You are here

Hallituslaisen päivä

Petra Peltonen | 29.04.2013

Kun joku kysyy, mitä teen nykyään ja vastaan toimivani ylioppilaskunnan hallituksessa, on seurauksena pitkä liuta lisäkysymyksiä. Suurimmalle osalle ylioppilaskunnan jäsenistäkin Yo-talo A:n katutason toimistotilat ja siellä tapahtuva toiminta on harmittavan vierasta.

TYY-päivään kuuluu monenmoista ja jokainen päivä on omanlaisensa. Tällainen on ollut minun normaalin epänormaali maanantaipäiväni.

Klo 8.30 olin Sepänkadulla ammattikorkeakoulun tiloissa etsimässä kokoustilaa, jossa kokousti maakuntastrategian osaamistyöryhmä. Alkuvuodesta ylioppilaskunnalta pyydettiin edustajaa tällaiseen(kin) työryhmään ja se sopi sisällöltään mainiosti uudelle työelämävastaavalle. Varsinais-Suomen uutta maakuntastrategiaa on alettu työstää teemaryhmissä ja työskentely ajoittuu näppärästi tälle vuodelle.

Ehdin Sepänkadulta Rehtorinpellonkadulle sopivasti yhdeksitoista. Toimiston väki vaeltaa yhtenäisenä ryppäänä Bryggelle ja Assarille lounaalle lähes poikkeuksetta joka päivä klo 11.00. Onhan jo nälkä ja jonot lyhyet, kun menee tarpeeksi aikaisin syömään. Seuraan saa liittyä, siirtelemme tarvittaessa pöytiä, jotta jokainen mahtuu mukaan.

Lounaan jälkeen ehdin soittaa Yle Turkuun ja ilmoittaa vappuaaton radiohaastatteluun tulijat. Samassa hulinassa on hyvä tiedustella toimistolla, joko puheenjohtajan vappupuhe on valmis. Alkukevään paikallismedioiden läpikiertäminen on poikinut mukavasti yhteydenottoja ja kaupunkisuhdevastaavan mieltä lämmittää opiskelijoiden saama positiivinen mediajulkisuus.

Seuraavaksi harppailin portaat ylös yliopistonmäelle opiskelijakulttuurivastaava Henna Henrikssonin kanssa. Vuorossa oli tapaaminen yliopiston väen kanssa koskien syksyn avajaiskarnevaalin järjestelyjä. Ideoita heiteltiin suuntaan ja toiseen, suurimpana kysymysmerkkinä jälleen kerran erilaisiin säätiloihin varautuminen.

Tämän jälkeen palailin toimistolle. Sähköpostien läpikäymisessä menee päivittäin puolesta tunnista tuntiin. Joka maanantai työtehtäviin kuuluu myös maanantaimailin kokoaminen ja tällä kertaa myös blogin kirjoittaminen.

Maanantai kului nopeasti ja lähden kotiin hyvissä ajoin, koska vapun järjestelyt teettävät työtä koko hallitukselle seuraavat pari päivää. Viimeisimmät haalarimerkit on ommeltava ja ylioppilaslakki etsittävä ennen huomisen hulinoita.

Aurinkoista vappuviikkoa!

Petra Peltonen

TYYn hallituksen viestintä-, työelämä- ja kaupunkisuhdevastaava


Petra Peltonen