Vuoden 2018 TYYn hallituksen puheenjohtajaksi hakee

Hallituksen jäseniksi hakevat

 


 

Inari Harjuniemi, Soihdunkantajat

Nimeni on Inari Harjuniemi, ja haen TYYn hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2018. Olen viidennen vuoden psykologian opiskelija ja pitkän linjan järjestöaktiivi. Järjestötoiminnan lisäksi sydäntäni lähellä ovat huono huumori, päämäärätön vaeltelu aurajoen rannalla ja toistuvasti epäonnistuvat yritykset kasvattaa avokadopuuta. Tällä hetkellä toimin TYYn hallituksessa varapuheenjohtajana ja koulutuspoliittisena vastaavana. Järjestötoiminta on opettanut minulle paljon ja haluaisin olla osaltani tukemassa tulevien hallituslaisten ja muiden aktiivien oppimista. Lisäksi haluan itse kehittyä johtajana.
Alkavana vuonna on keskeistä pohtia kuinka TYYn vastavalmistunut strategia saadaan jalkautettua. Lisäksi samaan aikaan toimintansa aloittaa myö vastavalittu edustajisto. Tämä tarjoaa mahdollisuuden kehittää hallituksen ja edustajiston yhteispeliä entistä tiiviimmäksi. Tiiviimpi yhteistyö takaisi ylioppilaskunnan kannalta laadukkaamman päätöksenteon sekä moniäänisen opiskelijakentän mielipiteiden paremman huomioinnin.

Niin ikään Turun vasta valitussa valtuustossa näkyy vahvasti opiskelijoiden ääni. Tätä on hyödynnettävä ja edistettäessä opiskelijoiden kunnallispoliittisia tavoitteita yhdessä Ryhmä 40 000 kanssa. Lisäksi tulevaan vuoteen kuuluu valmistautumista mahdollisiin maakuntavaaleihin, YTHS:n laajennukseen ja todistusvalintaan siirtymiseen.

Minulla on johtamiskokemusta niin edustajistoryhmän ryhmäpuheenjohtajana kuin ainejärjestön puheenjohtajana. Keskeisintä tehtävän kannalta on kuitenkin se, että olen toiminut kuluneen vuoden TYYn hallituksen varapuheenjohtajana: osallistunut strategian, TYYn henkilöstösuunnitelman ja toimintasuunnitelman muotoiluun sekä konkreettisesti johtanut hallitusta puheenjohtajan ollessa estyneenä. Psykologian opiskelijana opintoihini on sisältynyt myös tietoa siitä, miten ihmiset toimivat ja miten heitä motivoidaan ja tuetaan. Näistä taidoista olisi hyötyä hallituksen puheenjohtajana toimimisessa.
Minua on kuvailtu henkilöksi, jolla on kokonaiskuva hallussa, ja jonka seurassa on helppo olla oma itsensä. Minulle on tärkeää tehdä pitkäjänteistä ja kestävää vaikutustyötä. TYYssä vallitsee vahva yhdessä tekemisen kulttuuri ja haluan olla omalta osaltani rakentamassa sitä tulevaisuudessa niin hallituksen sisäisesti kuin osallistaen TYYn järjestöjä vahvemmin TYYn toimintaan.

Tehtävän kannalta merkittävät luottamustoimet:

 • 2017 Turun yliopiston ylioppilaskunta, hallituksen varapuheenjohtaja, koulutuspoliittinen vastaava
 • 2016 Turun yliopiston ylioppilaskunta, edaattori, edustajistoryhmä Soihdunkantajien ryhmäpuheenjohtaja
 • 2015–2017 Turun yliopiston ylioppilaskunta, Uusi Ylioppilastalo -työryhmä
 • 2014–2016 Fobia ry, hallituksen jäsen(Index-vastaava 2014, puheenjohtaja 2015, koulutuspoliittinen vastaava 2016 )
 • 2017 Yhteiskuntatieellisen tiedekunnan opetustaitotoimikunnan jäsen
 • 2015–2017 Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan johtokunnan & laajennetun johtoryhmän jäsen
 • 2016 Turun yliopiston Soihdunkantajat ry, hallituksen jäsen
 • 2014–2016 Psykologian opetusta ja opetussuunnitelmaa suunnittelevien oppiainetiimien jäsen
 • 2014 Index yhteiskuntatieteet ja kasvatustieteet ry hallituksen jäsen (Kulttuuri- & Tutorvastaava)
 • 2007–2009 Helsingin Yhtenäiskoulun oppilaskunnan hallituksen jäsen (sihteeri, varapuheenjohtaja)

 


 

 

Raili Kronström, Hybridiaani

Nimeni on Raili Kronström, olen 26-vuotias neljännen vuoden bioteekkari ja haen TYYn hallitukseen vuodelle 2018. Aloittaessani yliopisto-opintoni ensi kerran vuonna 2010 kemianlaitoksella tein heti ensimmäisenä päivänä tähänastisen elämäni parhaimman päätöksen: astuin ulos kapealta comfort zoneltani, jäin rohkeasti päivän jälkeen tutustumaan uuteen ainejärjestööni ja sen toimijoihin ja tuota pikaa löysinkin paikkani järjestötoiminnan parista.

