Ansioituneita muistettiin ansiomerkein edustajiston juhlakokouksessa 9.11.

Edustajiston perinteinen juhlakokous järjestettiin Turun yliopiston ylioppilaskunnan vuosipäivänä 9.11.2023 Turun kaupungintalolla.

Samalla juhlistettiin myös Porthanin päivää. Lippukulkue ja H. G. Porthanin patsaalle laulun saattelemana laskettu seppele ovat olleet perinne aina TYYn perustamisvuodesta 1922 lähtien. 

Edustajiston juhlakokous.
Edustajiston juhlakokous. Kuva: Aino Rönkä.

 

Edustajiston juhlakokouksessa ylioppilaskunta jakoi huomionosoituksia opiskelijatoiminnassa ansioituneille. Huomionosoitukset jakoi ansiolautakunta.

Ansiolautakunta käsitteli ennätysmäärän ehdotuksia huomionosoitusten saajiksi. Ainoastaan satavuotisjuhlavuonna ehdotuksia tuli enemmän.

Vuoden 2023 korkein ansiomerkki, kunnianauha, myönnettiin TYYn pitkäaikaiselle toimistosihteerille Pirjo Saarnille. Pirjo Saarnin kunnianauhaa perusteltiin näin:

Monelle opiskelijalle Pirjon ja TYYn välille voidaan vetää yhtäsuuruusmerkki. Vielä, kun jokainen opiskelija haki tarransa opiskelijakorttiin ylioppilaskunnan kansliasta ja sittemmin palvelupisteeltä, oli Pirjo monelle opiskelijalle ainoa kontakti TYYhyn ja TYYn suurinta ydintä. Hän on ollut monelle opiskelijalle TYYn kasvot. Pirjo työskenteli ylioppilaskunnassa kolmella eri vuosikymmenellä vuodesta 2000 alkaen. Pirjo on tuonut pysyvyyttä organisaatioon. Pirjon kärsivällisyys ei näkynyt ainoastaan asiakaspalvelussa, vaan myös siinä, miten hän on jaksanut vuosi toisensa jälkeen aloittaa alusta uuden hallituksen kanssa. Myös työkaverit ovat vaihtuneet vuosien varrella, mutta Pirjo on aina saanut uudet työkaverit tuntemaan itsensä tervetulleeksi. Ei ole mitenkään tavanomaista, että henkilö tekee 23 vuoden työuran organisaation palveluksessa, varsinkaan ylioppilasliikkeessä. Se kertoo omistautumisesta ja lojaalisuudesta. Pirjon jäätyä pois tehtävästä ovat opiskelijat kysyneet missä Pirjo on. Se kertoo hänen merkityksestään tavallisille opiskelijoille.

Pirjo Saarni
Pirjo Saarni. Kuva: Aino Rönkä

→ Lue Tylkkärin Pirjo Saarnista tekemä henkilöhaastattelu: Opiskelijoiden asialla 23 vuotta

Ansionauhoja myönnettiin kolme kappaletta: Maria Niemiselle, Camilla Saariselle ja Samuli Tähtiselle.

Pyötästandaareja myönnettiin niin ikään kolme. Ne saivat Jeremias Gaebler (YTHS), Mielen päällä (Heidi Vuoristo) ja Yrittäjyystila Konttori.

Ansiomerkin saivat Niklas Luomala, Lauri Orava, Veera Pajunen, Sofia Saarinen, Rebecca Suomi, Akseli Tiitta, Arvi Tolvanen ja Siiri Turunen.

Lisäksi kuntamerkin saivat:
Jenni Autere
Kaapo Havuluoto
Frans Isolauri
Jonatan Järvinen
Emilia Kalliokoski
Roosa-Adalmiina Kesti
Katariina Kilkku
Taavi Kivistö
Anita Komulainen
Pihla Koski
Annika Lind
Reetta Lindberg
Jutta Lindfors
Noora Lindqvist
Victoria Luovikari
Joona Maaranen
Jutta Pirttijärvi
Juuso Pitkäniemi
Juho Pitkäranta
Rami Rakkolainen
Aaro Tarvainen
Aura Tuohisto-Kokko
Roosa Varjonen
Iida Yliniskala

Katso kuntanauhan saaneet: