Tuudo - Opiskelijan mobiilisovellus on nyt täällä

Turun yliopisto tarjoaa opiskelijoilleen Tuudo -mobiilisovelluksen 22.3.2023 alkaen​. Tuudo tuo yhteen opiskelijan tarvitsemia palveluita ja tietoja.

​​​​​Mikä ihmeen Tuudo?

Tuudo on mobiilisovellus, joka tuo yhteen opiskelijan arkea helpottavia palveluita ja tietoja. Tuudo näyttää mm. käyttäjän opintotietoja Pepistä, kampusalueiden kartat, tietoja tärkeimmistä opiskelijan palveluista sekä opiskelijaravintoloide​n lounaslistat. Tuudossa on mahdollista ottaa käyttöön myös sähköiset opiskelija- ja kirjastokortit.

Tuudo on käytössä jo yli kolmessakymmenessä korkeakoulussa ympäri Suomen. 

Miten Tuudon saa käyttöön?

Tuudon käyttäminen edellyttää voimassaolevaa UTU-tunnusta. Voit ladata Tuudon ilmaiseksi mobiililaitteellesi sovelluskaupasta 22.3.2023 alkaen. Ladattuasi sovelluksen, valitse Tuudon oppilaitoslistasta 'Turun yliopisto' ja kirjaudu sisään UTU-tunnuksellasi ja -salasanallasi. Jos käytät toisenkin oppilaitoksen Tuudoa, kirjaudu ulos Asetukset -valikon kautta ja valitse listasta Turun yliopisto.

Voiko yliopiston henkilökuntakin käyttää Tuudoa?

Totta kai! Tuudoon voi kirjautua kuka tahansa, jolla on aktiivinen UTU-tunnus, mutta sovelluksen sisällöstä näkyvät vain oman roolin mukaiset osat. Esimerkiksi opiskelijakortti on saatavilla vain niille, joilla on siihen oikeuttava aktiivinen opiskeluoikeus Turun yliopistossa. Palveluhakemisto, opiskelijaravintoloiden lounaslistat ja sähköinen kirjastokortti ovat varmasti ominaisuuksia, joista on paljonkin iloa myös yliopiston henkilökunnalle.​

Tuudon välilehtiä ovat opinnot, lukujärjestys, opiskelijakortti, kirjasto, uutiset ja tapahtumat, kartta, ravintolat, henkillöt ja palvelut sekä muut osiot, josta löytyy esimerkiksi hyvinvointiin ja työpaikkoihin liittyvää materiaalia. 

Lue tarkemmin Tuudon sisällöstä yliopiston intrasta!