Koko opiskeluaikani olen toiminut enemmän tai vähemmän järjestöaktiivina suuntautuen erityisesti tapahtumajärjestelyihin. Toimin Turun Yliopiston Kemistit ry:n hallituksessa 2011–2012 ensimmäisen vuoden sihteerinä, toisen varapuheenjohtajana ja sosiaalipoliittisena vastaavana. Pääaineen vaihdon jälkeen toimin vuosina 2015–2017 Nucleus ry:n hallituksessa, joista ensimmäiset kaksi vuotta vierähtivät tapahtumien parissa ja viimeisin puheenjohtajana. Lisäksi olen toiminut vuonna 2017 Aurasoutu ry:n varapuheenjohtajana ja pääsin mukaan järjestämään yhtä kaupunkimme suurista opiskelijatapahtumista. Uskon vahvasti sanontaan ’’opiskelu on elämän parasta aikaa’’. Haluaisinkin olla mukana kehittämässä ylioppilaskunnan tasolla sitä yhteisöllisyyden ilmapiiriä, jonka osana olen itse saanut olla nämä vuodet. Koenkin itselläni olevan eniten annettavaa ylioppilaskunnalle järjestö- ja kulttuurisektoreilla.

Viimeisen vuoden aikana olen luottamustoimien lisäksi työskennellyt koordinaattoritehtävissä kansainvälisessä tiedeyhteisössä ja osana työnkuvaa järjestänyt kansainvälistä tiedesymposiumia. Töiden, opiskeluiden ja järjestötehtävien yhteensovittaminen on toisinaan haasteellista, mutta ennen kaikkea opettavaista. Etenkin viimeksi kulunut vuosi on opettanut niin kommunikointitaitoja, projektin- ja ajanhallintaa kuin myös paineensietokykyä. Työskentelen tehokkaasti, olen oma-aloitteinen ja saan asioita aikaiseksi, mutta parhaimmillani koen olevani pienen kiireen ja paineen alla.

Luonteeltani olen sovitteleva ja ymmärtäväinen, mutten epäröi tuoda omaa kantaani esille tilanteen sitä vaatiessa. Olen harkitsevainen ja pitkäpinnainen introvertti, joka on löytänyt oman paikkansa järjestötoiminnan keskiöstä. Järjestötoiminta on jotakin mitä teen kaikesta sydämestäni ja toivonkin voivani jatkaa vielä hetken matkaani tällä tiellä osana TYYn hallitusta 2018. 

 

Anni Mylläri, Vihreä lista

Olen Anni Mylläri, 21-vuotias valtio-opin opiskelija. Aloitin yliopistotaipaleeni vuonna 2015 kotimaisen kirjallisuuden oppiaineessa, mutta nyt opiskelen päätoimisesti valtio-oppia. Sen lisäksi sivuaineitani ovat psykologia ja poliittinen historia sekä kielikeskuksella venäjä.

Ikääni nähden minulla on hyvin laaja järjestökokemus niin TYYssä kuin sen ulkopuolellakin. Ennen kotikaupungistani Tampereelta Turkuun muuttoa harrastin partiota 12 vuotta, olin oppilaskunnan hallituksessa ja aktiivisesti mukana koulun tiede- ja luontokerhoissa, kv-projekteissa ynnä muissa. Ylioppilaskunnassa olen toiminut ainejärjestössäni Muusassa koulutuspoliittisena vastaavana, Turun yliopiston raskaan musiikin ystävät ry:ssä (TYRMYssä) muun muassa sihteerinä ja puheenjohtajana, Satakuntalais-hämäläisen osakunnan teekerhon teemestarina, edustajistossa, edustajistoryhmäni TYYn vihreän listan ryhmäpuheenjohtajana sekä kaksi vuotta avustustoimikunnassa. TYYn ulkopuolella järjestökokemusta olen kerryttänyt Vihreissä nuorissa sekä eläinsuojeluyhdistys Dewi ry:ssä.

Järjestöhistoriaani nojaten voin sanoa tietäväni paljon TYYn monipuolisesta järjestökentästä ja erityisesti ihmisistä siellä. Järjestöt ovat vahvuuteni, mutta vielä enemmän haluan työskennellä TYYn hallituksessa sosiaalipoliittisena vastaavana. Näen, että TYYn hallitus on ikään kuin linkki ylemmällä tasolla tehtyjen päätösten viemisessä järjestöihin ja osaksi opiskelijoiden arkea – tämä korostuu erityisesti soposektorilla. Sopon lisäksi olen kiinnostunut kunnallispoliittisesta vaikuttamisesta, ja erityisesti sote-uudistuksesta, maakuntavaaleista ja YTHS:n tulevaisuudesta. Olen ensi vuonna tekemässä maakuntavaaleja Varsinais-Suomen vihreissä, ja uskon, että sieltä saamani ensikäden tieto maakuntauudistuksesta ja sen vaikutuksesta opiskelijoihin voisi olla myös Ryhmä 40 000 maakuntavaaliohjelman- ja kampanjan eduksi. Tärkeää on myös pitää tiivistä yhteyttä varsinaissuomalaisiin kansanedustajiin, valtuustoryhmiin sekä kaupungin johtoon. TYYn tulee myös vaikuttaa aktiivisesti SYL:n eduskuntavaaliohjelmaan ja erityisesti YTHS:n rahoitusta koskeviin kohtiin.

Koen saaneeni TYYltä todella paljon, ja nyt on minun vuoroni kantaa korteni kekoon hyvinvoivan ylioppilaskunnan puolesta. Haluan jatkaa sitä työtä, jota kaikki aiemmat hallitukset ovat jo tehneet, ja olla osa vuoden 2018 hallitusta, joka muistetaan kunnianhimoisesta edunvalvonnasta ja saavutettavista tapahtumista vielä vuosienkin jälkeen.

 

Olli-Pekka Paasivirta, Vihreä lista

Olen Olli-Pekka Paasivirta, kolmannen vuoden kauppatieteiden opiskelija ja aktiivinen järjestötoimija. Opiskelen pääaineenani taloustiedettä ja sivuaineena matematiikkaa. Lähdin aikoinaan opiskelemaan juuri taloustiedettä, sillä se antaa laajan kokonaiskuvan yhteiskunnan ymmärtämiseen. Sama kiinnostus vei minut mukaan järjestömaailmaan, ja sitä työtä haluan tehdä jatkossakin. Vapaa-ajallani luen paljon erilaista kirjallisuutta ja seuraan maailman menoa niin lehdistä kuin Twitteristäkin.

Olen motivoitunut toimimaan hallituksessa, sillä siinä yhdistyvät suurimmat intohimoni: haluni tehdä työtä, jolla todella on merkitystä, sekä mahdollisuus työskennellä yhteiskunnallisten aiheiden parissa. Haluan todella antaa oman panokseni ylioppilaskuntamme kehittämiseen. Hallitustyöskentelyssä pääsisin kehittämään itseäni, mutta myös tutustumaan uusiin ihmisiin.

Ensi vuonna ylioppilaskunnan kehittämisessä yritysyhteistyö tulee olemaan merkittävässä roolissa hallituksen toiminnassa. Ylioppilaskunta tarvitsee henkilön, joka on valmis laittamaan kädet saveen, kehittämään uusia tapoja hyödyntää yritysyhteistyötä ja rakentaamaan tulevaisuuden toimintamalleja. Kauppatieteilijänä tämä olisi minulle mitä ominta alaa. Ajattelen myös, että opiskelijan toimeentulon ja hyvinvoinnin puolustaminen on tärkeämpää kuin pitkään aikaan. Meidän on muistutettava, että terve ja hyvinvoiva opiskelija on paras tae maamme hyvinvoinnin rakentamiselle. Olenkin erityisen kiinnostunut toimimaan tulevana vuonna yritysyhteistyön ja sopo-puolella toimeentulon ja muiden valtakunnallisten kysymysten parissa.

Olen toiminut tänä vuonna vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton hallituksessa järjestövastaavana. Olen päässyt kehittämään liittomme toimintaa ja tukemaan jäsenjärjestöjemme arkea ympäri Suomea. Vuosi hallituksessa on antanut minulle laajan näkökulman valtakunnan politiikasta ja tärkeistä ajankohtaisista aiheista. Aloitin aikoinaan vaikuttamisurani Espoon nuorisovaltuustosta, jossa pääsin varapuheenjohtajana tutustumaan kuntavaikuttamisen kiemuroihin. Toimin myös Espoon suurimman lukion opiskelijakunnan puheenjohtajana, jossa otimme käyttöön uusia opiskelijademokratiaa parantavia keinoja, kuten vuosittaisen koko koulun yhteisen yleiskokouksen.

Olen tehnyt paljon töitä opiskelijoiden ja nuorten paremman huomisen puolesta, ja olen valmis tekemään tätä työtä myös ensi vuonna!

 

Paavo Palanterä, Hybridiaani

Nimeni on Paavo Esko Valtteri Palanterä. Olen 27-vuotias kuudennen vuoden fysiikan opettajalinjan opiskelija. Luonteeltani olen ulospäinsuuntautunut ja seurallinen ja suosikkiharrastukseni onkin seura- ja lautapelien pelailu ystävien ja uusien tuttavien kanssa. Toteemieläimeni on Pikachu.

Jos minun pitäisi kiteyttää ylioppilaskuntamme yhteen sanaan, se olisi mahdollistaja. Kansallisella tasolla TYY – osana opiskelijaliikettä –  edistää mahdollisuuksia hakeutua koulutukseen. Yliopistollamme TYY tekee työtä opetuksen joustavuuden eteen, joka mahdollistaa eri elämäntilanteissa olevien opiskelijoiden opintojen etenemisen ja valmistumisen. Tarjoamillaan tiloilla, rahallisella tuella ja tietotaidollaan TYY mahdollistaa laajan järjestökentän, joka toiminnallaan tarjoaa ylioppilaskuntamme jäsenille mahdollisuuksia solmia ihmissuhteita, kokea ikimuistoisia hetkiä ja oppia hyödyllisiä yhdistystoimintataitoja. Näiden mahdollisuuksien tarjoaminen ja edistäminen on minusta tärkeää. Niin tärkeää, että haluaisin olla osana edistämässä niitä pyörittämällä ylioppilaskuntamme päivittäistä toimintaa. Siksi haenkin TYYn hallitukseen.

Hallituksessa olisin erityisen kiinnostunut toimimaan sen varapuheenjohtajana, koska koen minulla olevan siihen paljon annettavaa. Olen toiminut varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana sekä Turun yliopiston matemaattisten ja fysikaalisten tieteiden opiskelijoiden yhdistys Delta ry:ssä että Suomen fysiikan- ja matematiikanopiskelijat ry:ssä ja oppinut tätä kautta paljon johtamisesta ja erityisesti ryhmähengen rakentamisesta. Mielestäni onkin tärkeää, että varapuheenjohtaja on aina valmiina tukemaan sekä puheenjohtajaa että muita hallituksen jäseniä tarvittaessa, niin henkisesti kuin työvoimanakin, ja toimimaan tarvittaessa neuvottelijana hallituksen jäsenten välillä, mikäli eripuraa syntyy. Tiedän pystyväni siihen ja olenkin saanut hyvää palautetta vuorovaikutustaidoistani.

Muita minua kiinnostavia sektoreita ovat yhdenvertaisuus, sosiaalipolitiikka ja tuutorointi. Minulle on tärkeää, että elämän kaikilla osa-alueilla pyrittäisiin yhdenmukaiseen, avoimeen ja tasa-arvoiseen kohteluun ja asioiden tarkasteluun. Tällainen toiminta on myös hyvin oleellista ja tärkeää tulevassa ammatissani opettajana, minkä takia olen halukas työskentelemään näiden arvojen eteen ja samalla oppimaan niistä. Samoin muiden sosiaalipoliittisten paineiden ja lähtökohtien paremmin ymmärtäminen tukisi kasvuani ammattiini. Tuutorointiin kuuluva ohjaus on niin ikään läheisessä yhteydessä opettajuuden arkeen, minkä lisäksi minulla on kokemusta tuutoroinnista opiskelijatuutorina (2013 ja 2014) sekä tuutoroinnin suunnittelusta matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan kanslian työntekijänä (2016).

Tehtävän kannalta merkittäviä luottamustoimia:

2013- Edustajiston varsinainen jäsen (toiminut sekä RPJ että VRPJ)
2017 Hybridiaanin vaalikoordinaattori ja vaaliasiamies
2015-2017 Suomen fysiikan- ja matematiikanopiskelijat ry (varapuheenjohtaja 2015, puheenjohtaja 2016, sihteeri 2017)
2017- Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opettajankoulutustyöryhmä (opiskelijaedustaja)
2016 Avustustoimikunta (jäsen)
2016 Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan kanslian opetushallinnon harjoittelija
2016 Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijajärjestöjen etu- ja yhteistyöjärjestö Hybridi ry:n taloudenhoitaja
2014-2015 Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan johtokunta (opiskelijaedustaja)
2013-2015 Turun yliopiston matemaattisten ja fysikaalisten tieteiden opiskelijoiden yhdistys Delta ry (suhdetoimintavastaava 2013, varapuheenjohtaja 2014, puheenjohtaja 2015)
2013-2015 Fysiikan ja tähtitieteen laitoksen koulutuksen kehityksen työryhmä (opiskelijaedustaja)
2013-2014 Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijatuutori
2014 Fysiikan ja tähtitieteen laitoksen uuden lehtorin valintatoimikunta (opiskelijaedustaja)

 

Iina Ryhtä, TYY Terveeksi

Olen toisen vuoden hoitotieteen opiskelija Iina Ryhtä. Taustakoulutukseltani olen fysioterapeutti (AMK). Tällä hetkellä suurimpiin vastuutehtäviini kuuluvat hoitotieteen ainejärjestö Adaptus ry:n hallituksen jäsenyys, jossa vastuualueena minulla on tiedotus. Olen myös Lounais-Suomen fysioterapeuttien hallituksen opiskelijavastaavana. Näiden tehtävien myötä minulla on hyvä käsitys pienten järjestöjen toiminnasta, alueellisesta vaikuttamisesta, erilaisten yhdistysten hallitustyöskentelystä sekä tiedottajan tehtävistä. Tiedotustoiminta on minulle luontaista ja olenkin saanut runsaasti positiivista palautetta viestintätyöstäni opiskelijakollegoiltani.

Työkokemusta minulle on ehtinyt kertyä jo neljän työvuoden ajalta. Olen työskennellyt Maskun neurologisessa kuntoutuskeskuksessa fysioterapeuttina ja lisäksi tanssinopettajana ja liikuntaohjaajana. AMK:ssa olen myös työskennellyt tutkimusassistenttina. Työntekijänä vahvuuteni ovat vuorovaikutustaidot, työkokonaisuuksien suunnittelu ja toteutus. Hoidan työni vastuullisesti, silloinkin kun minulla on ollut neljä työtä yhtä aikaa. Osaan myös tarvittaessa jakaa vastuuta. Työkokemuksen ja hyvinvointiosaamisen kautta voin tuoda uusia näkökulmia hallitustoimintaan. Opiskelijoiden fyysinen ja psyykkinen jaksaminen on saatava kuntoon tiedostamalla jokaisen opiskelijan työmäärä ja huolehtimalla YTHS:n ja liikuntapalveluiden oikeaikaisesta ja tarpeenmukaisesta käytöntuesta opiskelijoiden hyvinvoinnin takaamiseksi.

Nautin ihmisten kanssa työskentelystä ja opiskelijoiden aseman parantaminen on aito intohimoni. Vahvuuksiani ovat vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoni. Minulle annetut tehtävät suoritan aina kunnialla loppuun, ja olen tarttunut rohkeasti ja ennakkoluulottomasti mahdottomiltakin tuntuviin projekteihin. Luonteeltani olen kunnianhimoinen, positiivinen ja luotettava. Kun lupaan hoitaa jonkun asian, pidän siitä kiinni ja saatan sen loppuun asti kunnialla. Haluan kehittää itseäni ja oppia koko ajan uutta. Olen tuottelias ja saan paljon aikaiseksi, ja ryhmässä olen se joka tsemppaa ja innostaa muita. Tulen helposti ja luontevasti toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa.

Erityisesti sydäntäni lähellä on opiskelijoiden hyvinvointi ja liikunta. Hyvinvointi- ja koulutusosaamiseni on laajalti hyödynnettävissä TYYn jäsenistön hyväksi. Ensisijaisesti minua kiinnostaa TYYn hallituksessa sosiaalipolitiikka, tapahtumien suunnittelu, kulttuuri sekä tiedotustoiminta. TYYn hallitustoiminnalta odotan erityisesti uusien työskentelytapojen kokeilemista sekä monipuolista työskentelyä mahdollisimman erilaisessa ja aktiivisessa porukassa. Olen valmis priorisoimaan TYYn hallitustoiminnan vuoden 2018 tärkeimmäksi asiaksi sekä olen motivoitunut ja sitoutunut perehtymään TYYn toimintaan perusteellisesti. Uskon voivani kehittää TYYn toimintaa myös fyysisesti aktiivisempaan suuntaan.

Koulutukseni ja hallitustoiminnan kautta minulle on tullut tutuksi niin some kuin sote. Haluan olla mukana rakentamassa aina vain parempaa TYYtä ja ajaa opiskelijoiden asioita minulle ominaisella innolla ja energialla!

 


Sini Saarinen, Humanistilista

Olen 28-vuotias kansatieteen opiskelija Sini Saarinen ja olen aloittanut opintoni vuonna 2012. Opintojeni aikana olen toiminut järjestöissä monipuolisesti tiedekunnan sisällä ainejärjestöstäni tiedekuntajärjestö Humanitasiin ja olen toiminut myös ylioppilaskunnassa edaattorina ja ryhmäpuheenjohtajana kahden kauden aikana. Koulutuspolitiikka ja kulttuuriasiat ovat olleet ylioppilaskunnassa järjestöurani keskiössä. Opiskelen myös Turun ammattikorkeakoulussa kansainvälistä liiketaloutta, joten olen hankkinut kokemusta myös yli duaalimallin rajojen. Monialaisuus on kuitenkin akateemisen elämän tärkeimpiä ja rikastuttavampia voimavaroja.

Haen ylioppilaskunnan hallitukseen, koska haluan kehittää sitä entistä paremmaksi ja haluan oppia lisää.Ylioppilaskunta tarvitsee käyttöönsä toimijoita monipuolisista taustoista. Opiskelijaelämä vaihtelee karnevaalista tiukkaan oman osaamisen kehittämiseen ja näiden välillä tasapainoileminen on taito, jonka ymmärtäminen yli tiedekuntarajojen on korvaamatonta. Olen toiminut opiskelijapolitiikassa koko opiskeluaikani ja minulta löytyy luottamustoimeen tarvittavaa aikaansaavuutta, rentoutta, perehtyneisyyttä ja toimeen tarttumista.

Minua kiinnostaa koulutuspolitiikka ja työelämä, sekä kulttuuri ja yritysyhteistyö. Olen tehnyt TYYn sisällä edunvalvontaa koulutuspolitiikassa oppiaineeni tasolta aina tiedekuntaan asti koko opintojeni ajan. Hallopedina olen lähestynyt asioita keskustellen ja kehittäen. Lukuisien tapahtumien järjestämisen ohella, olen ollut turvaamassa opiskelijakulttuurin kehittämistä ollessani mukana aloitteessa, jonka tuloksena TYYllä on Q-talo. TYYn traditioiden vahva brändääminen on lähitulevaisuutemme yksi tärkeistä projekteista, jonka turvin nostamme yritysyhteistyömme ja kulttuurimme alati uskottavammalle ja vaikuttavammalle tasolle.

