Olet täällä

Vuoden 2017 TYYn hallitukseen hakevat henkilöt

Jaa +

Vuoden 2017 TYYn hallituksen puheenjohtajaksi hakee

Hallituksen jäseniksi hakevat


 

Tuomas Dahlström, Ryhmä Lex

Olen Turusta kotoisin oleva 25-vuotias pitkän linjan opiskelijavaikuttaja ja intohimoisesti edunvalvontaan suhtautuva fysiikan ja oikeustieteen opiskelija. Aloitin opintoni Turun yliopistossa vuonna 2010 fysiikan opettajalinjalla ja 2012 oikeustieteessä. Innostun todella helposti uusista asioista ja suhtaudun positiivisesti kohtaamiini haasteisiin. Suoritan kaikki tehtäväni tunnollisesti ja huolellisesti enkä säästä itseäni, kun työskentelen yhteisten tavoitteiden eteen. Opiskelijavaikuttaminen vie suurimman osan ajastani, mutta silloin tällöin minut voi löytää metsästä suunnistamasta tai hyvä salapoliisiromaani kädestä.

Haen ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaksi, sillä koulutuksen kehittäminen ja opiskelijan aseman parantaminen ovat minulle sydämen asioita. Tahdon, että kaikilla on lähtökohdista riippumatta mahdollisuus kouluttautua pitkälle ja elää ikimuistoinen opiskeluaika. Puheenjohtajana haluan tukea toimijoita päivittäisessä työssä ja luoda puitteet sille, että jokainen saa itsestään parhaan irti ajaessaan opiskelijan etua. Tahdon pitää yllä innostavaa ilmapiiriä, jossa syntyy ideoita toiminnan kehittämiseen.

Ylioppilaskunnan pitää ottaa rohkeammin kantaa opiskelijoita koskeviin asioihin. Meidän on edistettävä yliopistodemokratian avoimuutta, puolustettava laadukasta terveydenhuoltoa ja yliopistojen kansainvälisyyttä. Korkeakouluihin on jatkossakin päästävä toisen asteen opintomenestyksestä riippumatta ja kaikkien on oltava samalla lähtöviivalla sosioekonomisesta taustasta riippumatta. TYYn täytyy varmistaa kampanjoillaan, että ensi vuoden kunnallisvaaleissa ja edarivaaleissa ei nukuta. Ylioppilaskunnan toiminnan on oltava läpinäkyvää ja osallistumiskynnyksen täytyy olla matala. Omaa toimintaani olen avannut esimerkiksi blogini avulla: http://tyytuomas.blogspot.fi/

Haluan olla esimerkillinen, oikeudenmukainen ja innostava puheenjohtaja. Minulle jokaisen mielipiteellä on merkitystä ja jokaisen esille nostamat seikat huomioidaan toiminnassa. Puheenjohtajana tuon oman kantani julki viimeisenä, ennen kuin summaan keskustelun pääkohdat. Edustustehtävissä olen rohkea puhuja ja aktiivinen keskustelija, joka nostaa opiskelijoille tärkeät asiat esille. Johtajana olen rauhallinen, sovitteleva ja kompromissihakuinen. Motivoin muita ja tuen kehittymistä antamalla rakentavaa palautetta sekä tunnistamalla jokaisen vahvuudet. Varmistan, että aikatauluista pidetään kiinni, työt jaetaan tasaisesti ja jokainen osallistuu yhteisiin projekteihin. Puheenjohtajana huolehdin siitä, että toimintasuunnitelma toteutetaan yhdessä koko toimiston väen voimin. Kannustavalla ja positiivisella ilmapiirillä haluan varmistaa sen, että jokaiselle päivän paras hetki on toimistolle saapuminen ja kaikki jaksavat samalla innolla koko vuoden.

Olen vastannut vuonna 2016 TYYn hallituksessa kansainvälistä asioista, viestinnästä ja tuutoroinnista. Kv-sektorilla olen oppinut hallitsemaan laajoja kokonaisuuksia sekä saanut työskennellä kaikkia sektoreita koskevien aiheiden parissa, monesti vielä englanniksi. Vuonna 2015 toimin TYYn edarivaalikoordinaattorina, jolloin saavutimme vaaleissa korkeimman äänestysprosentin 35 vuoteen. Kahden TYY-vuoden aikana olen oppinut paljon organisoinnista, delegoinnista ja uuden ideoinnista. Olen kehittynyt huimasti puhujana ja vaikuttajana, mutta mikä tärkeintä, innostukseni on koko ajan vain kasvanut.

Tehtävän kannalta merkittävät luottamustoimet:

 • 2016 TYYn hallituksen jäsen (kansainväliset asiat, viestintä, tuutorointi)
 • 2016– Turun yliopiston yliopistokollegion jäsen
 • 2016– Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan johtokunnan jäsen
 • 2016– Turun ylioppilaskyläsäätiön valtuuskunnan jäsen
 • 2016– TYYn Edustajiston jäsen
 • 2016 Lakimiesliiton Koulutuspoliittisen valiokunnan jäsen
 • 2016 Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Lex ry:n Lex Spexin käsikirjoitusvastaava
 • 2015– Turun yliopiston Kielikeskuksen johtokunnan jäsen
 • 2015– Turun yliopiston Tutkintolautakunnan jäsen
 • 2015 TYYn edustajistovaalikoordinaattori
 • 2015 Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Lex ry:n Aikakauskirja Acta Legis Turkuensian päätoimittaja
 • 2014-2015 TYYn Edustajiston varajäsen
 • 2014–2015 Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan opiskelijatutor
 • 2014 TYYn Ympäristösiiven varapuheenjohtaja
 • 2014 Turun ylioppilaslehden johtokunnan varapuheenjohtaja
 • 2014 The European Law Students’ Association Turun jäsenlehti ELSA Newsin päätoimittaja

 

Katariina Kulha, Vihreä lista 

Ohoi! Nimeni on Katariina Kulha, ja haen TYYn hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2017.

Olen 23-vuotias neljännen vuoden valtio-opin opiskelija. Kotipaikkani on Nurmijärvi, josta koukkasin aikoinaan Helsingin Sibelius-lukion kautta Turun yliopistoon.

