Kestävän kehityksen viikko tulee taas!

TYYssä ensi viikko (9.-13.10.) on kestävän kehityksen viikko!

Viikon aikana järjestämme kestävään kehitykseen liittyviä tapahtumia sekä jaamme instagramin puolella kestävään kehitykseen liittyvää materiaalia.

Maanantai 9.10. Kirppisappro 

 Lähde kiertämään Turun monia kirpputoreja yksin tai kaverien kanssa syksyisissä tunnelmissa.

Hae oma appropassisi ja -karttasi Kirppisappron ständiltä Assarin ullakon edestä ja lähde kiertämään keskustan ja lähialueen kirppiksiä sekä second hand -liikkeitä. Kerää appropassiisi vähintään 4 leimaa ja saat ständillä uuden, upean kangasmerkin!

Kirppiksiltä, vintage- ja second hand -liikkeistä voi tehdä mahtavia opiskelijabudjetille sopivia löytöjä. Käytetyn ostaminen uuden sijaan on myös hyvä keino kuluttaa kestävämmin. Emme halua kannustaa turhaan kuluttamiseen, joten approleiman saa jokaiselta tapahtumassa mukana olevalta kirpputorilta huolimatta siitä, löytääkö ostettavaa vai ei.

Ständi on auki 9.45-12.00 ja 14.00-15.00. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan passin noutaminen ständiltä riittää!

 

Mitä? Kirppisapprot

Milloin? 9.10. kello 10-15

Missä? Assarin ullakon edessä

Maanantai 9.10. Vuosijuhlakirppis

Järjestämme Vuosijuhlakirppiksen maanantaina 9.10.2023 Turku-salissa klo 10-15. Paikalla on eri pukuvuokraamoita sekä kirppis, jonka kautta voit myydä itsellesi tarpeettomia vuosijuhla-asuja ja asusteita (iltapuvun, frakin, kengät, käsilaukun, koruja, yms.). Kirppis toimii itsepalvelukirppisperiaatteella, eli myyjien ei tarvitse olla itse paikalla, mutta halutessaan saa tulla paikalle kaupittelemaan omia tuotteitaan.

Vaatemyyntiä varten tulee täyttää ilmoittautumislinkki, johon kirjataan ylös myyntitiedot ennakkoon 8.10. mennessä. Myyntiin tulevia vuosijuhlavaatteita voit tuoda Kauppakorkeakoululle, Mercatorille vujukirppistä varten ma 2.10. klo 14-15.30, ti 3.10. klo 12-13.30 ja to 5.10 klo 12-13.30. Saapuessasi, tuote merkataan tunnistenumerolla ja hinnalla. Kirppispäivänä laitamme kaikki tuotteet esille ja itse myyntiä varten tarvitset vain MobilePay sovelluksen!

Kirppiksen päätyttyä, myyjät hakevat mahdollisesti myymättä jääneet tuotteensa.

Tervetuloa nauttimaan mukavasta kirppistunnelmasta ja tekemään löytöjä!

 

Mitä? Vujukirppis

Milloin? 9.10.2023 kello 10-15

Missä? Turku-salissa (ylioppilastalo A 2 krs)

 

Torstai 12.10. Leffailta

Torstaina 12.10. katsotaan dokumenttia Meren tuomat Kino Dianassa kello 18 alkaen.

Tervetuloa mukaan!

Osallistuminen on ilmaista.

Meren tuomat kertoo kolmesta ”rantojen haravoijasta”, jotka etsivät meren rantaan kuljettamia aarteita: Rob, joka näkee itsensä kansalaistieteilijänä ja hän kerää esineitä merikonttiin, Jolanda, joka tutkii esineiden eroosiota ymmärtääkseen ajan vaikutuksen niihin sekä Shige, joka uskoo, että rantaviiva on elämän ja kuoleman raja.

Dokumentin nettisivut

Mitä? Leffailta

Missä? Kino Diana Humalistonkatu 3

Milloin? 12.10 klo 18.00 

 

Perjantai 13.10. Roskaretki Synapsin kanssa

Tule mukaan puhdistamaan Itämeren rantaa roskista! 

TYY ja Synapsi järjestävät yhdessä Roskaretken perjantaina 13.10. osana Kestävän kehityksen viikkoa. Roskaretkelle lähdetään Ruissaloon Saaronniemeen.

Lähtö roskaretkelle tapahtuu Kauppatorilta, jossa nähdään klo.12:40 laiturilla A8. Fölin ussi Ruissaloon lähtee klo. 12:47. Takaisin tullaan bussilla, joka lähtee Ruissalosta 16:28.
(TYY tai Synapsi eivät maksa fölin bussikyytiä vaan se tulee maksaa itse). 

Jos et ehdi tähän aikatauluun, saat tulla mukaan myös omalla kyydillä.

TYY tarjoaa osallistujille retkieväät! 

Mukaan roskaretkelle tarvitset: 

  • Oma roskapussi
  • Hanskat
  • Oma muki
  • Sään mukainen vaatetus :)

Mitä: Roskaretki

Missä: Ruissalon Saaronniemessä. Ruissaloon lähdetään yhdessä kauppatorilta laiturilta A8. 

Milloin: 13.10. klo 12:40-16:40. Kauppatorilla tavataan klo. 12:40 ja bussi ruissaloon lähtee klo. 12:47. 

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu mukaan viimeistään 9.10. (Ilmoittautuminen on evästarjoilua varten ja myös myöhemmin ilmoittautuneet saavat tulla mukaan. Tällöin kannattaa varata itselleen omia eväitä mukaan). 

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen