Hae mukaan järjestämään edustajistovaaleja

Tule mukaan järjestämään edarivaaleja!

Ensi syksynä käydään taas edustajistovaalit, joissa valitaan päättäjät yhteisten asioiden äärelle seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. TYYlle on tärkeää, että vaalit käydään avoimesti, reilusti ja sääntöjen mukaan. Siksi niitä järjestämään nimitetään erillinen keskusvaalilautakunta.

Keskusvaalilautakunta päättää vaalipäivän ja ennakkoäänestyksen ajankohdan, vastaanottaa vaaliliittojen ehdokaslistat ja huolehtii edustajistovaalien käytännön järjestelyistä. Lisäksi keskusvaalilautakunta päättää keväällä vaalien pelisäännöistä ja viestinnästä sekä valvoo vaalikampanjointia.

Keskusvaalilautakuntaan voi hakea kuka tahansa nykyinen tai entinen TYYn jäsen, joka ei aio asettua ehdolle edustajistovaaleissa. Eduksi katsotaan kokemus edustajiston toiminnasta ja edustajistovaaleista. Apua on myös siitä, jos osaat viestiä ja tavoittaa hyvin muita opiskelijoita.

Jos kiinnostuit, otathan yhteyttä (entiseen) edustajistoryhmääsi tai TYYn pääsihteeriin (tyy-paasihteeri@utu.fi) viimeistään 23.3. Hakemus vapaamuotoinen.

Keskusvaalilautakunnan valitsee TYYn edustajisto kokouksessaan 29.3.