Olet täällä

TYYn hallituksessa rakennat entistä parempaa opiskelupaikkaa

Jaa +

TYYn hallitus on opiskelijoiden äänitorvi. Hallituksessa pääset vaikuttamaan Turun yliopiston opiskeluolosuhteisiin ja rakentamaan yhteistä opiskelijakulttuuriamme.

Hallituksessa työskentelet säännöllisesti esimerkiksi yliopiston johdon ja muiden keskeisten sidosryhmien kanssa sen eteen, että Turun yliopisto olisi entistä parempi opiskelupaikka.

TYYn hallituksella on näkyvä rooli järjestökentällä. Hallitustyöskentely onkin avannut monelle mahdollisuuksia erilaisiin työpaikkoihin.

Hallitustyöskentely koostuu joustavasti päivä- ja iltamenoista. Hallituslaisille maksetaan kunkin kuukauden lopuksi noin 850 euron kuukausittainen palkkio, jonka tarkoituksena on mahdollistaa täysipainoinen keskittyminen hallituksessa toimimiseen. Kesän aikana palkkiota ei makseta kahdelta kuukaudelta. Luottamustoimi ei noudata virastoaikoja, vaan sovitut palaverit, asioihin perehtyminen ja tapaamiset hoidetaan siten kuin hallituksessa, työntekijöiden ja sidosryhmien kanssa parhaaksi nähdään. Hallitustyöskentelyyn kuuluu päivällä tehtävän työskentelyn ja kokousten lisäksi monia edustustapaamisia, jotka ovat usein illalla ja viikonloppuisin. Vastapainona hallituksen jäsenten ei edellytetä olevan päivittäin aamusta saakka toimistolla, vaan omia menoja voi sovittaa päivän ajalle vapaasti. Tärkeintä on, että edustajiston päätökset ja muut projektit pannaan toimeen.

Hallitustyöskentely edellyttää hyviä neuvottelutaitoja, järjestelmällistä otetta ja paineensietokykyä. Hallituksessa on aina edustettuina hyvin erilaisia näkökantoja. Hallituslaiselta vaaditaankin kykyä tehdä kompromisseja sekä kykyä tulla erilaisten ihmisten kanssa toimeen. Hallituksen jäseniä valitessaan edustajisto kiinnittää huomiota muun muassa motivaatioon ja kiinnostukseen tehtävää kohtaan, kokemuksen laaja-alaisuuteen, esiintymistaitoihin, oppimiskykyyn ja kykyyn reflektoida omaa toimintaa, ryhmätyötaitoihin ja yhteistyötaitoihin laajemmin, siihen että hakija tiedostaa mihin hän on hakemassa, realistiseen ymmärrykseen tehtävänkuvasta, haluun sitoutua tehtävään ja käyttää riittävästi aikaa siihen sekä hakijoiden monipuolisuuteen, edustuksellisuuteen ja hallituksen muotoutumiseen kokonaisuutena.

Hallitustyöskentely kestää yhden vuoden, ja uusi hallitus aloittaa tehtävässään 1.1.

Oletko kiinnostunut toimimaan TYYn hallituksessa?

TYYn edustajisto valitsee vuoden 2019 hallituksen kokouksessaan keskiviikkona 27.11.2019. Esitykset hallituksen kokoonpanoksi tulevat edustajistoryhmiltä.

Ole siis yhteydessä haluamaasi edustajistoryhmään ja kerro heille kiinnostuksestasi työskennellä entistä paremman yliopistoyhteisön eteen.

Katso edustajistoryhmien 2018 - 2019 yhteystiedot

Katso syksyn 2019 edustajistovaalien vaaliliittojen esittelyt vaalisivulta

Liitä hakemukseen mukaan seuraavat asiat:

Perustiedot:
Oma valokuva
Nimi
Esittävä edustajistoryhmä

Teksti (Tekstiosion merkkiraja 2500 merkkiä sis. välilyönnit):
Kuka olet
Miksi haet TYYn hallitukseen?
Millaiset tehtävät/sektorit sinua hallituksessa kiinnostavat?

