Olet täällä

Tutustu TYYn hallitushakijoihin

Jaa +

TYYn vuoden 2020 haalitukseen on ehdolla yhteensä 12 henkilöä, joista yksi haki hallituksen puheenjohtajaksi. Voit tutustua heihin tällä sivulla. TYYn edustajisto valitsee hallituksen kokouksessaan 27.11.

Puheenjohtajaksi hakee:

Hallituksen jäseniksi hakevat:


 

Sofia Engblom, Ryhmä Lex

Olen Sofia Engblom, ja haen TYYn hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2020. Opiskelen viidettä vuotta oikeustiedettä. Vapaa-aikani vietän vapaaehtois- ja johtamistehtävissä toimimisen lisäksi luonnossa oleskellen, ihmisten kanssa puhuen ja kirjoja lukien.

Miksi haen puheenjohtajaksi? Tehtävä kiinnostaa minua niin hallituksen johtamisen kuin organisaation kehittämisen näkökulmasta. Minulle on tärkeää, että hallituslaiset kokevat tehtävänsä merkitykselliseksi ja että heillä on mahdollisuus tehdä kunnianhimoista opiskelijapolitiikkaa. Haluan johdettavieni voivan hyvin ja kokevan, että he voivat vaikuttaa yhteisön asioihin. Johdan esimerkillä ja haluan tuoda johtamiini organisaatioihin toimeen tarttumisen kulttuuria, innostusta ja herkkyyttä.

Odotan innolla TYYn toimintavuotta 2020 ja sitä, että pääsen tukemaan hallituslaisia toimintasuunnitelmaprojektien toteuttamisessa ja toiminnan kehittämisessä. TYYn 100-vuotisjuhlavuoden suunnittelu alkaa, uusi edustajisto aloittaa toimintansa ja yliopiston akateeminen johto vaihtuu. Edunvalvonta- ja vaikuttamistyötä tulee riittämään, ja ensi vuoden toimintasuunnitelmaprojektit antavat hyvät raamit tulevan hallituksen toiminnalle. Jokapäiväisessä toiminnassa ja päätöksenteossa haluan pitää esillä TYYn arvoja: eettisyyttä, sivistystä, yhdenvertaisuutta, avoimuutta ja yhteisöllisyyttä.

Mielestäni ylioppilaskunnan tulee olla näkyvä ja vaikuttava toimija. Meidän on pidettävä jäsenistämme huolta, oli kyseessä sitten toimeentuloon, jaksamiseen tai koulutukseen liittyvät asiat. Lisäksi meillä on ainutlaatuinen tilaisuus toimia nuorten äänitorvena koko yhteiskunnassa. Odotan innolla, että pääsen johtamaan ylioppilaskuntaa kohti näitä tavoitteita.

Tehtävän kannalta merkittäviä luottamustoimet:

 • 2019 Hallituksen jäsen (yhdenvertaisuus, ympäristö, kansainvälisyys, kehitysyhteistyö, vapaaehtoiset), Turun yliopiston ylioppilaskunta
 • 2019 Partiotapahtuma Explon tapahtumanjohtaja, Suomen Partiolaiset
 • 2016-2018 Lippukunnanjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja, partiolippukunta Henrikin Tapulitytöt
 • 2016-2018 Toimiminen European Law Students’ Association Turussa mm. vapaaehtoisten kanssa ja tapahtumapuolella, ELSA Turku
 • 2015-2018 Projektiryhmän jäsen harrastamisen moninaisuuteen liittyvässä projektissa, Lounais-Suomen Partiopiiri

 

Roosa Hietalahti, Hybridiaani

Olen Roosa Hietalahti, 22- vuotias Digital Health and Life Sciences- maisteriohjelmaan suuntaava kolmannen vuoden biologi. Järjestötoiminnan lisäksi teen vapaa-ajallani lasten tiedekasvatusta, pelaan videopelejä ja parannan maailmaa Proffan kellarissa. Minulla on myös runsaasti työkokemusta erinäisistä työyhteisöistä ja projekteista. Olen ensimmäinen TYYn hallitukseen hakeva nykymuotoisten TYYn vapaaehtoisryhmien puheenjohtaja ja kiinnostunut toimimaan hallituksessa ensisijaisesti kansainvälisyyteen, vapaaehtoistoimintaan ja yhdenvertaiseen opiskelijakulttuuriin keskittyen. 

Paikalliset sekä kansainväliset opiskelijat eivät edelleenkään kohtaa etenkään tiedekuntansa sisällä. Olemme Suomen kansainvälisimpiä yliopistoja, minkä tulisi heijastua voimakkaammin opiskelijakulttuuriin; näen, että TYYn tulisi vastata paremmin yliopistomme 2500 kansainvälisen opiskelijan tarpeisiin. On myös tärkeää huolehtia, että opiskelijoiden yhdenvertainen mahdollisuus lähteä vaihtoon säilyy. Koen, että monipuolinen kv-tietämykseni tarjoaa tarvittavan työkalupakin lähteä kehittämään kansainvälisyyttä kampuksillamme sekä ratkomaan siihen liittyviä ongelmia. 

TYYn vapaaehtoisryhmien toiminnassa on mielestäni paljon kehitettävää. Koen, että keskeisimpinä ongelmina tällä hetkellä ovat jatkuvuus sekä toiminnan houkuttelemattomuus. Siivissä ja siipitoimijoissa on valtavasti potentiaalia, jonka täyteen valjastamiseen eivät aiempien TYYn toimintasuunnitelmien tavoitteet ole vielä riittäneet- selkeämmällä ohjeistamisella sekä toiminnan tukemisella vapaaehtoisryhmämme kykenisivät aidosti vaikuttamaan ja toimimaan TYYn strategiassa määritellysti.

