You are here

Toiminta-avustukset jakoon!

Aku-Mathias Kähkönen | 02.04.2013

Taas on se TYYn alayhdistyksien hallituksia stressaava kuukausi ohi, jona jokavuotiset toiminta-avustushakemukset tuli palauttaa. Moni on varmasti puurtanut iltamyöhään asti hakemuksia, joilla varmistetaan oman yhdistyksen rahoitus tulevalle vuodelle. On arvottu oikeita sanakäänteitä ja avainsanoja, joilla toiminnan parhaat puolet saadaan tuotua esille ja täten rahahanat käännettyä auki. Jotkin yhdistykset hioivat hakemuksiaan jopa niin kauan, että joutuivat anomaan lisäaikaa määräajan umpeutuessa. Lisäajat myönnettiin poikkeuksetta, sillä tärkeintä on saada tosi kertomus edeltävän vuoden toiminnasta ja mahdollistaa se taas tälle vuodelle.

Nyt alkaa alayhdistysvaliokunnan vastuullinen tehtävä, pisteyttää hakemukset ja laskea jaettava rahasumma yhdistyksille. Pisteytyksen tulisi olla valmista huhtikuun aikana ja avustusten yhdistysten tileillä ennen kesää.

Tiesitkö Sinä että TYYn toiminta-avustus on päärahantulolähde suurimmalle osalle TYYn alayhdistyksistä? Joka vuosi jaetaan yli 80 000 euroa erillis-, projekti-, ja toiminta-avustuksina. Tämän lisäksi erityiskohteita kuten vuokria tuetaan 1350 eurolla ja Ylioppilasteatteria 8574 eurolla.

Vaikka ylioppilaskuntayhteisö (edustajisto) neuvottelee lähes jokaisesta muusta varainkäyttönsä kohteesta erittäin kriittisesti, on aine- ja harrasteyhdistyksiä päätetty tukea näinkin suurella summalla. Tämä johtunee siitä, että ylioppilaskuntamme toiminta ja arvot tavoittavat kuntalaiset parhaiten alayhdistysten kautta. Näiden toiminnalle löytyy vankka tukikunta ja suuri määrä aktiiveja. Toivotaan että myös tämän rahoituskierroksen jälkeen yhdistysten toiminta kehittyy laadullisesti ja että se tavoittaa entistä suuremman osanottajamäärän.

Mutta vaikka raha mahdollistaakin yhdistyksille monta tärkeää asiaa, ei se ole aina paras motivoija. Tärkeämpää on että aktiivit ja hallitukset tuntevat tekevänsä merkityksellistä työtä, jota arvostetaan. Tärkeintä onkin aktiivisten toimijoiden kiittäminen, muistathan Sinä ensi kerralla kiittää ainejärjestösi hallituslaisia siitä että he ovat tehneet sinunkin opintopolustasi vähemmän kivikkoisen!

Pääsiäislomaterveisin

Aku-Mathias Kähkönen

Turun yliopiston ylioppilaskunnan alayhdistys-, liikunta- ja yrityssuhdevastaava


Aku-Mathias Kähkönen