You are here

Kampuksella nukutaan taas!

Juliana Tenovuo | 14.11.2011

Marraskuiset maanantait ovat monelle lamauttavia, ja oma sänky pääsee aina aamuisin suorastaan yllättämään lämpimällä mukavuudellaan. Luennolla istuessa mielessä pyörii - ainakin minulla - sama vanha kysymys: miksi piti valvoa taas liian myöhään?

Oli vastaus tuohon kysymykseen mikä tahansa, kelpaisi varmasti itse kullekin pienet päiväunet raskaiden luentojen lomaan. Onneksi tähän tarjoutuukin mahdollisuus torstaina 17. marraskuuta, jolloin kaikki uupuneet tai muuten vain rentoutusta kaipaavat opiskelijat ovat tervetulleita Educariumin liikuntasaliin rauhoittumaan, rentoutumaan ja nukkumaan.

Moni on varmasti kuullut unen positiivisista vaikutuksista terveydelle ja siitä, miten uni vaikuttaa merkittävästi oppimiskykyyn. Tiesitkö kuitenkin, että jopa kuuden minuutin päiväunilla on todettu olevan muistia tehostava vaikutus? Hyviä uutisia siis niille, jotka eivät sitten millään saavuta sitä optimaalista yöunen määrää, joka useimpien arvioiden mukaan pyörii kahdeksan tunnin molemmin puolin.

Mahdollisesti ikävimmässä tilanteessa ovat kuitenkin ne, joilla itsekuri kyllä riittää aikaiseen nukkumaanmenoaikaan, mutta jotka eivät tästä huolimatta saa itselleen riittäviä yöunia. Sekä positiiviset että negatiiviset elämänmuutokset ja yleinen stressi nimittäin aiheuttavat valitettavan monille ainakin jossakin elämänvaiheessa nukahtamisvaikeuksia ja jopa suoranaista unettomuutta.  Kroonisesta unettomuudesta kärsivien kannattaa tietenkin keskustella ongelmastaan lääkärin kanssa, mutta hieman lievempiin nukkumisongelmiin voi tulla hakemaan apua torstaina, jolloin Educariumilla jaetaan unitietoutta YTHS:n puolesta, ja rentoutusta voi etsiä teetä nauttien ja jopa meditoiden osaavan ohjaajan avustamana.

Mikäli siis toivot hieman lisää unta arkipäivääsi tai haluat muuten vaan irtautua hetkeksi opiskelun rasittavuudesta, tule Educariumille torstaina kello 11.00 – 14.00 välillä. Päiväunia nukuttiin myös viime keväänä, jolloin tapahtuma herätti paljon kiinnostusta väsyneissä opiskelijoissa.

Tervetuloa nukkumaan!

Juliana Tenovuo

Edunvalvontavaliokunta

,
Juliana Tenovuo