Ylpeänä turkulaisena minulle on tärkeää, että opiskelijakulttuurimme säilyy edelleen laadukkaana ja monipuolisena. Siipitoimijana olen havahtunut tapahtumien ympärillä oleviin yhdenvertaisuusongelmiin. Vaikka perinnetapahtumien luonteen säilyminen on tärkeää, pitää niitä kuitenkin kehittää saavutettavammiksi TYYn yhdenvertaisuusohjelman mukaisesti. 

En ole perinteinen pitkän linjan järjestöjäärä. Minulla on kuitenkin laaja-alainen kokemus niin kv-sektorilta kuin TYYn vapaaehtoistoiminnasta, olen tietoinen opiskelijoiden kohtaamista ongelmista tiedekuntani sisällä ja sen ulkopuolella ja koen että valintani toimisi inspiroivana esimerkkinä etenkin siipitoimijoille. Olen nuori, nälkäinen ja mikä tärkeintä: valmis tekemään kaikkeni että jokainen Turun yliopiston opiskelija taustastaan riippumatta kokee opiskelunsa laadukkaaksi, sujuvaksi ja hauskaksi.

Tehtävän kannalta keskeiset luottamustehtävät:

2019

 • TYY Kansainvälisyyssiipi, Puheenjohtaja
 • ESN Uni Turku, Rahastonhoitaja
 • ESN Uni Turku, Projektikoordinaattori: Movin’ Europe
 • ESN Uni Turku, Projektikoordinaattori: Responsible Party
 • Kv-tuutorointi

2018

 • Kv-tuutorointi 

2017

 • Voimahyllytys Oy, Työnjohtaja

2011-2015

 • Turun 4H, Kerhon rahastonhoito, yhteistyökuviot

 

Jenni Jäntti, Humanistilista

Olen Jenni Jäntti, 25-vuotias järjestöaktiivi. Aloitin opintoni vuonna 2016 Porin yliopistokeskuksen kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelmassa pääaineenani digitaalinen kulttuuri. Sivuaineitani ovat kulttuurituotannon suunnittelu sekä kestävä kehitys. Muutin Turkuun tänä kesänä, jotta pääsen opiskelemaan maisterintutkintoani varten tulevaisuudentutkimusta sekä vastuullista liiketoimintaa Turun kauppakorkeakoulussa. Opiskeluideni aikana olen toiminut niin edustajistossa kuin erilaisissa työryhmissä ja järjestöissä. Olen myös toiminut Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry:n toimistosihteerinä kaksi vuotta.

Haen TYYn hallitukseen, sillä haluan luoda parempaa opiskelijayhteisöä meille kaikille. Olen päässyt edustajiston kautta seuraamaan hallituksen toimintaa ja haluan vaikuttaa tähän toimintaan entistäkin paremmin. Olen keskustellut hallituksen jäsenten sekä työntekijöiden kanssa viestinnästä, kulttuurista ja tapahtumista sekä ympäristöasioista. Ymmärrän työn vaatiman ajan ja olen valmis panostamaan työskentelyyn parantaakseni TYYn toimintaa entisestään. Koen ymmärtäväni, mitä hallituksessa tehdään, ja minulla on näkemystä siitä, miten asioita voitaisiin kehittää.

Haluan olla mukana tekemässä entistäkin parempaa TYYtä meille kaikille. Viestintä, kulttuuri ja ympäristö ovat itseäni kiinnostavia teemoja. Olen erityisen kiinnostunut tapahtumien saavutettavuuden parantamisesta sekä TYYn toiminnan tuomisesta lähemmäksi tavallista opiskelijaa. Haluan varmistaa, että TYYn viestintä on yhtenäistä, tarkoituksenmukaista ja jatkuvaa, jotta hallituksen toiminta välittyy helposti opiskelijoille. Kulttuurin saralla haluan parantaa TYYn olemassa olevia tapahtumia ja keskittyä tekemään näistä tapahtumista entistäkin parempia. Ympäristöasiat ovat kaiken tekemisen läpileikkaava teema, mutta eniten ne vaikuttavat juurikin tapahtumatuotannossa ja viestinnässä – miten tapahtumista tehdään ympäristöystävällisiä ja miten TYYn ympäristöteoista viestitään tehokkaasti.

Tehtävän kannalta keskeiset luottamustehtävät:

Työpaikat

 • Toimistosihteeri, Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry 08/2017 – 05/2019
  Toimistosihteerin tehtävissä pidin huolta Pointer ry:n Facebook- ja Instagram-sivuista, nettisivuista, viikkotiedotteesta sekä sähköpostiviestinnästä. Hoidin myös tapahtumamainostusta sekä tapahtumien järjestämiseen liittyviä asioita.
   
 • Tuotantoharjoittelija, Rakastajat-teatterin Lain§uojattomat-teatterifestivaali 01/2019 – 05/2019
  Harjoittelussa vastuualueenani oli teatterifestivaalin pop up -myyntipiste tilavarauksineen, somistuksineen, lipunmyynteineen sekä somemarkkinointeineen. Lisäksi hoidin festivaalin markkinointia, mainostusta sekä yleisiä juoksevia tehtäviä.

TYY

 • Edustajiston jäsen 2018 – 2019
 • Avustustoimikunnan jäsen 2019
 • Humanistilistan ryhmäpuheenjohtaja 2018 – 2019

Turun yliopisto

 • Kieli- ja viestintäopintojen keskuksen johtokunnan jäsen 06/2019 – 09/2021
 • Humanistisen tiedekunnan johtokunnan varajäsen 01/2019 ­– 12/2019
 • Yliopistokollegion varajäsen 06/2019 – 12/2019

Järjestöt

 • Porispeksi ry:n puheenjohtaja 05/2018 –
 • Kulma ry:n kulttuurivastaava 2017
 • Pointer ry:n tutor- ja tapahtumavastaava 2017
 • Porin yliopistokeskuksen KV-tiimin jäsen 2017

Muu kokemus

 • Pointer ry:n tutoroppaan taitto 2019
 • Pointer ry:n uuden opiskelijan oppaan taitto 2017, 2018
 • Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin Satumaailman kultainen avain -tehtävämateriaalin taitto 2017
 • Vegemessut, vapaaehtoinen (narikka) 2019
 • Pori Jazz, vapaaehtoinen (VIP-toimitsija) 2018
 • Kirkko Porissa Seurakuntapalvelut SuomiAreena, vapaaehtoinen (sisällöntuottaja) 2017
 • Ruisrock, vapaaehtoinen (ravintolapalvelut, info) 2015, 2016, 2017, 2018

 

Veera Jäntti, Vihreä lista

Olen Veera Jäntti, 33-vuotias englannin kielen opiskelija. Neljän opiskeluvuoteni aikana minusta on kouliintunut järjestöaktiivi, joka suurella sydämellä ajaa kansainvälisten opiskelijoiden asiaa. Tätä tärkeää edunvalvontatyötä haluan jatkaa TYYn hallituksessa vuonna 2020.

Toisen opiskeluvuoteni aikana aktivoiduin ESN Uni Turku ry:n toiminnassa, ja parhaillaan toimin järjestön puheenjohtajana. Näin ollen olen päässyt työskentelemään kansainvälisten opiskelijoiden edunvalvonnan ja vapaa-ajan tapahtumien parissa, minkä lisäksi olen edustanut järjestöäni kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Tämä on lisännyt ymmärrystäni suurten organisaatioiden toiminnasta sekä laajemmin kansainvälisestä kentästä. Olen myös kahdesti toiminut kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden tuutorina.

Uskon todella tuntevani kansainvälisten opiskelijoiden – niin vaihto-opiskelijoiden kuin tutkinto-opiskelijoidenkin – tilanteet ja tarpeet. Minulta löytyy ymmärrystä siitä, mitä kv-kentällä tapahtuu ja miten sitä pitäisi kehittää. Olen nyt ESN Uni Turku ry:n puheenjohtana tehnyt kaikkeni kv-opiskelijoiden eteen, ja olen valmis tekemään TYYn hallituksen kv-vastaavana vieläkin enemmän.

Kv-vastaavana haluaisin ennen kaikkea ratkaista saavutettavuuteen liittyviä ongelmia: TYY ei tavoita kv-opiskelijoita eivätkä kv-opiskelijat TYYtä tai muita järjestöjä. Kv-vastaavana toimisin linkkinä ylioppilaskunnan, järjestöjen ja kv-opiskelijoiden välillä sekä tehostaisin entisestään tiedonvälitystä ja kansainvälisten järjestöjen yhteistyötä. Kv-opiskelijoiden huomioiminen tulee jalkauttaa entistä paremmin myös aine- ja tiedekuntajärjestöjen toimintaan, minkä eteen teen mielelläni töitä TYYn hallituksesta käsin.

Kv-sektorin lisäksi olen kiinnostunut sosiaalipolitiikasta ja ympäristöstä. Sosiaalipoliittisella sektorilla haluan ennen kaikkea vaikuttaa opiskelijoiden jaksamiseen ja YTHS-uudistuksen vaikutuksiin: uudistus mullistaa muun muassa kansainvälisten opiskelijoiden terveydenhuollon, joten sosiaalipoliittisella sektorilla riittää työsarkaa. Ympäristövastaavana taas haluan huolehtia siitä, että TYY on edelläkävijä ja esimerkillä johtaja ympäristöasioissa.

Olen opiskeluvuosieni aikana kartuttanut kokemusta niin tuutoroinnissa, järjestökentällä kuin edustajistossakin. Minulla on vahvaa ymmärrystä siitä, mitä yhteisössämme tapahtuu ja miten yhteisömme toimintaa tulisi kehittää. Olen perehtyvä, innokas ja äärimmäisen motivoitunut tekijä, joka taatusti antaa kaikkensa TYYn hallituslaisena.

Tehtävän kannalta merkittävät luottamustoimet:

 • ESN Uni Turku ry:n hallitus, puheenjohtaja 2019
 • ESN Uni Turku ry:n hallitus, viestintävastaava ja projektikoordinaattori 2018
 • TYYn edustajisto, Vihreän listan varaedaattori 2018–2019
 • Turun yliopisto, tuutori 2017 ja 2018
 • FInsight VII, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja 2019
 • ESN Finland’s National Platform Turku-Åbo, järjestelytoimikunnan jäsen 2018

 

Kristaps Kovaļonoks, Humanistilista

My name is Kristaps Kovaļonoks and I come from Riga, Latvia. I am currently a second-year student of the International Master’s Degree Programme in Finnish and Other Finno-Ugric Languages at University of Turku (UTU). Alongside my studies, I have been actively involved in different volunteering activities. For example, as UTU Ambassador, I have been a key player in university brand representation by helping develop strong international student presence at campus, and even hosting international guests and representing university in events abroad.

Unlike most international students in Finland, I am (almost) fluent in Finnish and have spent a lot of time in Finland in the past (e.g. by participating in different summer courses, traineeships, exchange studies). In fact, my previous academic and working experience covers three countries: Latvia, Estonia and Finland. Also, my professional experience involves different fields, such as education, marketing and IT. Through rich experiences, I have gained an in-depth knowledge about conducting market research, providing excellent customer service, and managing different social media channels. I am also skilled in research, with good reporting, presentation and negotiation skills, and experienced in delivering multiple projects in a timely manner.

By becoming a member of TYY Executive Board, one of my key priorities will be to ensure a better representation of the international student body and thus make UTU a better place to study. My areas of interest include, but are not limited to, international affairs and academic affairs. Furthermore, my personal experience as both an exchange and degree student at UTU makes me an asset; thus, I can better identify and display the most crucial challenges and obstacles other international students are facing while trying to adapt, integrate and build a successful career in Finland. The position of a board member would also serve as a unique opportunity to learn more about the Finnish working culture, deepen my understanding of Finnish higher education system, develop my language skills and network with both local and international people. I strongly believe that the above described qualities and experiences would make me an asset to our organization!

