Äänestä tästä!

Vaaleissa äänestetään selaimella toimivalla sähköisellä vaalijärjestelmällä, jota on käytetty Turun yliopistolla vuodesta 2013. Selainten yhteydet suojataan vahvalla HTTPS-salauksella ja äänestäjän tunnistautumiseen käytetään yliopiston käyttäjätunnusta.

Vaalijärjestelmä on suomalaisen Trevean toimittama Vakka-vaalijärjestelmä, joka toimii Turun yliopiston Digipalvelujen palvelimilla (Turun yliopiston tietoturvakuvaus, avautuu uuteen ikkunaan). Äänestysjärjestelmän tietoturvan suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtana on käytetty OWASP-säätiön (avautuu uuteen ikkunaan) Application Security Verification Standardin (ASVS 2.0 2014) tasoa 2 (standard). Järjestelmän tietoturvallisuus on viimeksi arvioitu toimittajan ja Digipalvelujen toimesta lokakuussa 2021.

Äänestäjän ja annetun äänen yhteyttä ei tallenneta: Vaalijärjestelmä on ns. direct-recording electronic (DRE) -tyyppinen äänestysjärjestelmä, joka tallentaa annetut äänet pelkästään sähköisinä. Järjestelmä ei koskaan tallenna kuka äänestäjistä on antanut minkäkin äänistä. Tietokantaan tallennetaan toisistaan erillisinä tieto siitä, ketkä äänestäjistä ovat jo äänestäneet ja erikseen tieto siitä, kuinka monta ääntä kukin ehdokas on saanut.