You are here

Terveisiä ylioppilaskunnan tulevaisuudesta

| 20.09.2010

Ylioppilaskunta on kaikkien meidän Turun yliopiston opiskelijoiden oma. Se on meidän näköisemme, ja sen täytyy tulevaisuudessa olla sitä entistä enemmän.

Kuinka tyhjiä sanoja. Mutta uskokaa tai älkää, tästä syksystä lähtien me teemme yhdessä siitä entistä enemmän totta. Avoimuus on tulevaisuutta, ja pikku hiljaa ylioppilaskuntakin on siirtymässä tulevaisuuteen. Tässä terveisiä sieltä.

Haku TYYn valiokuntiin on auki. Täällä tulevaisuudessa kaikki valiokunnat ovat paitsi aktiivisia ylioppilaskunnan puuhakerhoja, myös paras ja suorin keino vaikuttaa TYYn toimintaan. Näin on siksi, että valiokunnat pyörittävät toimintansa ohella avoimia, omiin aiheisiinsa liittyviä keskustelukerhoja, joissa esiin nousseet asiat otetaan tosissaan myös ylioppilaskunnan toimistolla.

Erityinen valonpilkku täällä ovat alayhdistysvaliokunnan lanseeramat mainiot open space -illat, joissa voi pistäytyä keskustelemassa ja saamassa neuvoja kokeneemmilta. Open space -iloissa myös kerätään ideoita TYYn seuraavan vuoden toimintaan.

Edunvalvonta- tai muuhun hommaan pääsee valiokuntien kautta osallistumaan kuka vain, kuten tähänkin asti. Täällä tulevaisuudessa jäsenet ja alayhdistykset osallistuvat paitsi TYYn toiminnan suunnitteluun, myös sen toteuttamiseen. Me kaikki yhdessä teemme itsellemme paremman yliopiston, Turun, Suomen ja maailman.

Tervetuloa antamaan ideoita ja kommentoimaan niitä. Ylioppilaskunta ei tee - eikä sen pidä tehdä – mitään sellaista, mitä sen jäsenet eivät halua, sillä ylioppilaskunta on yhtä kuin sen jäsenet ja alayhdistykset. Ei enempää, eikä vähempää.

Elias Laitinen
Hallituksen puheenjohtaja

Alayhdistyvaliokunnan open space -illat 4. ja 5. 10.
TYYn vuoden 2011 suunnitteluviikot 27.9.-10.10.
TYYn strategia käsittelyssä edustajiston kokouksessa keskiviikkona 29.9.

Kaikki ylioppilaskunnan tilaisuudet ovat avoimia kaikille ja jäsenille ja alayhdistyksille.