Tehtävän kannalta merkittäviä luottamustoimia:

Turun yliopiston ylioppilaskunta:

 • jäsen TYYn 95. juhlavuositoimikunnassa, 2016
 • hallinnon opiskelijaedustajien koordinaattori, 2016, Turun yliopiston humanistinen tiedekunta
 • edaattori ja ryhmäpuheenjohtaja, valintatoimikunnan varajäsen, Humanistilista, 2014-2015 (rpj, 2016)

Tiedekuntajärjestö Humanitas ry:

 • hallinnon opiskelijaedustaja, 2014-2016, Hum.tdk:n johtoryhmä
 • puheenjohtaja, 2015
 • varapuheenjohtaja ja koulutuspoliittinen vastaava (ylioppilaskunta-asiat), 2014

TYYn järjestöt:

 • vuosijuhlatoimikunnan jäsen, 2017, ainejärjestö Seita ry
 • hallituksen jäsen/juustomestari, 2016, Korkkivika ry
 • hallituksen varapuheenjohtaja, 2015, ainejärjestö Seita ry
 • hallituksen varapuheenjohtaja, 2014, NEFA-Turku ry
 • vuosijuhlatoimikunnan jäsen/juhlamarsalkka, 2014, NEFA-Turku ry
 • hallituksen sihteeri, 2013, NEFA-Turku ry
 • hallituksen tapahtumavastaava, 2013, Tieteiskulttuurikabinetti ry

 


Sanni Salmenoja, Eduxi

Olen Sanni Salmenoja, 25v, opiskelija Raumalta. Harrastuksiini järjestötoiminnan lisäksi kuuluu bändisoitto ja useiden projektien väsäily ja ideointi. Olen juuri se, keneltä löytyy idea tapahtumaan, työpajaan kuin tempaukseenkin. Luonteeltani olen heittäytyjä, täsmällinen, ratkaisuhakuinen ja päättäväinen.

Ajatus TYYn hallitusehdokkaaksi lähtemisestä lähti jo edustajiston ensimmäisenä vuonna samoihin aikoihin, kun olin Rauman yksikköjärjestön puheenjohtajana. Haen TYYn hallitukseen, koska olen motivoitunut tekemään vaikuttamistyötä muiden puolesta, oppimaan kaiken mahdollisen ja valmis sitoutumaan sekä käyttämään aikaani (mukaan lukien matkustamiset) TYYn hallituksessa toimimiseksi. Olen oikea TYYppi suunnittelemaan TYYn tulevia järjestökoulutuksia pitkän järjestötoiminnan kokemuksella. Olen täynnä tuoretta näkökulmaa Rauman kampuksen ja valtakunnallisen opiskelijajärjestön kautta.

Aktiivivuosinani Opekas ry:n hallituksessa pääsin aitiopaikalta vaikuttamaan yhteisön yhteishenkeen. Turun yliopiston ylioppilaskunta tuntui kuitenkin kaukaiselta, ja niin se olikin. Haluan olla kursimassa tätä välimatkaa TYYn ja järjestöjen välillä – oli järjestö sitten Porissa, Raumalla tai Turussa.

Puolen vuoden kokemuksella valtakunnallisesta opiskelijajärjestö SOOL ry:stä (Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto, joka edustaa kaikkia opettajaksi opiskelevia, järjestää koulutuksia ja seminaareja edunvalvonnan lisäksi) olen saanut monia eväitä TYYn hallituksessa toimimiseen. Lisääntyneen koulutusjärjestelmän tuntemuksen ja valtakunnallisen edunvalvonnan ymmärtämisen myötä olen saanut varmuuden lähteä ennakkoluulottomasti tapaamaan koulutuksen päättäjiä – ja hyvin tuloksin. Otteeni ei ole kaikista tiukin, mutta rohkeudella, päättäväisyydellä ja vakuuttavuudella heltyy päättäjä, jos toinenkin.

TYYn näkyminen ja ylioppilaskunnan tarjoamat palvelut ovat olleet mielessäni ensimmäisestä edustajistovuodesta lähtien. Näkyvyyttä voisimme parantaa miettimällä uutta viestintäsuunnitelmaa. TYY on tällä hetkellä ylioppilaskunnista seuratuin, mikä tietenkin tulee säilyttää vastaisuudessakin panostamalla viestinnän vaikuttavuuteen.

TYY avustaa järjestöjään toiminta-avustusten lisäksi tarjoamalla koulutuksia. Koulutusten suunnittelu ja pitäminen ovat minulle yhtä ominaista, kuin aamupalan syöminen. Tulevien TYYn koulutusten tulee olla pedagogisesti ja tavoitteellisesti uudelleen suunniteltuja. Koulutusten tulee tarjota osallistujilleen riittävästi eväitä ja verkostoja järjestötoiminnan toteuttamiseksi.

Tehtävän kannalta merkittäviä luottamustoimia:

 • Suomen Lukiolaisten liitto, Helsingin piiri, Hallituksen jäsen 2011
 • Lastopet ry, Hallituksen jäsen 2014, Puheenjohtaja 2015
 • Opekas ry, Hallituksen jäsen 2014, Varapuheenjohtaja 2015, Puheenjohtaja 2016

Rauman Ylioppilasteatteriyhdistys Qme ry

 • Hallituksen jäsen 2014
 • Qmespeksin käsikirjoittaja 2015
 • Qmespeksin ohjaaja 2017

Rauman urheilijakalastajat ry

 • Hallituksen jäsen 2014

Halloped Rauman yksikön työryhmissä 2014-2018

 • 1.1.2014-31.12.2017 Opettajankoulutuksen valmistelutyöryhmä
 • 1.1.2014-31.12.2015 Koordinaatiotyöryhmä
 • 1.12.2017—Rauman lastentarhanopettajakoulutuksen tulevaisuustyöryhmä

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston jäsen 2016-2017

Edustajistoryhmä Eduxin ryhmäpuheenjohtaja 2017

Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry, Hallituksen jäsen 2017-2018, (kansainvälisyys, yhteistyö, viestintä)

 


Emmi Simonen, Ryhmä Lex

Olen Emmi Simonen, neljännen vuoden oikeustieteellisen tiedekunnan opiskelija, intohimoinen järjestöaktiivi ja maailmankansalainen. Nautin ryhmätyöskentelystä ja kansalaisvaikuttamisesta, joten olen jo kouluvuosistani asti sitoutunut erilaisiin järjestöihin. Yliopistossa olen toiminut erilaisista opiskelijajärjestöissä, kuten European Law Students’ Associationissa (ELSA) ja TYYn kehitysyhteistyösiivessä. Edustajistovaalien alla päätin, että on aika ajaa entistä kokonaisvaltaisemmin kaikkien opiskelijoiden etuja, joten hain Ryhmä Lexin riveissä TYYn edustajistoon, jonne minulla oli kunnia tulla valituksi. Nyt haen TYYn hallitukseen kaudelle 2018. Minulle tulevaisuuden TYY on aidosti poikkitieteellinen, kansainvälinen ja kestävä opiskelijayhteisö. Minua pidetään tunnollisena ja oma-aloitteisena tiimipelaajana. Kunnioitan muiden mielipiteitä, mutta tarvittaessa puolustan omia näkemyksiäni ja opiskelijoiden etua pontevasti. Järjestötoiminnassa olen organisoinut tapahtumia, viestinyt eri projekteista sosiaalisen median kautta ja toiminut tiukkojen määräaikojen puitteissa, mistä on varmasti hyötyä yliopiston juoksevien asioiden hoitamisessa.

Alla minua kiinnostavat toimialasektorit. Olen kuitenkin avoin toimimaan muillakin sektoreilla ja tiedostan, että luottamustoimeni painopisteet saattavat myös muuttua riippuen muun muassa valtakunnan politiikasta

Kansainväliset asiat: TYY on viime vuosina panostanut toiminnassaan kansainvälisyyteen ja haluan olla jatkamassa tätä positiivista kehitystä. Yliopiston aikana olen edistänyt kansainvälisyyttä mm. toimimalla ELSA:n harjoitteluohjelmavastaavana sekä Turussa että kansallisella tasolla. Harjoitteluvastaavana etsin ulkomaalaisille oikkareille harjoittelupaikkoja Suomesta, autoin heitä kotoutumisessa ja kannustin suomalaisia opiskelijoita lähtemään ulkomaille harjoitteluun. Suomen lisäksi puhun sujuvaa englantia ja saksaa. Olen myös asunut yhteensä kaksi vuotta ulkomailla, joten osaan samaistua kansainvälisten opiskelijoiden elämäntilanteeseen monella tapaa.

Kehitysyhteistyö: Toimin puolitoista vuotta TYYn kehitysyhteistyösiivessä, tunnen TYYn kehitysyhteistyösektorin pääpiirteittäin ja haluan olla tulevaisuudessakin varmistamassa, että ylioppilaskuntamme kehitysyhteistyö noudattaa YK:n Agenda 2030-tavoitteita.

Ympäristöasiat: Jos tiedeyhteisö ei ota ilmastonmuutosta vakavasti, kuka sitten? Ekologisen kestävän kehityksen periaatteet tulisi TYYn ympäristöohjelman mukaisesti ottaa huomioon kaikessa ylioppilaskunnan toiminnassa. TYS:n energiavalintoihin vaikuttaminen ja kertakäyttöastioista luopuminen opiskelijaravintoloissa ovat esimerkkejä asioista, joihin haluaisin kaudellani panostaa.

Tehtävään soveltuva kokemus

Tehtävän kannalta merkittäviä luottamustoimia:

Koulutus:

 • Murdoch University, Perth, Australia, 2016, Vaihto-opiskelu
 • Turun kauppakorkeakoulu, 2016-2017, Kestävän kehityksen opintokokonaisuus

Luottamustehtävät:

 • Suomen Punainen Risti, Varsinais-Suomen piiri, kevät 2017
 • Suomen kielen opettaminen maahanmuuttajille
 • European Law Students’ Association Finland, 2015-2016
 • Director for Student Trainee Exchange Programme
 • European Law Students’ Association Turku
 • Vice President for Student Trainee Exchange Programme, 2015-2016
 • Contact & Career – messutoimikunnan jäsen, 2015 ja 2016

TYYn kehitysyhteistyösiipi:

 • Kehitysyhteistyösiiven jäsen, 2014 ja 2015

Volunteer Initiative Nepal, 2014:

 • Vapaaehtoistyöntekijä, tutkija
 • Jätteiden käsittelyä koskevan tutkimuksen suunnittelu, ohjaus ja toteutus

 

Noel Snygg, TSE-lista

Nimeni on Noel Snygg ja olen 20-vuotias 2. vuosikurssin opiskelija Turun kauppakorkeakoulusta, jossa opiskelen pääaineenani kansainvälistä liiketoimintaa ja sivuaineenani tietojärjestelmätieteitä. Luonteeltani olen määrätietoinen ja motivoitunut, ja annan aina täyden panoksen minulle uskotuille tehtäville. Olen kuitenkin myös avoin ja ulospäinsuuntautunut ihmisten kanssa toimiessani, ja pyrin jatkuvasti laajentamaan osaamistani.

Olen ollut järjestötoiminnassa aktiivisesti mukana jo ensimmäisestä opiskeluvuodestani lähtien. Tämän toiminnan kautta olen ehtinyt kerryttää runsaasti kokemusta järjestötoiminnan eri osa-alueilta. Merkittävimpiin vastuutehtäviini kuuluu Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry:n kansainvälisten asioiden jaoston CIA-TuKYn vuoden 2017 hallituksen jäsenyys, jossa toimin yrityssuhdevastaavana. Toimenkuvani koostui erilaisten sponsori- ja yhteistyösopimusten neuvottelusta yritysten kanssa tapahtumiamme varten sekä jaostomme edustamisesta yrityksille yleisellä tasolla. Jaostotoiminnan kautta olen päässyt myös tekemään yhteistyötä eri tiedekuntien kansainvälisten asioiden järjestöjen kanssa. CIA-TuKYn hallituksen lisäksi olen päässyt toimimaan koko TuKYn yrityssuhteista vastaavan yrityssuhdetiimi COREn jäsenenä jaostoni edustajana. Olin myös ehdokkaana TYYn edustajiston vaaleissa vuonna 2017.

Olen kiinnostunut toimimaan TYYn hallituksen jäsenenä, sillä näen ylioppilaskuntamme toiminnassa paljon kehittämispotentiaalia. Olen erityisen kiinnostunut järjestötoiminnan ja yrityssuhteiden kehittämisestä, ja koen että minulla on paljon annettavaa TYYlle juuri tällä sektorilla. Aikaisempi kokemukseni yrityssuhdevastaavana antaa minulle hyvän pohjan koko ylioppilaskunnan yrityssuhteiden kehittämiselle ja uskon, että yrityssuhteet on mahdollista nostaa aivan uudelle tasolle. Lisäksi toimintani TuKYssa ja sen kautta tekemäni yhteistyö tiedekuntien alaisten järjestöjen kanssa antaa minulle hyvän näkökulman siihen, kuinka järjestötoimintaa voitaisiin kehittää entisestään ja kuinka järjestötoiminnan kautta voidaan mahdollistaa laadukkaampi opiskelijaelämä kaikille opiskelijoille tiedekunnasta riippumatta.

Toimiminen TYYn hallituksessa tarjoaa minulle mahdollisuuden hyödyntää osaamistani ja taitojani koko yliopiston hyväksi. Tämän lisäksi se on mahdollisuus oppia uutta, syventää osaamistani ja kehittää ylioppilaskuntamme toimintaa tulevaisuutta varten.

 

Vilho Talvela, Vihreä lista

Olen Vilho Talvela, kolmannen vuoden musiikkitieteen pääaineopiskelija. Olen toiminut aktiivisesti musiikkitieteen ainejärjestö Tritonuksen hallituksessa. Kuluneen vuoden aikana olen hoitanut järjestön taloudenhoitajan pestiä. Harrastusjärjestön hallitus- ja toimintakokemusta minulla taas on Turkulaisen humanistispeksin hallituksesta.

Edellisten tehtävien lisäksi minulla on kokemusta muun muassa lukion oppilaskunnan hallituksesta ja Hämeenkyrön nuorisovaltuustosta usean vuoden ajalta, myös puheenjohtajana. Hämeenkyrön Näytelmäseurassakin olen toiminut.

TYYn hallituksessa vastaisin mieluiten kulttuurista. Soitto- ja esiintymiskokemusta minulla on yli kymmenen vuoden ajalta. Tänä aikana olen tehnyt satoja keikkoja erilaisissa kokoonpanoissa, verkostoitunut musiikkikentällä sekä ollut järjestämässä useita tapahtumia. Uskon, että voisin hyödyntää näissä toimissa kertynyttä kulttuuriosaamista myös hallitustoiminnassa.

Kulttuurin lisäksi olen kiinnostunut sopotoiminnasta, jonka sisällä haluaisin kehittää erityisesti liikunta- ja mielenterveyspalveluiden saatavuutta. Olen huomannut hallitustoiminnan monimuotoisuuden ja motivoitunut työskentelemään saavutettavien, tavoitettavien ja entistä tunnistettavimpien opiskelijatapahtumien eteen. TYYn hallituksessa näihin asioihin pääsee todella vaikuttamaan, ja juuri siksi haluaisinkin olla ensi vuoden hallituksessa.