TYYn uusi strategia on valmis

 

Turun yliopiston ylioppilaskunta haluaa olla Suomen vastuullisin ylioppilaskunta Suomen vetovoimaisimmassa yliopistossa vuonna 2028 - tutustu ylioppilaskunnan uuteen strategiaan

 

TYYn edustajisto hyväksyi toukokuussa ylioppilaskunnan strategian vuosille 2024-2028. Uusi strategia ohjaa ylioppilaskunnan toimintaa ja seuraavan vuoden toimintasuunnitelman tekemistä jo heti syksyllä. 

Strategiaa tehtiin strategiatoimikunnan voimin syksystä 2022 toukokuuhun 2023. Toimikunnassa oli edustusta niin toimiston sisältä, alumneista, edustajistosta kuin opiskelijoistakin. Strategiaprosessin työpajoihin osallistui toimikunnan ulkopuolelta edustajiston jäseniä, toimiston väkeä ja alumneja. Avoimen strategiaprosessin lopputulokseen ollaan valtavan tyytyväisiä. TYYn suunta on seuraaville vuosille selkeä. Strategiatoimikunnan tavoite oli tehdä rohkea strategia, joka kehittää ylioppilaskunnan toimintaa kuitenkin keskittyen ydintoimintaansa.

Ylioppilaskunnan arvot ovat sivistys, vastuullisuus, yhdenvertaisuus, yhteisöllisyys ja avoimuus. Arvojen määrittelyssä hyödynnettiin keväällä 2023 toteutettua kaikille TYYn jäsenille kohdennettua jäsenkyselyä, jossa kysyttiin tärkeimpiä arvoja opiskelijayhteisölle. Toteutamme ylioppilaskunnan arvoja strategian painopisteiden ja toimintaperiaatteiden kautta, jotka ovat:

  1. Vaikuttaminen ja edunvalvonta: Viemme asioita rohkeasti eteenpäin
  2. Yhteisöllisyyden edistäminen: Tunnemme jäsenet ja järjestöt
  3. Palvelut jäsenille ja järjestöille: Tuomme opiskelijat yhteen
  4. Sidosryhmäyhteistyö: Olemme vastuullinen yhteistyökumppani 

Voit tutustua tarkemmin strategian painopisteisiin ja tavoitteisiin täältä

TYYn missiona on luoda ainutlaatuista opiskelijaelämää Turun yliopiston opiskelijoille, jotta jokaisella olisi parhaat valmiudet aktiiviseen, valveutuneeseen ja kriittiseen kansalaisuuteen. Missio perustuu pitkälti yliopistolakiin ja sen ylioppilaskunnalle määrittämiin tehtäviin.

TYYn visiona on olla Suomen vastuullisin ylioppilaskunta Suomen vetovoimaisimmassa yliopistossa. Ylioppilaskunnassa ymmärretään vastuullisuus ekologisena, sosiaalisena ja taloudellisena vastuuna. Vastuullisuus alkaa siitä, mihin lainsäädäntö ja normit päättyy. TYY visioi toimivansa Suomen vetovoimaisimmassa yliopistossa, koska ylioppilaskunnan toimilla on merkittävä vaikutus myös Turun yliopiston houkuttelevuuteen ja opiskelukokemuksiin eli vetovoimaan. TYY haluaa olla Suomen vastuullisin ylioppilaskunta, ja Turun yliopistolla on potentiaalia olla Suomen vetovoimaisin yliopisto.

Uuden strategian tavoite on selkeyttää ylioppilaskunnan toiminnan tarkoitusta ja strategista suuntaa. TYY keskittyy ydintehtäviinsä toteuttamalla strategisia tavoitteitaan.

 

Lisätietoja:

Akseli Tiitta

TYYn hallituksen puheenjohtaja

tyy-pj@utu.fi

puh. 045 3205125