ELSA Turku

ELSA eli the European Law Students' Association on maailman suurin kansainvälinen oikeustieteen opiskelijoiden ja nuorten lakimiesten järjestö. Se toimii jo 43 maassa ja yli 300 yliopistossa.

ELSA:n tarkoituksena on lisätä oikeustieteen opiskelijoiden rajat ylittävää kanssakäymistä ja parantaa ulkomaisten oikeusjärjestysten sekä kulttuurien tuntemusta ja ymmärrystä.

ELSA pyrkii jäsentensä ammatillisten valmiuksien lisäämiseen järjestämällä jatkuvasti seminaareja ja konferensseja ympäri Eurooppaa juridisesti ajankohtaisista ja muutenkin kiinnostavista aiheista. Toimimme myös Euroopan ainoana oikeustieteen työharjoittelupaikkoihin erikoistuneena välittäjänä.

ELSA on järjestäytynyt kolmeen tasoon, joista jokaisella on omat vastuualueensa ja tehtävänsä. Brysselissä toimii kansainvälinen hallituksemme (International Board) ja sen tukielin ELSA International, jotka mm. koordinoivat harjoittelijavaihto-ohjelman lähettämällä eri maista tulleet hakemukset tuleville työnantajille ja järjestävät kahdesti vuodessa yleiseurooppalaisen Council Meetingin, jossa tulevia toiminnan suuntaviivoja hahmotellaan parisataapäisen opiskelijajoukon voimin yhteistä vapaa-ajan viettoa unohtamatta.

Jäsenvaltiotason (esim. ELSA Finland, ELSA Germany) tehtävä on luoda taloudellisia ja tosiasiallisia edellytyksiä paikallisyhdistysten toiminnalle mm. erilaisia toiminta-avustuksia anomalla ja lisäämällä yleisesti ELSAn tunnettuisuutta yhteiskunnassa.

Paikallisyhdistykset kuten ELSA Turku, ELSA Rovaniemi, ELSA Helsinki ja ELSA Joensuu järjestävät jäsenilleen aktiviteetteja tutustumiskäynneistä viini-iltoihin ja hoitavat esimerkiksi harjoittelijapaikkojen hankinnan kotipaikkakunnillaan. Suurempia tapahtumia ovat kahdenväliset vaihtovierailut ulkomaisten elsalaisten kanssa sekä kansalliset tapaamiset National Council Meetingit, joissa eri puolilta Suomea saapuneet ELSA-mieliset voivat jakaa kokemuksiaan. Kun liityt jäseneksi sinustakin tulee osa ELSAa ja olet mukana kehittämässä sitä haluamaasi suuntaan.