Coalitions

 

The presentations of the coalitions are produced by the coalitions themselves and don't present TYY's official position.


Demariopiskelijat
Demariopiskelijat ja sitoutumattomat

(alliance: Punavihreä kupla)

Social Democratic Students and Independents is an interdisciplinary grouping of representatives that includes all students who share our values. On all three campuses, we fight for equity, and freedom and fairness of student life. We are a feminist group defending democracy, solidarity, internationalism and international students. We want university that is sustainable and held accountable for its actions.

Vaalikoordinaattorit: Dora Aro ja Miku Kuuskorpi
Instagram: @turundemariopiskelijat
s-posti: dora.j.aro@utu.fi / miku.j.kuuskorpi@utu.fi
Puh: +358 44 972 5366 / +358 44 0355500


Humanistilistan banneri
Humanistilista

(alliance: Sitoutumattomien sidos)

Humanistilista on Turun yliopiston historian, kulttuurin, taiteiden, kieli- ja käännöstieteiden opiskelijoiden yhteinen ja omaehtoinen ääni TYYn edustajistossa. Se on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja toimii sekä Turun että Porin kampuksella. Humanistilista piti taukoa edustajistosta viime vaalikaudella, mutta se on nyt luotu uudestaan ja kasvanut nopeasti 7 ehdokkaan ja kymmenisen aktiivisen tukijan opiskelijaliikkeeksi. Tervetuloa mukaan tukijoiden Whatsapp-ryhmään ottamalla Instagramissa yhteyttä @humanistilista!

Vaalikoordinaattori: Paavo Jordman ja Elina Kivimäki
Instagram: @humanistilista
s-posti: pahjor@utu.fi / emakiv@utu.fi
puh: 0442000612 / 0409659956

Tutustu listan ehdokkaisiin:


Kokoomuksen banneri
Kokoomus

Kokoomus TYYssä edustaa kokoomuksen edustusta Turun yliopiston ylioppilaskunnassa!

Toimintaamme ohjaa vahva usko yksilönvapauteen ja -vastuuseen sekä mahdollisuuksien tasa-arvoon. Kokoomukselle näissä vaaleissa tärkeintä on opiskelijoiden vapauden puolustaminen, kaikissa tilanteissa.

Siksi kysymmekin, onko pakko? Ajamme kestävän taloudenpidon lisäksi pakkojäsenyyden ja läsnäolopakon purkua, sekä ylioppilaskuntien resurssien järkeistämistä niin, että tuki tulee juuri sinne, missä sitä eniten tarvitaan.
Seuraa meitä tai laita viestiä Instagramissa @kokoomustyyssa tai lue lisää varsinaissuomenkokoomus.fi/edustajistovaalit

Olemme kampuksella tavattavissa
30.10. TYYn vaalitorilla
1.11. klo 11-13 Assarilla
2.11. klo 11-13 Assarilla
7.11. klo 11-13 Assarilla
8.11. klo 11-13 Assarilla

Vaalikoordinaattori: Maria Yli-Jama
Instagram: @kokoomustyyssa
s-posti: meylja@utu.fi
puh: 0447345505

Tutustu listan ehdokkaisiin:


Oikeistokonservatiivit

Oikeistokonservatiivit ajavat opiskelijoiden etuja painottamalla opiskelijoiden henkilökohtaista vapautta sekä vastuuta. Kannatamme pakkojäsenyyden poistoa ja tätä kautta TYYn korruptoituneen järjestelmän alasajoa.

Panostamme myös opiskelijoiden mielenterveysongelmien ratkaisemiseen tuomalla ripauksen totuutta peliin. Me emme vaadi terapiatakuita sun muita laastareita avohaavan päälle, vaan kerromme mistä opiskelijoiden mt-ongelmat oikeasti johtuvat. Liikunta, ruokavalio, alkoholin kulutus, sosiaalinen media näyttelevät keskeisiä osia tämän ongelman päihittämisessä.

