You are here

Kiusaaminen kuriin

Hannele Karilainen | 11.10.2010

Tiesitkö sinä, että joka viides korkeakouluopiskelija on ollut vähintään satunnaisen kiusaamisen kohteena opiskeluaikanaan? Tämä tulee esille YTHS:n tekemästä korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksesta vuodelta 2008. 5,5 prosenttia yli viidestätuhannesta vastaajasta oli kokenut kiusaamista melko tai hyvin paljon. 1,7 prosenttia vastaajista puolestaan tunnusti kiusanneensa opiskelutovereitaan melko tai hyvin paljon.

Yliopistoyhteisön ongelma on, että kiusaamista ei tunnisteta, eikä tunnusteta. Kiusaamista koskevat säännöt, toimintaohjeet ja nimitetyt toimijat puuttuvat yliopiston rakenteista.

Ei silti vaivuta murheen alhoon. On hyvä merkki, että korkeakoulukiusaamisesta on vihdoin alettu puhua. TYY voi vaikuttaa siihen, että Turun yliopistossa kartoitetaan kiusaamisen yleisyyttä ja muotoja. TYY voi herätellä asiasta keskustelua alayhdistysten kanssa sekä muiden ylioppilaskuntien kanssa valtakunnallisestikin. TYYn toimiston väen on kuitenkin vaikea vaikuttaa suoraan opiskelijoiden väliseen käytökseen.

Siltikään ei vaivuta murheen alhoon. Kaikki alayhdistysten järjestämä yhteisöllisyyttä edistävä toiminta ehkäisee kiusaamista. Myös sinä voit vaikuttaa! Älä hyväksy, saatika tue omalla käytökselläsi minkäänlaista kiusaamista.

TYYssä on kaksi häirintäyhdyshenkilöä, joihin voit ottaa yhteyttä, jos sinua askarruttaa jokin kiusaamiseen tai häirintään liittyvä asia.
  

Hannele Karilainen
hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava

 


Hannele Karilainen