You are here

Tervetuloa vuosi 2011

Milja Henttonen | 10.01.2011

Uusi vuosi, uudet kujeet ja järjestöissä uudet toimijat. Myös TYYn toimistolla on alkanut tällä viikolla vilinä ja vilske ylioppilaskunnan uuden hallituksen aloitettua puolitoista viikkoa kestävän perehtymisurakkansa. Luetaan linjapaperia, strategiaa, toimintasuunnitelmaa, talousarviota ja ympäristöohjelmaa. Opetellaan eri sektoreiden sisältöjä, TYYn organisaatiota, toimistokäytäntöjä, viestintää ja paljon paljon muuta. Tähän sekametelisoppaan oman mausteensa lisää vielä, ainakin allekirjoittanutta vastaan väsymättä taisteleva tietotekniikka. Tietoa tulee paljon ja joka suunnasta.

Tämä on arkipäivää myös monissa TYYn alayhdistyksissä. Alayhdistysten hallitusten vaihtuessa, vaihtuvat usein myös ainakin suurin osa toimijoista. Jatkuvuuden takaamiseksi perehdytysten rooli korostuu ja tiedonsiirto vanhoilta uusille organisoidulla, kestävällä tavalla on järjestöjen elinvoimaisuuden kannalta ehdotonta. TYY pyrkii myös auttamaan tässä tehtävässä järjestämällä erilaisia koulutuksia alayhdistystoimijoille pitkin vuotta.

Perehdytysten jälkeen jokainen toimija on, enemmän tai vähemmän, ainakin oman sektorinsa ja järjestönsä asiantuntija ja todellinen työ vasta alkaa. Monille se tarkoittaa pitkää päivää, täyttä kalenteria ja loputonta sähköpostitulvaa. Tärkeää on kuitenkin pitää mielessä, että luottamustoimiin valitut henkilöt tekevät järjestötyötä omasta ilostaan, halustaan ja tunteen palosta. Vapaaehtoisesti. Olisi siis tärkeää, että alayhdistysten hallitukset pitäisivät heti alkuvuodesta lähtien mielessään myös oman jaksamisensa ja kehittäisivät hyviä käytäntöjä hallituslaisten jaksamisen tukemiseksi. Keinot tähän ovat monet, mutta silti monissa alayhdistyksissä väsyminen on todellinen ja akuutti ongelma, jopa vuodesta toiseen.

Haastan kaikki uudet ja vanhat järjestötoimijat tekemään yhden uuden vuoden lupauksen: ”Pidän itsestäni ja hyvinvoinnistani huolta myös vuonna 2011.”

 

Milja Henttonen


hallituksen jäsen 2011


sosiaalipolitiikka, yhdenvertaisuus, tuutorointi


Milja Henttonen