Vaalikoordinaattori: Riku-Mikael Leppänen
Instagram: @okoturku
s-posti: riku.leppanen@elisanet.fi
puh: 0509115078

Tutustu listan ehdokkaisiin:


Ryhmä Fuusio
Ryhmä Fuusio

(alliance: Sitoutumattomien sidos)

Matemaattis-luonnontieteiden ja teknillisen tiedekunnan sekä biolääketieteen opiskelijoilla on edustajistovaaleissa oma puoluepoliittisesti sitoutumaton ryhmä, Fuusio (ent. Hybridiaani). Tällä hetkellä Fuusiolla on edustajistossa 6 paikkaa.

Fuusion vaaliteemat tämän vuoden vaaleissa:

  • Opiskelijoiden hyvinvointi
  • Tiloja opiskelijoille
  • Opintojen monimuotoisuus
  • Elinvoimainen, kestävä ja yhdenvertainen opiskelijakulttuuri

Fuusio tekee yhteistyötä tiedekuntajärjestöjen Hybridin ja Technican kanssa sekä niiden ainejärjestöjen kanssa. Lisätietoa Fuusiosta saat ryhmän Instagram-tililtä @ryhmafuusio.

Vaalikoordinaattori: Veera Pajunen
Instagram: @ryhmafuusio
s-posti: vepaju@utu.fi
puh: 0403502090
TG: veepaj

Tutustu listan ehdokkaisiin:


Ryhmä Lex

Ryhmä Lex 

(alliance: Pyhä kolminaisuus)

Ryhmä Lex on Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) puoluepoliittisesti sitoutumaton oikeustieteilijöiden edustajistoryhmä. Ryhmä toimii itsenäisesti, mutta kiinteässä yhteistyössä Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Lex ry:n kanssa.

Toimimme edustajistossa erityisesti tehokkaan, edunvalvontaan keskittyvän ja taloudellisesti järkevän ylioppilaskunnan puolesta ja pidämme esillä myös oikeudellista näkemystä.

Ryhmä Lex ständeilee vaaliaikana (30.10.–8.11.) Calonialla klo 11.30–14.30! Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista @ryhmalex.

Vaalikoordinaattori: Venla Tuovinen
Instagram: @ryhmalex
s-posti: vevutu@utu.fi

Tutustu listan ehdokkaisiin:


Soihdunkantajat

Soihdunkantajat

(alliance: Sitoutumattomien sidos)

Soihdunkantajat on poliittisesti sitoutumaton yhteiskuntatieteilijöiden, kasvatustieteilijöiden ja humanistien lista. Vaaliteemamme koskevat opiskelijalle edullisempaa arkea erityisesti Unicaa ja TYS:iä silmällä pitäen, biletilojen kunnostamista ja uuden tilan etsimistä purettavan Q-talon tilalle ja yhdenvertaisuutta koskevia teemoja, kuten järjestötoiminnasta saatavien opintopisteiden määrän samanlaistamista eri ainejärjestöjen välillä. Kahvitamme kampuslaisia Assarilla ja Macciksella, seuraa meitä Instassa kurkataksesi tulevat kahvitusajat ja tutustuaksesi ehdokkaisiimme @soihdunkantajat

Vaalikoordinaattori: Helena Kukkola
Instagram: @soihdunkantajat
s-posti: hakukk@utu.fi
puh: 0400983902

Tutustu listan ehdokkaisiin:


TSE-lista

TSE-lista 

(alliance: Pyhä kolminaisuus)

TSE-lista on poliittisesti sitoutumaton edustajistoryhmä, joka koostuu TuKYläisistä, PorKyläisistä sekä T-klubilaisista toimien kuitenkin itsenäisesti. TSE-listalle tärkeitä arvoja ovat vastuullinen päätöksenteko, järkevä taloudenhoito sekä opiskelijoiden parempi mielenterveys. Sen lisäksi se ajaa parempaa työllistymistä opiskelijoille ja vastavalmistuneille Turussa ja Varsinais-Suomessa, kansainvälisten opiskelijoiden parempaa huomioimista yliopistoyhteisössä, laadukkaita palveluita järjestöille sekä rohkeaa edelläkävijyyttä ylioppilaskunnassa. Lue lisää Instagramista @tse_lista

