kehitysyhteistyöhankerahojen käytöstä on 20.9.2023 tullut ilmi epäselvyyksiä. Yhdistyksen hallitus on tehnyt rikosilmoituksen 22.9.2023 epäselvyyksistä rahankäytössä Sambian kuivasanitaatio-ohjelmassa. Epäselvyydet liittyvät hankkeen vuosibudjetin ylittämiseen, toimintaohjeen noudattamatta jättämiseen ja yksittäisen suomalaisen projektipäällikön toimivallan ylittämiseen. Hallitus on ryhtynyt toimenpiteisiin heti, kun asia on tullut ilmi. Projektipäällikön työsuhde on päätetty. Hallitus jatkaa aktiivista työtä kokonaiskuvan selvittämiseksi. Tilanteesta johtuen yhdistyksen taloustilanne on merkittävästi heikentynyt ja tulevaisuuden toimintamahdollisuudet ovat epävarmat. Loppuvuoden ajan toimistomme on tavoitettavissa rajallisesti."

TYY on kerännyt varoja Huussi Ry:lle ja lahjoittanut myös 0,7 varoista osan hankkeelle. Olemme pyytäneet Huussilta lisätietoja tilanteesta ja TYYn maksut Huussi Ry:lle on laitettu tauolle siihen saakka, kunnes yhdistys on pystynyt niitä toimittamaan.