List of positions of trust relevant to the task:

Work experience:

 • Translator & Interpreter, Mapon Finland Oy (Finland), Aug (2019) – Present
 • Cleaner, SOL Palvelut Oy (Finland), Nov (2018) – Aug (2019)
 • Finnish Speaking IT Service Desk Consultant, Atea Global Services Ltd. (Latvia), Jun (2017) – Aug (2018)
 • Trainee (Erasmus+ traineeship), Katrium Ltd. (Estonia), Mar – Apr (2017)
 • Trainee (Finnish in Finland traineeship organized by the Finnish National Agency for Education), Youth Centre Piispala (Finland), Jul – Aug (2016)

Volunteer experience:

 • EU Careers Ambassador, University of Turku & Åbo Akademi, Sept (2019) - Present
 • Tutor for International Degree Students, University of Turku, May (2019) - Present
 • Student Ambassador, Ambassador Network of South-West Finland, Apr (2019) - Present
 • UTU Ambassador, University of Turku, Dec (2018) - Present
 • Auditor, ESN Uni Turku, Feb – Apr (2019)
 • Volunteer (Erasmus in Schools), Salo Upper Secondary School, Sept (2015)
 • Activist, University of Latvia, Student Council of the Faculty of Humanities, Sept – Dec (2014)
 • Student Mentor, University of Latvia, Faculty of Humanities, Sept (2014) – May (2015)

Certifications:

 • ITIL Foundation Certificate in IT Service Management, AXELOS Global Best Practice, Jan (2018)
 • IELTS Academic, CEFR Level C1, Baltic Council for International Education, Dec (2017)

 

Suvi Laaksonen, TSE-lista

Olen Suvi Laaksonen, kolmannen vuosikurssin opiskeljia Turun kauppakorkeakoulusta. Pääaineenani opiskelen markkinointia ja sivuaineina johtamista sekä yritysjuridiikkaa. Olen ollut vuoden 2019 NESU-TuKYn hallituksessa AD:nä sekä M-Klubin varapuheenjohtajana/yrityssuhdevastaavana. Toimin syksyllä 2018 tuutorina ja nyt syksyllä 2019 olen toiminut kv-tuutorina.  Lisäksi olen ollut vapaaehtoisena Turun KY:n silliksellä sekä Pikkulaskiaisessa. Olen myös ollut vetämässä KY-Kannujen toimintaa. Turun KY:n ulkopuolella olen toiminut valmentajana jalkapallon ja yleisurheilun parissa. Jalkapallossa olen toiminut myös useamman vuoden erotuomarina. Lisäksi olen ollut vapaaehtoisena mm. 2019 Shiftin Customer Experience tiimissä.

Luottamustoimieni ansiosta minulla on runsaasti kokemusta erilaisten tapahtumien suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä kokoustamisesta ja päätösten tekemisestä. Uskon myös vahvasta joukkueurheilutaustastani olevan etua TYYn hallituksessa, sillä hallituksen tulee toimia joukkueen lailla sille yhdessä asetetun tavoitteen saavuttamiseksi. Erotuomaritoiminnan ansiosta olen oppinut tekemään kiperiäkin ratkaisuja nopealla aikataululla ja varmistamaan että sääntöjä noudatetaan ja toimitaan oikeudenmukaisesti. En myöskään pelkää ottaa vastuuta, vaan minulle vastuun ottaminen kiperissäkin tilanteissa tulee luonnostaan.

Haen TYYn hallitukseen, sillä haluan parantaa TYYn ja eri tiedekuntien välistä yhteistyötä. Lisäksi haluan varmistaa, että jokaisella toimijalla on yhtäläiset lähtökohdat toimintansa ylläpitämiseen ja jatkuvuuden varmistamiseen. Olen myös kiinnostunut tuutoroinnista, sillä koen sen erittäin tärkeäksi osaksi opiskelijoiden yliopistoon integrointia ja haluaisinkin varmistaa, että tuutortoiminta olisi vuosi vuodelta entistä parempaa. 

TYYn hallituksessa minua kiinnostaa eniten järjestötoiminta, koulutuspolitiikka, kansainvälisyys ja tuutorointi. Olen päässyt olemaan aktiivisesti mukana sekä järjestötoiminnassa että tuutoroinnissa opintojeni aikana. Olen kerryttänyt järjestökokemusta kahdessa eri hallituksessa, jonka ansiosta ymmärrän järjestöjen kohtaamia haasteita paremmin. Ainejärjestössä toimiessani olen lisäksi kerryttänyt koulutuspoliittista osaamistani ja tutustunut TYYn tarjontaan. Olen ollut tuutorina kahteen kertaan, jonka ansiosta ymmärrän paremmin myös tuutortoiminnan haasteita.


 

Venla Nurminen Vihreä lista

Olen Venla Nurminen, viidennen vuoden filosofian opiskelija. Kiinnostuin opiskelijavaikuttamisesta jo fuksivuotenani, ja kuluneet vuodet ovat opettaneet minulle valtavasti niin yliopistoyhteisöstä, ylioppilaskunnasta kuin vaikuttamisestakin. Nyt haluan hyödyntää taitojani, joten haen ylioppilaskunnan hallitukseen vuodelle 2020.

Toimiminen TYYn hallituksessa on jo pitkään ollut haaveeni. Haen hallitukseen, koska haluan tuoda ylioppilaskuntaa lähemmäs jokaista opiskelijaa. Minulle on vuosien varrelta karttunut osaamista erilaisista järjestötoimista, ja haluan antaa osaamistani yhteisömme hyväksi. Hain TYYn hallitukseen myös viime vuonna, mikä kertoo motivaatiostani ja sitoutuneisuudestani. Olen enemmän kuin valmis työskentelemään ylioppilaskunnan hallituksessa!

Olen opiskeluaikoinani toiminut useissa luottamustehtävissä. Järjestökentällä olen kerryttänyt kokemusta niin ainejärjestössäni kuin tiedekuntajärjestössänikin, minkä lisäksi olen toiminut TYYn avustustoimikunnassa ja Turun ylioppilaslehden johtokunnassa. Järjestöt ovat lähellä sydäntäni, joten haluan TYYn hallituksessa työskennellä ensisijaisesti järjestösektorilla.