Vaalikordinaattorit: Robert Vehma ja Pihla Koski
Instagram: @tse_lista
s-posti: rmvehm@utu.fipihkos@utu.fi
puh: 0453559013, 0503031395

Tutustu listan ehdokkaisiin:


Turun keskustaopiskelijat

Turun keskustaopiskelijat

Turun keskustaopiskelijat on vuonna 1958 perustettu poliittinen opiskelijajärjestö. Olemme olemassa, jotta jokaisella opiskelijalla olisi ääni. Olemme sillanrakentaja ääripäiden välisessä taistelussa ja esitämme oman rakentavan vaihtoehtomme. Ajattelemme, että elämä ei ole joko tai vaan parhaimmillaan sekä että.

Mielestämme TYYn tulee keskittyä perusasioihin: opintojen sujuvuuteen ja opiskelijoiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Lsää vaaliteemoistamme pääset lukemaa kuvassa olevien QR-koodien kautta.

Vaalikoordinaattori: Lauri Salo
Instagram: @turunkeskustaopiskelijat
s-posti: lauri.salo@kol.fi
puh: 0404811622

Tutustu listan ehdokkaisiin:


TYY terveeksi

TYY terveeksi 

(alliance: Pyhä kolminaisuus)

TYY Terveeksi on poliittisesti sitoutumaton edustajistoryhmä, joka koostuu lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoista. Vaikuttamisemme keskiössä on opiskelijoiden terveys ja hyvinvointi, mutta meille tärkeitä tavoitteita ovat myös vaikuttava edunvalvonta sekä yhteiden varojen vastuullinen käyttö. Meille on tärkeää myös opiskelijoiden oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen kohtelu, sekä tuoda esiin erilaisten alojen opiskelijoiden ääntä. Meitä voi seurata instassa @tyyterveeksi ja tavata medisiinan edessä ainakin 30.10., 2.11., 7.11. ja 8.11.

Vaalikoordinaattori: Veikko Pulkki
Instagram: @tyyterveeksi
s-posti: vepulk@utu.fi
puh: 0451277946

Tutustu listan ehdokkaisiin:


Viher-TYY

(alliance: Punavihreä kupla)

Valitse Viher-TYY!

Vastuullinen, elävä ja jokaisen ylioppilaskunta, joka tekee rohkeita, määrätietoisia ja kunnianhimoisia ympäristötoimia, ottaa huomioon opiskelijoiden moninaisuuden sekä tunnistaa erilaiset tavat olla ja viettää opiskelijaelämää. Sen toimintaa ohjaavat feministiset ja antirasistiset arvot. Ylioppilaskunnan ydintehtäviin kuuluu tukea moninaisen järjestökentän toimintaa ja kannustaa opiskelijakulttuurin muutosta kohti nykyaikaisempaa suuntaa. Osallisuus ja yhteenkuuluvuuden tunnetukee opiskelijoiden hyvinvointia ja mielenterveyttä.

Vaalikoordinaattori: Miro Ilvonen
Instagram: @vihertyy
s-posti: mvilvo@utu.fi
puh: 0404129904

Tutustu listan ehdokkaisiin:


Vihreä vasemmisto

Vihreä Vasemmisto

(alliance: Punavihreä kupla)

The Green Left of the University of Turku, aka Viva, is a nonpartisan political group that aims for an ambitious student union in which decisions are made with climate crisis control and equality in mind. We recognize the diversity of students and want to make waves in this performance-oriented society!

Join us in our effort to reach a more tolerant and free academic world!

Vaalikoordinaattori: Jenni Jäntti ja Laura Kallio
Instagram: @vivaturku / @vivarauma
s-posti: jejojan@utu.fi & laura.i.kallio@utu.fi
puh: 0452676601
TG: (a)jenni_jantti

Tutustu listan ehdokkaisiin: