Kestävät uutiset

Mitä kestävyyden eteen on tehty nyt syksyn alussa kampuksella? Valmistauduttu esimerkiksi toimintasuunnitelman tekoon ylioppilaskunnassa, kehitetty kestävää kampusarkea yliopistolla ja vietetty hävikkiviikkoa! Lisää voit lukea alta:

TYY

TYYssä keke-sektori on ollut kiireinen keke-viikon suunnittelun kanssa! Keke-viikkoa vietetään 3.-7.10.2022 ja sen aiheena on Kestävyys kannattaa, kannata kestävyyttä! Viikko järjestetään yhdessä SYL:n ja muiden yo-kuntien kanssa. Lisää keke-viikosta löytyy tapahtumakalenterista!

 

Lisäksi keke-sektoria on työllistänyt ensi vuoden toiminnan suunnittelu, jonne pohditaan mahdollisia kestävyyteen liittyviä asioita. Lisäksi elokuussa valmistauduttiin vertaisoppimisvierailuun Corkin Yliopistossa. Lisää vierailusta ja sen annista voit lukea seuraavista kestävistä uutisista!

 

Turun Yliopisto

Turun yliopistolla on kehitetty kestävää kampusarkea ja nyt myös koko yteisö pääsee kehittämään sitä. Yhteisön osallistamiseksi on avattu Viima-alusta, jonne voi jättää omia ajatuksiaan kestävästä kampusarjesta. Voit lukea lisää aiheesta alta:

Kestävä kampusarki tehdään yhdessä - Viima-alusta kestävän kampusarjen kehittämiseksi avattu yliopistoyhteisölle (utu.fi)

 

Unica

Tällä viikolla vietetään hävikkiviikkoa, jonka tarkoituksena on nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä.

Hävikkiviikko näkyy ravintoloissamme tietoiskuina. Haluamme jakaa vinkkejä, joilla itse voit osallistua ruokahävikin pienentämiseen yhdessä kanssamme.

Käy lukemassa lisää hävikkiviikosta nettisivuiltamme! https://www.unica.fi/ajankohtaista/havikkiviikko/