Järjestövastaavana hyödyntäisin vahvaa osaamistani ja kokemustani työskentelystä järjestöissä ja TYYn avustustoimikunnassa. Avustustoimikunnassa opin hahmottamaan, kuinka paljon erilaisia järjestöjä kampuksella toimii ja miten erilaisia tarpeita niillä on; järjestöillä on erilaiset lähtökohdat, ja ylioppilaskunnan haaste onkin olla jokaisen järjestön tukena tasapuolisesti. Järjestövastaavana kehittäisin muun muassa järjestöille suunnattuja uusia järjestöfoorumeita ja puheenjohtajien neuvoston tapaamisia: laadukkaat, relevantit koulutukset ovat järjestöille ehdottoman tärkeitä, ja niiden eteen olen valmis tekemään töitä tulevana vuonna.

Järjestösektorin lisäksi minua kiinnostaa tuutorointi ja koulutuspolitiikka. Olen toiminut kahdesti tuutorina, ja kehittäisin mielelläni tuutorointitoimintaa ylioppilaskunnasta käsin. Koulutuspolitiikka on kiinnostanut minua aina, ja olenkin päässyt tekemään sitä ainejärjestössäni ja oppiaineeni pääsykoetoimikunnassa.

Filosofian opiskelijana olen oppinut hyväksi keskustelijaksi, kuuntelijaksi ja neuvottelijaksi, mistä on hyötyä TYYn hallituksessa. Pystyn pitämään langat käsissäni, enkä kavahda stressiä tai painetta. Minulla on vahva luottamus siihen, että olisin oikea toimija TYYn hallitukseen. Minulla on valtava motivaatio, jonka siivittämänä olen valmis antamaan kaikkeni ylioppilaskunnan eteen.

Tehtävän kannalta merkittävät luottamustoimet:

 • TYYn avustustoimikunta, jäsen 2019
 • Turun ylioppilaslehden johtokunta, sihteeri 2019
 • Turun yliopisto, tutkintolautakunnan opiskelijajäsen 2019
 • TYYn valintatoimikunta, varajäsen 2018–2019
 • TYYn edustajisto, Vihreän listan varaedaattori 2018–2019
 • Turun yliopisto, tuutori 2019 ja 2016
 • SYY-Turku ry:n paikallisjaosto, varapuheenjohtaja 2019
 • Filosofian oppiaineen pääsykoetyöryhmä, jäsen 2018-2019
 • Dialectica ry:n hallitus, koulutuspoliittinen vastaava 2018
 • Dialectica ry:n hallitus, taloudenhoitaja 2017
 • Index ry:n hallitus, tiedottaja 2016

 

Camilla Saarinen, Ryhmä Lex

Olen Camilla Saarinen, 22 -vuotias kolmannen vuoden oikeustieteen ja ensimmäisen vuoden politiikan tutkimuksen opiskelija. Kiinnostuin ylioppilaskunnan toiminnasta jo ensimmäisenä opiskeluvuotenani, ja lähdin edustajistovaaleissa ehdolle. Ylioppilaskunta on opiskelijoille elintärkeä edunvalvoja, ja haluan päästä tekemään osani sen eteen.

Järjestökentällä olen ollut European Law Students’ Associationin Turun paikallisryhmän toiminnassa mukana ensin messutoimikunnan jäsenenä ja tänä vuonna hallitusvastaavana. Pestiini kuului erilaisten tapahtumien järjestämistä, joten olen kuluneen vuoden aikana oppinut todella paljon organisointi- ja yhteistyötaitoja sekä oppinut ratkaisemaan myös hankalia tilanteita.  TYYssa olen puolestaan ollut kansainvälisyyssiiven jäsenenä, toiminut avustustoimikunnassa, edustanut kahdesti Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokouksessa ja kerran Opiskelijoiden liikuntaliiton liittokokouksessa sekä ollut varaedaattorina mukana Ryhmä Lexin toiminnassa, muun muassa tänä syksynä vaalikoordinaattorina. Olen siis perehtynyt monelta kantilta TYYn toimintaan ja nähnyt myös mitä ylioppilasliikkeessä tapahtuu kansallisella tasolla. Olen lähtenyt lyhyen mutta intensiivisen järjestöhistoriani aikana ennakkoluulottomasti hoitamaan erilaisia tehtäviä ja oppinut matkalla paljon.

Haen TYYn hallitukseen, koska ylioppilaskunnan arvot vastaavat omiani. TYYssä yhdistyy monta minua motivoivaa asiaa: yhteiskunnallinen vaikuttaminen, poikkitieteellisyys ja yhteisöllisyys. Olen vastuuntuntoinen, aikaansaava ja rohkea tarttumaan myös vaikeilta tuntuviin tehtäviin. Haluan antaa ylioppilaskunnalle kaiken energiani, enkä siksi ole ottanut muita vastuutehtäviä ensi vuodelle. Lisäksi uskon, että aiempi kokemukseni ylioppilaskunnasta nopeuttaa perehtymistä ja auttaa tunnistamaan kehityskohteita.

Minua kiinnostaa eniten sosiaalipolitiikka, kuntavaikuttaminen, ympäristöasiat ja vapaaehtoiset. Minulle on erityisen tärkeää päästä tekemään työtä sen eteen, että kaikilla olisi taustasta, varallisuudesta tai elämäntilanteesta riippumatta tasavertaiset mahdollisuudet opiskella. Riittävän toimeentulon takaaminen on ehdoton edellytys tämän päämäärän saavuttamiselle. Olen kuitenkin avoin muillekin vaikuttamissektoreille, sillä minulle tärkeintä on päästä antamaan panokseni yhteisen edun eteen. 

