You are here

Demokratia on liian arvokasta jätettäväksi muille!

Share +

Rauli Elenius | 21.02.2011

Kaikki tietävät, että tänä keväänä käydään valtakunnan ehkä tärkeimmät vaalit. Harvempi kuitenkaan muistaa, että myös ylioppilaskunnalla on lailla säädetty edustajisto, joka TYYssä valitaan joka toinen vuosi. Kaikki saavat äänestää ja asettua ehdolle vaaleissa, jotka käydään ensi marraskuussa.

Olit sitten demari, kokkari, vihreä tai muuhun valtakunnanpuolueeseen kallellaan, halukas valvomaan oman tiedekuntasi opiskelijoiden etua tai kiinnostunut oman listan perustamisesta, olet tervetullut mukaan. Vaalijärjestyksestä voit lukea lisää.

Miksi kukaan jaksaisi istua kerran kuussa monituntisissa kokouksissa, kun omalle kohdalle ei yleensä satu edes viittä puheenvuoroa? Tietysti siksi, että kaikkivoipana edustajisto voi päättää mitä tahansa, kunhan lain rajoissa pysytään. Edustajisto päättää jäsenmaksun suuruuden, järjestöille annettavan avustussumman suuruuden, valitsee hallituksen, pääsihteerin, päätoimittajan, valiokunnat....

Tänä keskiviikkona edustajisto päättää, lakkauttaako se TYYn kirjaston. Sinullakin lienee mielipide asiaan. Saatat ajatella, että kolme ja puoli euroa palvelusta, jota et käytä, on liikaa. Tai että kirjasto onkin ainoa palvelu jota itse asiassa käytät ja voisit maksaa siitä enemmänkin. Edustajiston jäsenenä pääsisit sanomaan tämän ääneen ja mikä tärkeintä - nostamaan kätesi (tai huutamaan JAA! tai EI!) kannattamasi mielipiteen puolesta. Tärkeää on myös huomata, että voit edustajiston tai ylioppilaskunnan jäsenenä tuoda esityslistalle haluamasi asian päätettäväksi. Kuulostaako... demokratialta?

Ota siis yhteyttä edustajistoryhmään, jonka toiminta sinua eniten kiinnostaa, ja tule päättämään itse itseäsi koskevista asioista. Sitä ei kannata jättää muille.

 

 

Rauli Elenius

hallituksen puheenjohtaja


Rauli Elenius