Luettelo:
tehtävän kannalta merkittävät luottamustehtävät
Luetteloa ei lasketa tekstiosan merkkimäärään, vaan se on oma erillinen kohtansa. Älä siis laske luetteloa 2500 merkin rajaan mukaan.

Ennakkohakemukset tulee jättää sähköpostilla osoitteeseen tyy-viestintaasiantuntija@utu.fi viimeistään 18.11.2019 kello 23.59 mennessä. TYY julkaisee ryhmien nimeämien ehdokkaiden tiedot ja kuvat esittelysivulla. Mikäli kuvaustekstissäsi tai luettelossasi on sisältöjä, joita et halua julkaistavaksi TYYn verkkosivuilla, toimitathan julkaistavan version tekstistäsi 18.11.2019 kello 23.59 mennessä osoitteeseen tyy-viestintaasiantuntija@utu.fi.

Haastattelut:

Ehdokkaille järjestetään yksilöhaastattelut viikolla 47 (18.11.–21.11.) TYYn toimistolla neuvotteluhuone Rahialassa. Haastattelijana toimii valintatoimikunnan puheenjohtaja Inari Harjuniemi, joka sopii tarkemmat ajat jokaisen ehdokkaan kanssa erikseen. Haastattelut videoidaan ja valintatoimikunnalle sekä edustajistolle järjestetään katselutilaisuus viikon 47 lopussa.

Paneeli:

TYYn hallitusehdokkaille järjestetään ehdokaspaneeli maanantaina 25.11. kello 18:15  Publicumilla luentosalissa Pub 1.

Hallituksen avoimet ovet – kysy hallituksessa toimimisesta:

TYYn hallitus tarjoaa kiinnostuneille mahdollisuuden tulla juttelemaan ja kysymään ylioppilaskunnan hallituksessa toimimisesta. Olemme saatavilla koko 2019 hallituksen voimin ja meiltä saa kysyä ihan mitä vain! Meitä saa lähestyä myös sähköpostitse, mutta haluamme kutsua kaikki hallitustyöskentelystä kiinnostuneet paikan päälle juttelemaan. Kerromme mielellämme, millaista TYYn hallitustyöskentely on!

  • pe 8.11. klo 15.00-16.00 TYYn toimisto, neuvotteluhuone Rahiala
  • ti 12.11. klo 14.00-15.00 TYYn toimisto, neuvotteluhuone Rahiala

Uuden hallituksen perehdytys

On suositeltavaa, että hallituksessa toimimisesta kiinnostuneet tutustuisivat tiettyihin ylioppilaskunnan toimintaa ohjaaviin dokumentteihin jo ennalta. Tärkeitä dokumentteja ovat ainakin ylioppilaskunnan strategia, toimintasuunnitelma ja tavoiteohjelma, linjapaperi sekä talousstrategia ja talousarvio. Voit myös tutustua TYY:n yleisesittelyyn täällä. On hyvä olla yhteydessä istuvaan hallitukseen (yhteystiedot täällä) ja työntekijöihin (yhteystiedot täällä) ja kysellä ajankohtaisista asioista ja hyvistä perehtymismateriaaleista.

Vuoden 2020 hallitus aloittaa perehtymisen tehtäväänsä jo vuoden 2019 puolella. Joulukuussa perehdytyksiä on 2.12.-16.12. välisenä aikana arkipäivisin klo 10-15 (poikkeuksena maanantai 9.12. klo 10-17.30 ja perjantai 13.12. klo 10-16.00). Uusi hallitus osallistuu myös itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen 6.12. ja on tervetullut TYYn toimiston vuoden päätöstilaisuuteen perjantaina 13.12. klo 17 alkaen. Perehdytysten tarkempi sisältö toimitetaan valituille hallituksen jäsenille. Koko hallitukselle tarkoitettujen perehdytysten lisäksi joulukuussa järjestetään perehdytystä myös valitulle hallituksen puheenjohtajalle erikseen sovittuina aikoina.

Lisätietoja:
Edustajiston puheenjotaja
Tuomas Dahlström
Sähköposti: tukrda(at)utu.fi

Viimeksi päivitetty: 15.11.2019 klo 16:05