Tehtävän kannalta keskeiset luottamustehtävät:

 • 2019 Edustajistoryhmä Ryhmä Lexin vaalikoordinaattori
 • 2019 Turun yliopiston ylioppilaskunnan avustustoimikunnan jäsen
 • 2018 syksy, 2019 kevät, Turun yliopiston ylioppilaskunnan kansainvälisyyssiiven jäsen
 • 2018-2019 Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston varajäsen
 • 2019 European Law Students’ Association Turku: Academic Activities -vastaava
 • 2018 syksy, European Law Students’ Association Turku: Contact&Career -messujen puhujavastaava

 

Jami Salonen, TSE-lista

Olen Jami Salonen, 21-vuotias toisen vuoden kauppatieteiden opiskelija Turun kauppakorkeakoulusta. Pääaineena opiskelen laskentatoimea ja rahoitusta, mikä on antanut syvempää ymmärrystä yritysten toiminnasta monella eri tasolla. Sivuaineena opiskelen tietojärjestelmätiedettä, mikä on antanut mahdollisuuksia ymmärtää erilaisten tietojärjestelmien hyödyntämisestä tehokkaasti organisaatioissa. Uskon pitkäjänteisen ja määrätietoisen toiminnan olevan avain tehokkaaseen järjestötoimintaan unohtamatta sujuvan yhteistyön merkitystä.

Työelämässä olen toiminut pääasiassa logistiikan sektorilla, mikä on opettanut toimimaan tehokkaasti ja tarkasti hektisessä, sekä alati muuttuvassa ympäristössä. Tärkeää niin järjestöissä kuin työelämässä on kyky sietää painetta ja suoriutua vaikeistakin tilanteista ammattimaisesti.

Aloitin järjestöaktiivina toimimisen jo nuorena partiotoiminnassa. Vanhemmiten toimin myös hallinnollisissa tehtävissä ja opin kantamaan vastuuta kaikissa tilanteissa. Turun kauppakorkeakoulussa olen toiminut hallituksissa heti ensimmäisestä vuodesta lähtien Kauppatieteilijöiden soitannallisen seuran varapuheenjohtajana sekä liikesaksan ainejärjestön sihteerinä. Nämä tehtävät ovat antaneet kykyjä tuottaa virallisia asiakirjoja, viestiä erilaisten sidosryhmien kanssa sekä johtaa järjestön toimintaa.

Haen hallitukseen, sillä uskon järjestökokemukseni sekä kauppatieteen opintojen antavan tehokkaita työkaluja yrityssuhteiden hoitamiseen. Hyvät yrityssuhteet ovat elintärkeitä ylioppilaskunnan toiminnalle, jotta jäsenistön etu toteutuu mahdollisimman hyvin. Yrityssuhteilla voi mahdollistaa toimintaa niin tapahtumien järjestämisestä erilaisten etujen hankkimiseen. On tärkeää luoda yrityksille houkuttelevia konsepteja vakuuttaakseen yritykset yhteistyön hyödyllisyydestä molemmille osapuolille. Vuosien 2020-2022 toimintasuunnitelmassa mainittu sponsoroitujen koulutuksien vakinaistaminen osaksi TYYn toimintaa on esimerkki tärkeästä kehityskohteesta ylioppilaskunnassamme.

Yrityssuhteiden lisäksi myös ylioppilaskunnan kontaktit työelämään ovat mielestäni tärkeä huomion kohde jäsenistön edun kannalta. Tarkka ja harkittu toiminta on avainasemassa TYYn toiminnassa.

Tehtävän kannalta merkittävät luottamustoimet:

 • 2019 Kauppatieteen ylioppilaiden soitannallinen seura ry, hallituksen varapuheenjohtaja
 • 2019 KY-Hansa ry, liikesaksan ainejärjestö, sihteeri

 

Samuli Tähtinen, TSE-lista

Olen Samuli Tähtinen, 5. vuoden johdon laskentatoimen opiskelija Turun kauppakorkeakoulussa. Minulla on opiskelutaustaa myös yliopistoltamme fysiikan laitokselta vuosilta 2012 ja 2013. Olen toiminut monenlaisissa edunvalvontatehtävissä useissa eri toimielimissä, edunvalvontajaostossa sekä ainejärjestön että koko kauppakorkeakoulun koulutuspoliittisena vastaavana.

Haen TYYn hallitukseen, sillä syntyperäisenä turkulaisena ja yliopistolla eri aineita opiskelleena koen halua kehittää yhteistä ylioppilaskuntaamme eteenpäin. Koen, että monille opiskelijoille tiedekunnasta riippumatta TYY jää etäiseksi. Haluaisin tehdä tähän muutosta sekä olla edistämässä opiskelijajärjestöjen toimintaa ja opiskelijoiden mielenterveyttä. Esimerkkinä aidosta mielenkiinnosta omistautua työhön opiskelijoiden edunvalvonnassa toimii viimeisin, vielä työn alla oleva terve mieli -projekti, jota olen vetänyt. Tästä voi lisää vilkaista osoitteesta https://www.tuky.fi/etusivu/opiskelu/jaksaminen/. Haluan tehdä vastaavia suuria avauksia myös TYYllä.

Erityisesti hallituksessa minua kiinnostaa varapuheenjohtajan tehtävät ja siten pääsektori. Uskon, että voisin tuossa pestissä antaa kaikkein eniten TYYlle ja jokaiselle Turun yliopiston opiskelijalle. Edunvalvontaa runsaasti tehneenä minua kiinnostaa niin koulutuspolitiikka kuin sosiaalipolitiikka. Koen kuitenkin, että haluan olla laajemmin kosketuksissa eri sektoreihin pääsektorin suunnalta puheenjohtajan oikeana kätenä. Näin voisin kohdistaa voimavarojani tueksi myös järjestöasiossa ja erityisesti opiskelijakulttuurin osalta, jotta TYYstä tulee jokaiselle opiskelijalle läheisempi ylioppilaskunta.

Mielestäni tärkeitä ovat myös yritysyhteistyöasiat ja ympäristöasiat. Toimivalla yritysyhteistyöllä luodaan näkyvyyttä ja vaikutusvaltaisuutta ylioppilaskuntana ja siten opiskelijoille arvoa siitä, että ovat valmistuneet juuri Turun yliopistosta. Toisaalta järjestö, jonka talous on toimiva, voi olla edelläkävijä ympäristöasioiden huomioinnissa sekä edunvalvonnassa ansioituvien palkitsemisessa. Niiden pitäisi olla itseisarvo. Näillä sanoin uskon, että pääsektorin osana voisin toteuttaa eniten tavoitteita paremman ylioppilaskunnan eteen.

Tehtävän kannalta keskeiset luottamustehtävät:

2019

 • Koulutuspoliittinen vastaava ja hallituksen jäsen, Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry.
 • Puheenjohtaja, Turun Kauppakorkeakoulun Markkinointiklubi ry.
 • Koulutuspoliittinen vastaava ja hallituksen jäsen, Edunvalvontajaosto (Turun KY:n alainen).
 • Halloped-koordinaattori, TYY.
 • Opiskelijaedustajan rooli kauppakorkeakoululla: laajennettu johtoryhmä, koulutuksen kehittämistoimikunta, opiskelijavalintatoimikunta, tevyohjausryhmä, kurssipalautteen uudistamisryhmä.

2018

 • Koulutuspoliittinen vastaava ja hallituksen jäsen, Turun Kauppakorkeakoulun Markkinointiklubi ry.
 • Komppanian päällikkö/joukon johtaja, maakuntajoukot (2018- ).
 • Hallituksen puheenjohtaja, Avalon Investing Oy (2018- ).

2015

 • Hallituksen puheenjohtaja ja yrittäjä, Star Image Oy (2015- ).​

 

Mari van den Berg, Soihdunkantajat

Olen Mari, 3. vuoden luokanopettajaopiskelija. Oman yhteisön eteen toimiminen on yksi parhaista asioista, jonka olen oppinut ennen opintojen aloittamista. Asuin kahdeksan vuotta ulkomailla ja tämä aika opetti minulle paljon itsestäni, ylipäätään ihmisyydestä ja yhteisön osana olemisen merkityksen vaikutukset hyvinvointiin konkretisoituivat.

Halu edistää yhteisöllisyyttä näkyy opiskelijajärjestötaustassani. Olen toiminut aine- ja harrastejärjestöissä sekä seurannut useamman vuoden edustajiston toimintaa Soihdunkantajien kautta ja valtakunnallisesti olen ollut mukana Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liiton (SOOL) koulutuksissa ja Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokouksessa. TYYn ja sen järjestöjen toiminnalla on suuri merkitys omassa elämässäni. Sen kautta olen saanut apua ja tukea pulmatilanteisiin sekä nykyisen sosiaalisenverkostoni.

Vahvuuksiani ylioppilaskunnan hallituksessa toimisessa olisivat verkostoituminen, analyyttisyys ja tunnollisuus työnteossa. Osaan huomioida oman jaksamisen ja aikataulun sanelemat rajat. Jaksaminen ja paikoin suuren työmäärän kanssa tasapainottelun tiedän olleen useamman TYYn hallituslaisen kipuilleen. Opintojen ja työkokemukseni pohjalta osaan laatia selkeitä ja visuaalisia materiaaleja, kouluttaa sekä toteuttaa toimivia ryhmäyttäviä tehtäviä. Näitä taitoja voin hyödyntää ylioppilaskunnan hallitukselle kuuluvissa tehtävissä, kuten erilaisten asioiden esittelyssä edustajistolle sekä eritoimijoiden koulutuksessa ja ryhmäyttämisessä. Tartun rohkeasti uusiin haasteisiin ja otan selvää asioista, joista en vielä tiedä tarpeeksi.

Tulevana opettajana on tärkeää olla ajan hermoilla – siksi olenkin opiskellut digitaalista oppimista ja ilmastokasvatusta. Käytäntöä ei sovi unohtaa: viime kesän henkilöstöjohtamisen tehtävissä kesytin digitaalista laitteistoa ja opin selkeän kommunikaation ja yhdenvertaisten käytäntöjen tärkeyden. Minulla olisikin annettavaa TYYn yhdenvertaisuuteen ja ilmastoon liittyvän vaikuttamisen piirissä ja sektoreista suurin mielenkiintoni kohdistuu yritysyhteistyöhön.

Lopuksi muutama syy kanssani eri yhteyksissä toimineilta henkilöiltä, että miksi olisin hyvä valinta TYYn hallitukseen:

”Mari on avoin ja ennakkoluuloton vaikuttaja, joka osaa katsoa asioita erilaisesta näkökulmasta.”

”Mari on loistava ryhmätyöskentelijä, joka osaa kannustaa muita, ohjata toimintaa sekä käsitellä hankaliakin sosiaalisia tilanteita. Spontaani innostuminen on myös Marin hyve ja hän hoitaa tehtävänsä tehokkaasti saman tien.”

Tehtävän kannalta merkittävät luottamustoimet:

 • 2018 Turun yliopiston Soihdunkantajat ry: hallituksen hankinta- ja ympäristövastaava
 • 2018-2019, 2020->  Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston varajäsen Soihdunkantajat
 • 2018-2019 Turun yliopiston raskaan musiikin ystävät ry (TYRMY): varapuheenjohtaja, kansainvälisyys-, ympäristö- ja viestintävastaava
 • 2018 Turun yliopiston maisteluseura Korkkivika ry: hallituksen ympäristö- ja viestintävastaava
 • 2019 Turun yliopiston luokanopettajaopiskelijat ry (Opex ry): visuaalinen vastaava ja SOOL-vastaava
 • i/O Speksi: Lavastustiimin jäsen (2018, 2020) ja lavastusvastaava (2017)
 • 2019 mukana Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liiton (SOOL) ja Opetusalan Ammattijärjestön (OAJ) kehityshankkeissa

Muut tehtävän kannalta merkittävät toimet:

 • 2002-> Mannerheimin Lastensuojeluliiton toiminnassa mukana
 • 2003-2018 Harjavallan seurakunnan rippileirit: isosena, vastuunkantajana, yövahtina, leiriaikuisena
 • 2004-2007 Satakunnan käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, suuntautumisalana graafinenviestintä
 • 2008-2009 Nuorisotyön opiskelu ja toteutusta: vastuualueena toimistosihteerin, tapahtumavastaavan ja tavoittavan työn tehtävät
 • 2009-2012 Humanitäärinen avustustyö Lähi-idässä
 • 2011-> luokanopettajan, erityisopettajan, esikouluopettajan sekä käsityönopettajan sijaisuuksia
 • 2014-2016 Suomikoulu Amsterdamin aikuisten suomen kielen alkeis- ja jatkokurssin opettajan tehtävät
 • 2019 Lasten Kesä ry:n leirinjohtaja: henkilöstöjohdon ja ennaltaehkäisevän lastensuojelun tehtävät

 

Aliisa Wahlsten, Hybridiaani

Olen Aliisa Wahlsten, 23-vuotias biologian neljännen vuoden opiskelija ja haen TYYn hallitukseen vuodelle 2020. Opintoni olen suunnannut fysiologiaan ja genetiikkaan, kemian ja maantieteen sivuaineilla. Lisäksi suoritan myös pedagogisia opintoja. Järjestötoiminta on tehnyt opiskeluvuosistani ikimuistoisia heti ensimmäisestä opiskeluvuodestani 2016 lähtien, jolloin lähdin mukaan Synapsi ry:n hallitukseen ja tiedekuntani speksitoimintaan. Rakastan erilaisia projekteja ja itseni haastamista. Haluan tehdä yliopistostamme entistäkin paremman paikan opiskella.

Olen ollut aktiivinen niin ainejärjestössä kuin harrastejärjestössäkin opiskeluvuosieni ajan. Ammattiliittoni kampuspromoottorina olen luonut suhteita myös Åbo Akademin puolelle. Olin aivan myyty yhteisön puolesta työskentelyyn, kun alakouluuni perustettiin oppilaskunnan hallitus. Sen jälkeen olenkin ollut mukana niin kouluyhteisöjen hallituksissa kuin muodostelmaluisteluseurani eri vastuupesteissä. Minua on kuvailtu ahkeraksi ja tehokkaaksi tekijäksi, joka ei jätä asioita puolitiehen. Annan kaikkeni ja pyrin kehittämään itseäni ja yhteisöjä, joissa olen mukana.

TYYn hallituksessa on monia minua kiinnostavia sektoreita. Olen erityisen kiinnostunut järjestö-, sosiaalipolitiikka- ja koulutuspolitiikkasektoreista. Olen tehnyt järjestötoimintaa rakkaudesta lajiin jo pitkään. Haluan antaa järjestöille itsestäni enemmän ja päästä kehittämään TYYn tarjoamien tilojen ja koulutusten saavutettavuutta TYYn hallituksessa. Minulle TYY on ollut korvaamaton tuki ja yhdysside järjestöjen välillä yliopistossa. Tätä läheisyyttä haluaisin hallitusvuotenani myös korostaa.  

Olen rakentanut yhdenvertaisuutta ja yhteisöllisyyttä järjestössäni sopon ja puheenjohtajan roolissa. Näiden arvojen kanssa tekisin mieluusti töitä myös TYYn hallituksessa. Opiskelijoille tulee eteen eri elämäntilanteita, toisia voi ennaltaehkäistä, toisia ei. Opintojen joustavuutta kehittämällä opiskelu näissä tilanteissa olisi helpompaa. 

Koulutuspolitiikkaan kiinnostukseni on kasvanut erityisesti toimiessani (vara)puheenjohtajana parin vuoden aikana. Aineenopettajuuden kehittämistyöryhmässä olen saanut vilauksen koulutuspolitiikkaan myös oman tiedekuntani ulkopuolelta. Nyt haluaisin olla viemässä eteenpäin edunvalvontaa kaikkien opiskelijoiden puolesta. Omaan kiinnostukseen kuuluvat myös tuutorointi ja viestintä. Tiedän olevani aikaansaava tiimipelaaja. Edustajistovaaleissa 159 opiskelijaa luotti minuun, luota sinäkin.

Tehtävän kannalta keskeiset luottamustehtävät:

Synapsi ry

 • 2019 puheenjohtaja (hallitus)
 • 2018 varapuheenjohtaja (hallitus)
 • 2018 tuutori
 • 2017 sosiaalipoliittinen vastaava (hallitus), Vappusumppu-lastentapahtuman pääjärjestäjä
 • 2017 vuosijuhlatoimikunta

HybridiSpeksi ry

 • 2017-2020 tanssi, käsikirjoitus, lavastus, varainhankinta, maskeeraus, huolto- ja virkistys
 • 2020 tuotantotiimi

Muita luottamustehtäviä: 

 • 2019 vuosijuhlatoimikunta Hybridi Turku ry
 • 2019 Loimu ry Turun kampuspromoottori
 • 2019 Aineenopettajien koulutuksen kehittämistyöryhmä
 • 2018- Tiedesynttäreiden ja -kerhojen vetäjä
 • 2018 Biologian laitoksen palautetilaisuuden kehitystyöryhmä
 • 2017 Vg-62 ry:n suuren Turkuhallissa järjestetyn gaalan työryhmä
 • 2012-2014 Opiskelijakunnan hallitus Naantalin lukio
 • 2011 ja 2012 Oppilaskunnan hallitus Naantalin Maijamäen yläkoulu
 • 2012 Vertaistiedottaja koulujen välillä
 • Muodostelmaluistelujoukkueen kapteeni ja rahastonhoitaja
 • Muodostelmaluistelun ammattivalmentaja koulutus STLL (tasot 1 ja 2)
Viimeksi päivitetty: 19.11.2019 klo 17:55