Hae kieli- ja viestintäopintojen keskuksen johtokuntaan

Turun yliopiston kieli- ja viestintäopintojen keskuksen johtokuntaan haetaan varajäsentä 1.9.2024 päättyvälle kaudelle.

Turun yliopiston kieli- ja viestintäopintojen keskus on Turun yliopiston erillinen laitos. Laitoksen johtokunnan tehtävänä on mm. kehittää ja arvioida laitoksen toimintaa, hyväksyä laitoksen toimintaa ohjaavat pitkän aikavälin linjaukset ja ohjelmat sekä vuosisuunnitelmat, tehdä kehittämistä koskevia aloitteita ja ehdotuksia sekä päättää resurssien käytön perusteista. Johtokunnassa on opiskelijajäsenten lisäksi edustus kaikista tiedekunnista. Johtokunnassa toimii kaksi opiskelijajäsentä ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä.

Opiskelijajäsenen haku alkaa maanantaina 15.5.2023. Hakeminen tapahtuu täyttämällä TYYn www-sivustolta löytyvä sähköinen lomake (www.tyy.fi) torstaihin 25.5.2023 kello 23.59 mennessä. Hakuajan päätyttyä koulutuspoliittinen asiantuntija tekee valittavista esityksen TYYn hallitukselle. TYYn hallitus valitsee jäsenet johtokuntaan kesäkuussa.

Hae kieli- ja viestintäopintojen keskuksen johtokuntaan

Opiskelijajäseniä valittaessa kiinnitetään huomiota mm. seuraaviin asioihin: aiempi edunvalvontakokemus opiskelijajärjestöissä ja korkeakouluhallinnossa, asianosaisten tiedekuntien, laitosten tai oppiaineiden tasapuolinen edustus sekä opiskelijaedustajien tasainen sukupuolijakauma toimielimessä.

Opiskelijajäseniksi ovat TYYn ohjesäännön mukaan hakukelpoisia henkilöt, joilla on oikeus suorittaa alempi korkeakoulututkinto, ylempi korkeakoulututkinto, lisensiaatin tai tohtorin tutkinto, erikoislääkärin tai erikoishammaslääkärin opinnot Turun yliopistossa.  Hakukelpoisuuden edellytyksenä on lisäksi se, että opiskelija on ilmoittautunut läsnäolevaksi. Hakukelpoisia eivät kuitenkaan ole henkilöt, jotka ovat päätoimisessa, vähintään 12 kuukautta kestävässä työsuhteessa yliopistoon. Päätoimisuuden rajana pidetään 30 tuntia viikossa.

TYYn hallinnon opiskelijaedustajien valintaa koskevan ohjesäännön mukaan hallinnon opiskelijaedustajapaikat on rajattu kolmeen per henkilö. Päätöksellä pyritään hallinnon opiskelijaedustajapaikkojen tasaiseen jakaantumiseen.

TYY korostaa toiminnassaan avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme saavamme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä.

Lisätietoja:

koulutuspoliittinen asiantuntija Joni Kajander, tyy-kopoasiantuntija@utu.fi, puh. +358 44 796 1064