Perusolemukseltani olen aina ollut jonkin sortin maailmanparantaja, ja tämä piirre on ohjannut minut niin pääaineeni kuin järjestötoiminnankin pariin. Toimittuani lukiossa opiskelijakunnan puheenjohtajana ajauduin aktiiviksi Suomen Lukiolaisten Liittoon, jonka hallituksessa pääsin ensi kertaa kosketuksiin valtakunnallisen opiskelijapolitiikan kanssa. Yliopistossa luonteva jatkumo tälle oli pyrkiä ainejärjestöni P-klubin hallitukseen, ja toiminkin koulutuspoliittisena vastaavana vuoden 2014. Sain tarkastella akateemista maailmaa myös Yliopistovalmennus Oy:n hallituksesta käsin kahden kauden ajan.

Syksyllä 2015 sain edustajistovaaleista kipinän hakea TYYn hallitukseen. Tulin valituksi, ja olen tämän vuoden saanut hoitaa sekä kunnallispoliittisen, sosiaalipoliittisen että kehitysyhteistyövastaavan tehtäviä. Vuodessa olen oppinut huimasti asioita muun muassa yhdenvertaisuudesta, kehitysyhteistyöstä, käytännön vaikuttamisesta ja opiskelijoiden sosiaalietuuksia koskevasta lainsäädännöstä. Ennen kaikkea olen oppinut, että korkeakoulutus, opiskelijat ja sivistys tarvitsevat juuri nyt vahvaa äänenkannattajaa kipeämmin kuin aikoihin.

Haen hallituksen puheenjohtajaksi, sillä haluan toimia avoimen, edistyksellisen ja sivistykseen uskovan yhteiskunnan puolesta. TYY on äärimmäisen inspiroiva yhteisö, ja haluan olla tälle yhteisölle voimavara työssä opiskelijoiden ja tulevaisuuden puolesta. Samalla saan itse ainutlaatuisen tilaisuuden kehittyä ja oppia. Johtajana olisin määrätietoinen, empaattinen ja oikeudenmukainen. Kulunut vuosi hallituslaisena on opettanut erityisesti yhteishengen ja työkuorman hallitsemisen tärkeyden onnistuneessa toiminnassa. Näihin kiinnittäisin puheenjohtajana tarkkaan huomiota.

Vahvaa yhteisöä tarvitaan ensi vuonna vaikuttamassa kuntavaaleissa, huolehtimassa opiskelijan terveydenhuollosta, puolustamassa korkeakoulutusta lyhytnäköiseltä juustohöyläämiseltä ja varmistamassa opiskelijakulttuurin toimintaedellytykset. Toivon saavani johtaa TYYtä näissä ja monissa muissa haasteissa, joita ensi vuonna kohtaamme.

Tehtävän kannalta merkittävät luottamustoimet:

 • 2016 hallituksen jäsen, TYY (vastuualueet kunnallispolitiikka, sosiaalipolitiikka, kehitysyhteistyö)
 • 10/2015–2016 Universitas Turku -hankkeen ohjausryhmän jäsen 
 • 09/2014– johtokunnan jäsen, yhteiskuntatieteellinen tiedekunta (varajäsen 2014-2015)
 • 07/2014–07/2016 hallituksen jäsen, Yliopistovalmennus Oy
 • 2014 Hallituksen jäsen, P-klubi (vastuualue: koulutuspolitiikka)
 • 2013–2014 hallituksen jäsen, Taksvärkki ry (2014 varajäsen)
 • 2013 hallituksen jäsen, Suomen Lukiolaisten Liitto
 • 2012 hallituksen varapuheenjohtaja, Suomen Lukiolaisten Liitto ry:n Helsingin piiri ry

Miika Tiainen, TuKY-lista 

Olen Miika Tiainen, neljännen vuoden tietojärjestelmätieteen pääaineopiskelija, helsinkiläislähtöinen turkulainen, järjestöaktiivi, entinen kilpauimari ja jokseenkin kuivan huumorin ystävä.

Tällä hetkellä toimin TYYn hallituksessa varapuheenjohtajana, lisäksi muita vastuualueitani ovat olleet sosiaalipolitiikka ja viestintä. Aiemmin olen toiminut TYYn järjestöissä erilaisissa vapaaehtoistehtävissä, Turun KY:n ja Tricoloren hallituksissa sekä NESUn puheenjohtajana. Yliopiston hallinnossa olen edustanut opiskelijoita niin kauppakorkeakoulun johtokunnassa kuin erilaisissa työryhmissä.

Olen saanut nähdä ylioppilaskunnan toimintaa laajalla perspektiivillä niin edunvalvonnan, tapahtumien järjestämisen kuin järjestötoiminnan arkipäivän rutiinien pyörittämisen kautta. Olen kasvanut ja kehittynyt TYYn mukana. Haluaisin vielä haastaa itseäni ja ottaa TYYn mukana yhden harppauksen eteenpäin, siksi haen TYYn hallituksen puheenjohtajaksi.

Tänä vuonna olen nauttinut asiantuntijamaisesta työskentelystä osana sosiaalipoliittista sektoria, mutta olen huomannut suurimman intohimoni olevan organisaatioiden kehittämisessä ja ohjaamisessa. Vahvuuteni on kokonaisuuksien tarkastelussa ja niiden olennaisten kysymysten näkemisessä, jotka on ratkaistava tavoitteeseen pääsemiseksi. Minulle työyhteisön hyvinvointi ja sitoutuminen on ensiarvoisen tärkeää ja tottuneena organisoijana hallitsen yllättävät ja muuttuvat tilanteet minulle luontaisella rauhallisuudella. Keskusteleva, empaattinen ja jämpti johtamistyylini sopii tasapainottamaan organisaatiomme värikästä arkipäivää, jossa riittää liikkuvuutta ja vaihtuvuutta.

Vuotta 2017 värittävät 95-vuotiaan ylioppilaskunnan juhlavuosi sekä jos jonkinlaiset vaalit ja niihin valmistautuminen. Kevään kunnallisvaalit ovat iso mahdollisuus opiskelijaliikkeelle niin Turussa kuin filiaalikaupungeissa. Meidän täytyy syventää entisestään paikallista yhteistyötä muiden opiskelijajärjestöjen kanssa tuodaksemme yhä vahvemmin esiin opiskelijanäkökulman kaupunkien päätöksenteossa. Keväällä 2018 järjestettävät ensimmäiset maakuntavaalit lähestyvät myös kovaa vauhtia.

Edustajistovaalit puolestaan tarjoavat mainion tilaisuuden saada uutta vahvistusta ylioppilaskuntamme suunnalle. Äänestysprosenttimme on viime aikoina kääntynyt nousuun ja tämän hyvän kehityksen on jatkuttava. Meidän on kysyttävä itseltämme: miten sisäisen demokratiamme osallistuvuutta voitaisiin entisestään parantaa? Osana palvelu- ja edunvalvontakartoitusta voisimme myös tuoda hyväksi havaittuja toimintamalleja muualta. Jospa ottaisimme ensi vuonna mallia esimerkiksi opiskelijakuntien kampuskierroksista?

Edunvalvonnassa vahvasta sektoreiden asiantuntemuksesta on valtavasti hyötyä. Kehittämällä edunvalvonnan koordinaatiota pidemmälle vahvistamme tämän asiantuntijuuden kasvamista entisestään. Yhdessä tekemällä olemme entistäkin vaikuttavampia, sillä edunvalvontakentän teemat linkittyvät erottamattomasti toisiinsa sektorirajojen yli. Puheenjohtajana keskityn katsomaan laajemmin kokonaiskuvaa ja pyrin löytämään yhteisiä, näkemyksellisiä tavoitteita. Lisäksi varmistan kaikille työyhteisön jäsenille mahdollisimman hyvät olosuhteet näiden tavoitteiden edistämiseksi.

Unelmoin empaattisemmasta ja solidaarisemmasta tulevaisuudesta. Ylioppilaskunnalla, jos kellä, on rooli sen mahdollistajana. Meidän on oltava yhdenvertaisuuden päämäärätietoinen puolustaja ja osallistava tukialusta mahdollisimman monelle. Ajassamme, jossa epäluulo ja epätoivo ovat vallanneet alaa kunnioitukselta, toivolta ja luottamukselta tarvitaan vahvoja monimuotoisuuden, oikeudenmukaisuuden ja suvaitsevaisuuden nimiin vannovia yhteisöjä.

Siksi uskon, että tämä aika todella tarvitsee rohkeasti tulevaisuuteen katsovaa ja vankasti kasvatustehtäväänsä uskovaa, jäsenistöltään vahvan valtuutuksen saavaa ylioppilaskuntaa. Tulevaisuus on meissä ja se on valoisa – siksi haluan olla mukana tekemässä rakkaasta yhteisöstämme entistäkin parempaa meille kaikille.

Tehtävän kannalta merkittävät luottamustoimet:

 • 2016 TYY, hallituksen varapuheenjohtaja (sosiaalipolitiikka, viestintä)
 • 2016– Turun yliopisto, Turun kauppakorkeakoulun johtokunnan varajäsen
 • 2016– Turun yliopisto, Oppimisen ja opetuksen digitalisaatio –strategiatyöryhmän jäsen
 • 2015 Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry, hallituksen jäsen
 • 2015 Nordiska Ekonomie Studerandes Union - Turun KY:n jaosto, hallituksen puheenjohtaja
 • 2015 Turun KY, KYlisteen AD
 • 2015 Turun yliopisto, Turun kauppakorkeakoulun opetustaitotoimikunnan jäsen
 • 2014 KY-Tricolore ry, hallituksen jäsen
 • 2014 Turun KY:n kulttuurijaosto, hallituksen jäsen

 


Ali Benkherouf, TYY Terveeksi 

My name is Ali. I am a pharmacist by training and a master’s degree student at the University of Turku. I was born in UK and lived my 26 years in 6 different countries including Algeria, Saudi Arabia, Oman, Kuwait and Finland. I use Finnish as much as I can, and I’m motivated to learn the language.

Throughout my education, student council activities and professional career I’ve had the privilege to work with different people around the world and appreciate the value of internationalization and global engagement. One of the motives that driven me to apply for the executive board is the need of more dynamic international students supporting and engaging across an institution which will give a boost to the university profile and increase its visibility worldwide. Moreover, I wanted to have the opportunity to enhance communication and cooperation between the international communities and improve the networking on student organizations level.

I’m supported to be on the executive board by my group TYY Terveeksi. Areas of my interests within the executive board are international affairs, social affairs, communications, work and employment affairs. With the tuition fee for international students, it’s even more important that they receive value for their money. I have many concrete ideas on how to serve our students for a better future and I’d love to tell you more about them.

Let’s serve with pride, lead with confidence and inspire to impact lives.

Relevant Working Experience, Training and Activities:

 • Deputy member in the Board of the Faculty of Medicine
 • Tutor for International master’s students
 • Active member, In Vitro Aboensis ry, UTU Debate Club
 • Regulatory Affairs Unit Head (YIACO Medical Co.), Jan 2014–July 2015
 • Student candidate (KPSS Elections), 2010
 • Vice President, Kuwait Pharmacy Student Society 2011 – 2012
 • Team Leadership and Management Training (Prodigna), 2015
 • Healthcare Mini MBA (Informa), 2015
 • Project Manager (Rito Secreto), Sept 2015–Sept 2016 (Organizing student events and promotion)

 

Inari Harjuniemi, Soihdunkantajat 

Olen Inari Harjuniemi, neljännen vuoden psykologian opiskelija. Haen TYYn hallitukseen, sillä haluan suunnata intohimoni ja kokemukseni koko ylioppilaskunnan käyttöön. Koko opiskeluaikana rakkain harrastukseni on ollut järjestötoiminta. Järjestötoiminnan lisäksi sydäntäni lähellä ovat huono huumori, päänsisäiset syvälliset keskustelut sekä toistuvasti epäonnistuvat yritykset kasvattaa avokadopuuta. Haen TYYn hallitukseen, koska haluan edesauttaa jokaisen opiskelijan opintojen sujuvuutta ja huolehtia opetuksen laadun säilymisestä.

Elämme ajassa, jossa yliopistoon ja opiskelijoiden tukiin kohdistetaan laajoja leikkauksia. Tämän takia ylioppilaskunnalle on ensisijaisen tärkeää toimia yhdessä sidosryhmiensä, kuten SYLin, kanssa taatakseen laadukkaan opetuksen sekä riittävän toimeentulo myös tuleville opiskelijasukupolville. Sanavalmiina ja tiukkaankin koulutuspoliittiseen keskusteluun tottuneena voin omalta osaltani edistää edistää näiden tavoitteiden toteutumista. Minut pitäisi valita TYYn hallitukseen, koska olen järjestelmällinen ja muut huomioon ottava. Minua on usein kuvailtu henkilöksi, jolla on kaikki langat tiukasti käsissä, ja jonka seurassa on helppo olla oma itsensä. Tämän lisäksi minulla on tärkeää tehdä pitkäjänteistä ja kestävää vaikutustyötä, joka näkyy esimerkiksi siinä, että olen vielä tänäkin vuonna tukenut tiedekuntajärjestöni hallitusta toimissa, vaikka omasta hallitusvuodesta onkin jo vierähtänyt aikaa.

Tehtävän kannalta merkittävät luottamustoimet:

 • 2016–2017 Turun yliopiston Soihdunkantajat ry, hallituksen jäsen
 • 2015–2016 Psykologian ja logopedian opetus- ja tutkimusyhteistyötä suunnittelevan Turku School of Behavioral Science-työryhmän opiskelijaedustaja
 • 2015– Edustajiston jäsen
 • 2015– Soihdunkantajien ryhmäpuheenjohtaja
 • 2015– Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan hallinnon opiskelijaedustaja
 • 2015– TYYn Uusi Ylioppilastalo -työryhmä
 • 2014–2016 Fobia ry, (Index-vastaava 2014, puheenjohtaja 2015, koulutuspoliittinen vastaava 2016 )
 • 2014–2016 Psykologian opetusta ja opetussuunnitelmaa suunnittelevien oppiainetiimien jäsen
 • 2014 Index yhteiskuntatieteet ja kasvatustieteet ry (Kulttuuri- & Tutorvastaava)
 • 2007–2009 Helsingin Yhtenäiskoulun oppilaskunnan hallituksen jäsen (sihteerinä, varapuheenjohtajana)

 

Saana Kallio, Humanistilista 

Olen 30-vuotias suomen kielen opiskelija. Olen ollut pitkään ja aktiivisesti mukana oman ainejärjestöni Kanta ry:n hallituksessa. Sen lisäksi olen hankkinut laajempaa edunvalvonnallista kokemusta tiedekuntajärjestö Humanitas ry:ssä. Tänä vuonna olen toiminut myös osakuntien ja Turkulaisen humanistispeksin toiminnassa erilaisissa tehtävissä. Minulla on pitkä ja monipuolinen kokemus TYYn järjestöistä, jonka lisäksi olen työskennellyt myös TYYssä. Haen TYYn hallitukseen, koska haluan olla mukana kehittämässä ylioppilaskuntani edunvalvontaa ja tiedekuntarajat ylittävää toimintaa. Ylioppilasliike on minulle tärkeä ja sen puolesta tekeminen on aina ollut sydäntäni lähellä. TYYn hallitus tarjoaisi minulle uusia haasteita ja uudenlaisen vaikuttamisen mahdollisuuden, jossa pystyisin hyödyntämään kerryttämääni kokemusta ja osaamista ylioppilaskuntamme yhteisten tavoitteiden puolesta.

Olen kiinnostunut toimimaan TYYn hallituksessa ensisijaisesti kulttuurin, järjestöjen ja viestinnän parissa. Koen opiskelijakulttuurin olevan tärkeä osa ylioppilaskuntamme näkyvyyttä ja vetovoimaisuutta ja tuleva juhlavuosi luokin uudenlaisia haasteita tälle sektorille. TYYn järjestöissä toimiminen on antanut minulle paljon, joten järjestösektorin parissa toimiminen olisi minulle enemmän kuin luonnollista. Pitkän ja monipuolisen kokemukseni ansiosta olen päässyt tutustumaan mahdollisiin kehityskohteisiin järjestösektorilla ja toiveissa olisikin päästä toteuttamaan järjestöjään paremmin ja monipuolisemmin palvelevaa ylioppilaskuntaa. Kulttuuri- että järjestösektorien lisäksi viestintä nousee ensi vuonna avainasemaan, koska ensi vuotta värittävät juhlavuoden lisäksi myös kevään kunnallisvaalit, sekä syksyn edustajistovaalit. Tämän vuoksi viestintää sekä TYYn sisällä, että ulkopuolella tulisi kehittää paremmin ensi vuoden tarpeita palvelevaksi.

Minulla on usean vuoden kokemus erilaisista työ- ja edustustehtävistä ohjelmatoimistossa, jossa olen toiminut pääasiallisesti tapahtumatuottajana. Olen työskennellyt erilaisissa tiimeissä ja päässyt tekemään töitä monien erilaisten ihmisten kanssa. Tämä on ollut hyvin opettavaista ja erilaisten ihmisten kanssa työskentely on ehdottomasti yksi vahvuuksistani. Olen kompromissikeskeinen tiimipelaaja, mutta myös itsenäinen ja oma-aloitteinen työskentelijä. Hektinen ja muuttuva työympäristö sopii minulle parhaiten ja työssäni olen oppinut paineensietokykyä sekä löytänyt itselleni toimintamallit, jotka auttavat jaksamaan myös 36-tuntisten työpäivien keskellä. Minua on luonnehdittu tehokkaaksi ja tarpeen vaatiessa peräänantamattomaksi, mutta kykenen myös joustamaan ja 'höllentämään pipoa'.

 • 2016– TYYn 95-juhlavuositoimikunnan jäsen
 • 2016– Turkulainen Humanistispeksi ry:n taloudenhoitaja
 • 2016 Turun ylioppilaslehden johtokunnan jäsen
 • 2016 TYYn 94. vuosijuhlien tapahtumatuottaja
 • 2016 Humanitas ry:n 10. vuosijuhlien toimikunnan jäsen
 • 2016 Humanitas ry:n Tunnustuslautakunnan puheenjohtaja
 • 2016 Tuutori
 • 2016 Turun yliopiston Savo-Karjalainen Osakunta, ulkoasiainsihteeri
 • 2016 Turun yliopiston Pohjalainen Osakunta, emäntä
 • 2016 S-Osakunnat ry:n sihteeri
 • 2015–2016 Kanta ry:n 55. Vuosijuhlatoimikunnan puheenjohtaja
 • 2015 TYYn Toiminta-avustustoimikunnan jäsen
 • 2015 TYYn Remonttivaikuttamisen ohjausryhmän jäsen
 • 2015 Kieli- ja käännöstieteiden laitoksen laitospalaveri ja –foorumi
 • 2015 Suomen kielen opiskelijoiden kattojärjestö Osma ry:n hallituksen jäsen
 • Syksy 2015 Kanta ry:n Puheenjohtaja
 • Kevät 2015 Kanta ry:n Varapuheenjohtaja
 • 2014–2016 Humanitas ry:n Taloudenhoitaja
 • 2013–2014 Kanta ry:n Taloudenhoitaja
 • 2012 Kanta ry:n Sosiaalipoliittinen vastaava
 • kevät 2012 Kanta ry:n Koulutuspoliittisen vastaavan sijainen

 

Emma Lappalainen, Vihreä vasemmisto 

Olen Emma Lappalainen, poliittisen historian kuudennen vuoden opiskelija ja valtiotieteiden kandidaatti. Sivuaineenani opiskelen venäjää sekä Venäjän ja Itä-Euroopan asiantuntijaopintoja Aleksanteri-instituutissa. Olen Turun yliopiston vihreän vasemmiston eli Viva ry:n varapuheenjohtaja. Haen TYYn hallitukseen, sillä haluan edistää opiskelijayhteisön kansainvälisyyttä sekä siellä käytävän keskustelun moniäänisyyttä ja avoimuutta. Tällä hetkellä kannan huolta erityisesti yhteiskuntamme nuorten hyvinvoinnista ja tulevaisuudesta, eri ryhmien keskinäisestä tasa-arvosta sekä ympäristöstä. Ylioppilaskunnan hallituksessa voisin konkreettisesti panna täytäntöön TYYn arvot ja linjat, jotka koen myös omikseni.

TYYn hallituksessa minua kiinnostaa ensisijaisesti kansainvälisten asioiden toimintasektori. Olen kuitenkin halukas tekemään työtä kaikkien sektoreiden hyväksi, varsinkin kun kansainvälisyys on oleellisesti läsnä kaikessa TYYn toiminnassa. Koen, että suomalaiset ja kansainväliset opiskelijat eivät tällä hetkellä hyödy yliopistoyhteisön kansainvälistymisen tarjoamista mahdollisuuksista niin paljon kuin voisivat. Olen itse saanut matkustella ja tutustua muihin kulttuureihin perheeni kautta, Siten minulle on ollut luonnollista hakeutua kv-tehtävien pariin, ja olen hyötynyt yliopistoyhteisön kansainvälistymistavotteista valtavasti. Pidän valitettavana, että nämä mahdollisuudet tavoittavat toisenlaisista taustoista tulevat opiskelijat heikommin ja että monien kynnys esimerkiksi tutustua kv-opiskelijoihin on korkea. Kansainväliset opiskelijat taas elävät usein muusta opiskelijayhteisöstä täysin erillään, eivätkä vuosienkaan jälkeen koe tarvetta esimerkiksi opetella suomen kieltä. Niin kansainvälisten kuin suomalaistenkin opiskelijoiden tulevaisuuden, työllistymisen ja opiskeluajan mielekkyyden kannalta olisi oleellista, että ylioppilaskunta tavottaisi nyt erillään elävät ryhmät ja kannustaisi niitä kohtaamaan toisensa.

Olen ollut Vivan hallituksen jäsen vuodesta 2011 alkaen. Olen hoitanut sihteerin, tiedottajan, varainhoitajan ja nyt varapuheenjohtajan tehtävää. Vivassa olen oppinut monenlaisia ryhmätyöskentelytaitoja ja ymmärtänyt, miten tärkeää monipuolinen järjestötoiminta on kaikista taustoista tulevien opiskelijoiden hyvinvoinnille. Kansainvälisten opiskelijoiden hyväksi olen toiminut ESN Uni Turku -yhdistyksen aktiivijäsenenä, tutkinto-opiskelijoiden opiskelijatuutorina sekä venäjän ja suomen kielipiirien vetäjänä. Näissä tehtävissä olen kohdannut opiskelijoita kaikkialta maailmasta, kuullut heidän toiveistaan ja kohtaamistaan haasteista sekä nähnyt, millaista heidän viettämänsä opiskelijaelämä on. Lisäksi olen itse ollut opiskelijavaihdossa Turkissa, joten osaan asettaa itseni vaihto-opiskelijan asemaan. Olen myös toiminut suomalaisten opiskelijoiden kansainvälistymisen hyväksi yliopistomme vapaaehtoisena EU-uralähettiläänä (Euroopan henkilöstövalintatoimiston alaisuudessa). Tässä tehtävässä annoin uraohjausta EU:n toimielimiin töihin haluaville opiskelijoille. Tehtävään kuului lisäksi muun muassa työelämäaiheisten tilaisuuksien järjestämistä ja tiedotustyötä.

 

Laura-Maria Poikela, Ryhmä LEX 

Nimi o Laura ja mää olen aito turkulaine; Heidekenil syntyny, ajokortis lukee Turun poliisilaitos ja asun täl puol jokke.

Olen 28-vuotias ensimmäisen vuoden oikkari. Kirjoitin ylioppilaaksi Turussa TSYK:n lukiosta 2007. Kirjoitusten jälkeen halusin saada ammatin, jossa voin vaikuttaa ja erityisesti saada aikaan jotain hyvää. Otin yhteishakuoppaan käteen ja silmiini osui sattumalta lyhyt tekstipätkä, jossa listattiin henkilökohtaisia ominaisuuksia kuten hyvä ongelmanratkaisukyky, kyky tehdä päätöksiä muuttuvissa olosuhteissa, kiinnostus johtamistyöhön, avoimuus, kärsivällisyys, halu tehdä töitä moniammatillisessa tiimissä jne. Kolahti. Sellainenhan minä olen. Piti palata pari sivua taaksepäin ja otsikkona oli ensihoitaja AMK. Valmistuin 2012 ja 2015 suoritin vuoden kestävän kriisi- ja suuronnettomuustilanteiden lääkintäjohtamisen koulutuksen Helsingissä Arcadassa.

Oikikseen hain, koska haluan lisää mahdollisuuksia vaikuttaa yhteiskunnassa. Halu saada aikaan jotain hyvää ei ole kadonnut mihinkään, lähinnä vain voimistunut. Uskon että yliopisto tarjoaa sellaisia eväitä ja näkökulmia, joista on valtavasti hyötyä tulevaisuudessa. Haluan olla mukana luomassa uutta ja kehittämässä nykyistä.

Uskon, että TYYn hallitus on ryhmä, jossa pääsee esittämään ideoita, keskustelemaan siitä mihin suuntaan opiskelijoiden elämää ja koulutusta halutaan viedä ja tutustumaan moniin uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin. Tiimissä olen kannustava, ystävällinen ja aloitteellinen. Teen ahkerasti ja tunnollisesti sen mitä olen luvannut tehdä ja jaksan pitää pilkkeen silmäkulmassa ja hymyillä pitkienkin päivien jälkeen.

TYYn hallituksessa minua kiinnostaa erityisesti sosiaalipoliittinen osa-alue, mutta myös yhteistyö kaupungin ja kuntien kanssa. Koulutuspolitiikkakin on sellainen, johon mielelläni osallistuisin.. Työskennellessäni kiinteistönvälitysyrityksessä huomasin opiskelijoiden asumiseen liittyvät ongelmat kuten kohtuuhintaisen asunnon saannin vaikeus ja epätietoisuus siitä, löytyykö koti ajoissa ennen opiskelujen alkamista. Opiskelijoiden terveydenhuolto ja erityisesti sen tarjoamat ennaltaehkäisevät toimet ovat minusta tärkeitä ja niitä tulee kehittää edelleen ja lisätä niiden saatavuutta. AMK opiskelijoiden pääseminen YTHS:n piiriin on minusta asia, jota voisi edistää, toki edellytyksellä, että resursseja saadaan lisää. Tällä hetkellä AMK opiskelijat ovat huomattavasti yliopisto-opiskelijoita huonommassa asemassa opiskelijaterveydenhuollon osalta ja tasa-arvoista asemaa voisi edistää yhteinen järjestelmä. Mikään vastuualue ei ole minulle epämieluisa, mutta uskon, että aikaisemmasta kokemuksestani olisi paljon hyötyä erityisesti sopon alueella.

Olen jonkin verran mukana politiikassa ja työkokemusta minulla on julkiselta (kunta, sairaanhoitopiiri) ja yksityiseltä (Aktia kiinteistönvälitys, myyntityö) sektorilta sekä lisäksi myös kolmannen sektorin työpaikoista (Svenska kulturfond, SPR, Meripelastusseura). Sekä lukiossa, että AMK:ssa olin tuutori ja tuutoreiden puheenjohtaja. AMK:ssa TUO ja TSTS tulivat hyvin tutuiksi ja opiskelijoiden etua ajoin koulutuksen kehittämistyöryhmässä opiskelijaedustajana. Olen Turun AMK:n alumnijärjestössä ja järjestän 1-2 koulutus-/keskustelutilaisuutta vuodessa sen puitteissa. Viimeksi koulutuksessa mukana oli myös yliopiston opiskelijoita. Tulevaisuudessa voisin hyvin nähdä itseni vaikuttamassa myös SYL:ssa jos tilaisuus tarjoutuisi.

Toivon, että tulevaisuudessa Turun yliopistosta julkaistaan edelleen laadukkaita tutkimuksia ja tutkielmia. Erityisen kiinnostunut olen kehittämään yliopistolla tiedekuntien välistä yhteistyötä. Työelämässä vaaditaan laajaa ymmärrystä ja monia sellaisia taitoja, jotka pääsevät mielestäni parhaiten kehittymään monialaisessa yhteistyössä.

Voisiko esimerkiksi rajatun opintokokonaisuuden koota tiedekuntien yhteistyönä? Voisiko tällaisen kokonaisuuden lopputuloksena olla yhteiskuntaa hyödyttävä tutkimus tai kehitysidea tentin sijaan? Mielelläni edistäisin yhteistyötä myös ammattikorkeakoulujen suuntaan. Olen ollut mukana Turun yliopiston ja Turun AMK:n yhteistyöprojektissa, jossa lääketiedettä ja sairaanhoitoa opiskelevien kesken suunniteltiin koulutuspäiviä ja suuria harjoituksia. Useita tapahtumia toteutui ja palaute oli erittäin hyvää ja kannusti jatkamaan yhteistyötä. Koulutuksesta leikataan valtakunnan tasolla vaikkei pitäisi. Ensisijaisesti tulisi taistella leikkauksia vastaan, mutta vastaehdotuksena voisi myös esittää resurssien osittaista yhdistelemistä tarkoin valikoiduilla aloilla hyödyntämällä sitä ammattitaitoa ja intohimoa, jota eri tahoilla on tarjota. Projektin muotoon kehitettyä kokonaisuutta voi myös saada rahoitettua kolmannen sektorin avulla. Tällöin myös työelämäyhteistyö voisi lisääntyä ja avata ovia opiskelijoille. 

 

Emmi Saari, Vihreä lista 

Olen Emmi Saari, 24-vuotias kuudennen vuoden yleisen historian opiskelija. Alun perin tulen rakkaasta filiaalikaupungistamme Raumalta, mutta nyt asun jo viidettä vuottani Turussa. Yhden vuoden vietin vaihdossa Italiassa, jossa opiskelin antiikin historiaa ja uskontotieteitä, söin pitsaa ja keskityin selviytymään vaihto-opiskelijan byrokratiasta italian kielellä.

Minua motivoi se, että voin omilla teoillani vaikuttaa ylioppilaskunnan asioihin ja muuttaa niitä aiempaa paremmiksi, ja siksi haluan TYYn hallitukseen 2017. Koen erityisen tärkeäksi, että ensi vuonna puolustamme kansainvälisten opiskelijoiden asemaa yliopistossa tarkkailemalla lukukausimaksujen seurauksia, tiedottamalla niistä ja tarvittaessa puuttumalla niihin parhaamme mukaan. Myös kansainvälisten opiskelijoiden työllistymistä on parannettava maisteriohjelmien opetussisältöihin vaikuttamalla ja opiskelijoiden työelämävalmiuksia parantamalla. Lisäksi YTHS:n asema tulevassa sote-uudistuksessa on seuraavan vuoden aikana varmistettava. Valmistelijalla on sote-uudistuksessa suuri valta, minkä takia haluan olla vaikuttamassa jo suunnitteluvaiheessa. Tässä asiassa on tärkeää jatkaa jo aloitettua yhteistyötä Turun kaupungin kanssa.

Kuten edellä saatoitte jo aistia, olen kiinnostunut edunvalvonta-asioista, etenkin kansainvälisten asioiden ja sosiaalipolitiikan sektoreista TYYn hallituksessa. Näiden lisäksi myös kehitysyhteistyö ja järjestöjen parissa työskentely kiinnostavat minua. Olen saanut kokemusta opiskelijoiden hyvinvointiasioista ja vaihto-opiskelijoiden arjesta historian opiskelijoiden ainejärjestö Kritiikin hallituksessa, jossa olen toiminut muun muassa varapuheenjohtajana. TYYn toiminnasta ja käytänteistä olen oppinut edustajiston jäsenenä, Vihreän listan vararyhmänpuheenjohtajana ja valintatoimikunnassa. Valtakunnallisessa Historian Opiskelijain Liiton hallituksessa tein kahden vuoden ajan yhteistyötä eri kaupunkien yliopisto-opiskelijoiden kanssa ja osallistuin valtakunnallisen seminaarin tuottamiseen. Olen viimeiset viisi vuotta työskennellyt museo-oppaana ja erilaisissa projekteissa, mikä on antanut minulle esiintymisvarmuutta ja kehittänyt ajanhallintataitojani. Lisäksi olen muun muassa tuottanut kahdesti kaikille kaupunkilaisille suunnatun kaksipäiväisen elokuvatapahtuma Kinokultin, ollut mukana perustamassa Pohjola-Nordenin alajaostoa ja ollut ennen yliopistoaikaani lukion ja yläkoulun oppilaskuntien hallituksissa.

Kanssani työskennelleet kuvaavat minua helposti lähestyttäväksi ihmiseksi ja sinnikkääksi työntekijäksi. Minua kehutaan etenkin taidostani huomioida tasapuolisesti erilaisia ryhmän jäseniä ja kyvystäni suhtautua haasteisiinkin ratkaisukeskeisesti. Opintojen, työelämän ja luottamustoimien hoitaminen yhtäaikaisesti hyvällä menestyksellä kertonee korkeasta työmoraalistani ja stressinsietokyvystäni. Työntäyteinen TYYn hallitusvuosi ei pelota minua, sillä kiire saa minut toimimaan tehokkaasti ja haasteet patistavat työskentelemään entistä kovempaa. Minua on aina motivoinut uusien asioiden oppiminen ja erilaisten ihmisten kanssa työskentely. TYYn hallituksessa suurin motivaationlähteeni kumpuaisi varmasti mahdollisuudesta edistää työlläni opiskelijoiden hyvinvointia. Koen, että TYYn hallitus olisi minulle paras mahdollinen paikka toteuttaa haaveeni ja tehdä töitä ylioppilaskunnan paremman tulevaisuuden eteen.

 

Janne Salakka, Soihdunkantajat 

Olen viidennen vuoden valtio-opin opiskelija ja yhdistysaktiivi. Haen Turun yliopiston ylioppilaskunnan hallitukseen vuodelle 2017. Ensisijaisesti haen varapuheenjohtajan tehtävää, jossa haluan aktiivisesti auttaa puheenjohtajaa ja jakaa vastuuta tämän kanssa. Minulla on johtamiskokemusta TYYn elokuvatoimikunnasta, Korkkivika ry:stä ja tuutorina toimimisesta. Johtajana olen rauhallinen mutta jämäkkä sekä ymmärtävä mutta ratkaisukeskeinen. Varapuheenjohtajan tehtävien lisäksi minulle luontevia sektoreita ovat kunnallispoliittinen vaikuttaminen, yhdenvertaisuus ja kehitysyhteistyö.

Olen toiminut aktiivisesti opintojeni alusta lähtien luottamustoimissa. Tärkeimpiä oppimiskokemuksia minulle ovat olleet Kinokoplan johtaminen ja sen 50-vuotishistoriikin päätoimittaminen, edustajistotyöskentely sekä ainejärjestökokemus. Lisäksi ylpeydenaiheeni on Korkkivika ry:n perustamisen. Toimiessani ylioppilaskunnan eri tasoilla aina harrastejärjestöistä edustajistoon olen oppinut ryhmän vetämisestä, tiedottamisesta, projektityöskentelystä ja yleisestä yhdistysten toiminnasta. Järjestötoiminnassa minua on kuvattu rehelliseksi, empaattiseksi ja tilannetajuiseksi.

TYYn ensi vuoden haasteisiin lukeutuu kunnallisvaalit, maakuntavaalityön valmistelu ja kehitysyhteistyötoiminnan uudistuminen. Molempien vaalien valmistelu- ja vaikutustyö tulee tehdä kunnianhimoisesti ja huolella. Omien kehyhankkeidensa päättymisen myötä TYY alkaa tehdä entistä tiiviimpää yhteistyötä SYLin kanssa vuonna 2017. TYYn tulee ottaa aktiivisesti osaa uuden konseptin toteutuksessa ja varmistaa vaikuttavan kehitysyhteistyön toteutuminen myös jatkossa. Lisäksi TYYn tulee valvoa uudistettujen yhdenvertaisuus- ja ympäristöohjelmien täytäntöönpanoa ja ne huomioiden luoda uudet toiminta-avustuskriteerit.

Koen ylpeyttä siitä mitä teen ja haluan, että laadukas toiminta on se, josta minut ja yhteisöni tunnetaan. Minua motivoi oppiminen, haasteet, onnistumisen tunne ja se, että saan työskennellä ammattimaisessa ja osaavassa porukassa. Hallituksen jäsenenä TYY saa minusta monipuolisen toimijan, joka tekee asiat huolellisesti ja omistautuen. Haluan hyödyntää kaikkea ylioppilaskunnassa keräämääni tietotaitoa TYYn hallituksessa, jossa työskentely on pitäaikainen haaveeni. Haluan siis tehdä, oppia ja olla hyvä TYYssä.

Tehtävän kannalta merkittävät luottamustoimet:

 • 2016 Soihdunkantajat ry:n hallituksen jäsen
 • 2016 TYYn kehitysyhteistyöviikon tiedottaja
 • 2015–2017 TYYn edustajiston jäsen
 • 2015 Soihdunkantajat ry:n sihteeri & edustajistovaalien AD
 • 2015 Kinokoplan 50-vuotisjuhlavuoden historiikin päätoimittaja
 • 2015 Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan tuutori
 • 2014,2015 Korkkivika ry:n puheenjohtaja
 • 2014 Kinokoplan puheenjohtaja
 • 2014 Walpo-lehti, kulttuuri- ja taidetoimittaja
 • 2013–2015 TYYn edustajiston varajäsen
 • 2013 Kinokoplan projektivastaava
 • 2013 Korkkivika ry:n varapuheenjohtaja, perustaja
 • 2013 Walpo-lehti, freelancer
 • 2013 Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry:n sihteeri, tiedottaja, verkkosivuvastaava
 • 2010 European Youth Parliament, Turun osaston sihteeri 

 

Matias Virta, Hybridiaani 

Olen Matias Virta, 26-vuotias tietotekniikan opiskelija ja haen TYYn hallitukseen vuodelle 2017. Olen toiminut erilaisissa luottamustoimissa koko opiskeluaikani, ja minulla on roimasti annettavaa ylioppilaskunnan eri sektoreille sekä koko opiskelijayhteisöllemme. Tuon hallitukseen kokemusta TYYn järjestöistä, kansallisesta opiskelijavaikuttamisesta ja AMK-kentältä. Erityisen lähellä sydäntäni ovat järjestö-, kulttuuri,- ja tuutorointisektorit.

Järjestöjen kanssa yhteistyön tekeminen olisi minulle erityisen mieluisaa, sillä haluan olla mukana antamassa takaisin ja kehittämässä sitä tukea, jota olen itse saanut. Järjestösektorilla panostaisin erityisesti toiminta-avustusuudistukseen sekä puheenjohtajaneuvoston tapaamisten sisältöihin. Opiskelijakulttuuri ja tuutorointi ovat mielestäni yhteisömme kantavia voimia ja niiden parissa toimimisesta minulla on paljon kokemusta työni sekä luottamustoimieni kautta.

Toimin Digit ry:n hallituksessa 2012-2015, joista ensimmäiset kaksi kautta olin fuksivastaavana pitämässä huolta uusista opiskelijoista ja tuutoreista sekä viimeiset kaksi puheenjohtajana. Vuonna 2012 toimin myös Digitin kv-vastaavana. Varsinkin puheenjohtajakaudet olivat erittäin avartavia ja opin paljon suhteiden ylläpitämisestä, ryhmässä toimimisesta sekä johtajuudesta. Digit-vuosien jälkeen olen osallistunut TYYn toimintaan varaedaattorina sekä avustustoimikunnan jäsenenä. Olen toiminut myös Teekkarikomission hallituksessa, joka koostuu Turun yliopiston ja Åbo akademin teekkarikiltojen edustajista. Siellä olin ensin koulutuspoliittinen vastaava ja sitten varapuheenjohtaja (2014-2015).

Teekkarikomission kautta hakeuduin Tekniikan akateemiset TEKin toimintaan, missä aloitin vuonna 2014. Siellä olen toiminut liiton valtuustossa opiskelijaedustajana sekä valtuuston alaisessa Teekkarivaliokunnassa, joka edistää opiskelijoiden asiaa liiton sisällä. Teekkarivaliokunnassa toimin tänä vuonna puheenjohtajana. TEKin toiminta on mahdollistanut minulle tutustumisen valtakunnalliseen vaikuttamiseen, ja muiden ylioppilaskuntatoimijoiden kanssa keskusteleminen on tuonut perspektiiviä omalle toiminnalle.

Luottamustoimien lisäksi olen työskennellyt kaksi vuotta asiantuntijana Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOssa. Vastuualueinani ovat olleet tuutorointi ja opiskelijakulttuuri. TUOn tuutorikoordinaattorina olen kouluttanut kaikki Turun AMK:n tuutorit ja kehittänyt ohjausta koko ammattikorkeakoulun henkilöstön kanssa. Tänä vuonna TUOlla oli myös juhlavuosi, joten järjestin muun muassa arvokkaammat vuosijuhlat. Osana työtäni olen ollut parantamassa Turun AMK:n opiskelijoiden kotikansainvälistymismahdollisuuksia “We are”-hankkeen koordinaattorina. Uskon, että projektissa oppimaani voi hyödyntää myös TYYn kv-sektorin tukena. Kaiken kaikkiaan työni opiskelijakunnassa on opettanut minulle paljon, ja koen duaalimallin toiselta puolelta saadun kokemuksen tuovan uusia näkökulmia myös TYYlle.