You are here

Arjesta toiseen

Ilkka Marja-aho | 24.05.2010

Viime viikolla jo näytti siltä että kesä saapui Turkuun. Valitettavasti ilmiö näytti olleen vain väliaikainen ja nyt sataa taas. Säästä huolimatta lukukausi lähenee loppuaan ja kesälaitumet odottavat jälleen vuoden ahkeroineita opiskelijoita. Opiskelijoilla on eri vaihtoehtoja miten kesänsä viettää. Jotkut ovat metsästäneet jo vuoden alusta asti työpaikkaa itselleen, toiset suorittavat kesälläkin opintoja ja osa ”joutuu” lomailemaan. Kesästä on mahdollisuus tehdä itse juuri sellainen kuin siitä haluaa, toisaalta voi myös joutua tyytymään siihen mitä saa. Jos ei töitä tipu on valittava satunnaisten kesätenttien suorittamisen, gradun/kandin kirjoittamisen ja lomailun välillä.

Pääsääntöisesti oletetaan että opiskelijat siirtyvät lukuvuoden päätyttyä lomille. Harvemmin näin kuitenkaan on. Käytännössä usein opiskelijan arki vain muuttuu opiskelusta töiden tekemiseen. Rahaa on hankittava jotta seuraava lukuvuosi ei olisi pelkästään opintotuella kituuttelemista tai opiskelun ohella töiden tekemistä.

Myös meillä hallituslaisilla tämä muutos on edessä. Hallitustyöskentely sekä puolittainen opiskelu vaihtuvat osalla työarkeen. Itselläni siirtyminen on jo alkanut. Perehdytys kesätöihin vie ns. virka-ajan, ja iltapäivällä pitäisi vielä löytää aikaa kevään viimeisille velvollisuuksille TYYn suuntaan. Kuluva viikko on hallituksen viimeinen rutiiniviikko, tämän viikon jälkeen kokoustellaan satunnaisesti kesällä. Toki edunvalvontahan ei lopu koskaan ja luottamustehtävää hoidetaan muun työn ja elämän ohella myös kesällä.

Oli kesäsi sitten minkälainen tahansa, toivotan sinulle oikein hyvää kesää ja joustavaa siirtymistä arkirutiineista toisiin!

 

Ilkka Marja-aho

TYYn hallituksen varapuheenjohtaja
kansainväliset asiat, kaupunkisuhteet


Ilkka Marja-aho