You are here

Opiskelijoiden kulttuuripääkaupunki 2011

Joel Uusi-Oukari | 24.10.2010

Tässä vaiheessa ei varmaankaan ole enää tarpeellista aloittaa blogikirjoitusta pitkällä sepustuksella siitä, mitä Turku on vuonna 2011. Hieman hiljaisen alun jälkeen kulttuuripääkaupunkihankkeen tiedotus ja markkinointi ovat lähteneet jylläämään, ja liekkilogo sekä käsinkosketeltavat kulttuuripallot lienevät jo kaikille katukuvasta tuttuja. Toivottavasti kaupunkilaiset ja turistit käyvät ensi vuoden aikana nauttimassa kulttuuria runsaasti.

Euroopan unioni on lanseerannut kulttuuripääkaupunkiohjelman lisätäkseen Euroopan kansalaisten vuorovaikutusta ja esitelläkseen Euroopan kulttuurien monimuotoisuutta. Turussa onkin historiaa ja ajan patinaa esiteltäväksi vaikka millä mitalla, ja showta täydentää laaja repertuaari erilaisia taidetapahtumia ja -esityksiä. Tärkeintä on kuitenkin muistaa ettei ensi vuosi ole pelkkää korkeakulttuuria, muutkin kuin da Vincin tuotannon ulkoa tuntevat ovat tervetulleita mukaan.

 

Ylioppilaskunta on pyrkinyt herättelemään aine- ja harrastusjärjestöjä ottamaan jollain tavalla osaa yhteiseen kulttuurihankkeseen jo viime vuodesta lähtien. Kuitenkin opiskelijajärjestöille ominainen toimijoiden vaihtuminen aiheuttaa helposti sen, että toimintaa on vaikeaa suunnitella pitkällä aikavälillä. Järjestöt valitsevat näihin aikoihin ensi vuoden toimijansa, ja toimintasuunnitelmaa tehdessä on hyvä miettiä, miten oma järjestö voisi olla mukana. Sen ei tarvitse olla isoa, monimutkaista tai kallista, eikä sen tarvitse olla mistään muusta pois. Sen ei tarvitse olla myöskään erityisen taiteellista, riittää kun se on jotain minkä järjestö voi kokea omakseen ja tehdä sen yhdessä.

Kulttuurijuna ei ole mennyt vielä, pitäkää se mielessä kun ensi vuoden toimintaa suunnitellaan!

Joel Uusi-Oukari

hallituksen kulttuurivastaava

yritysyhteistyö, liikuntapolitiikka

Opiskelijakulttuuri, liikunta, yritysyhteistyö
Joel Uusi-Oukari