Olet täällä

Edustajistovaalit 2017

Jaa +

Äänestäminen TYYn edustajistovaaleissa on helpoin tapa vaikuttaa ylioppilaskunnan tomintaan!

Äänestäminen on nopeaa ja yksinkertaista. Se onnistuu vaikka kotikoneelta, tarvitset vain utu-tunnukset.

Voit myös asettua ehdolle edustajistovaaleissa ja olla aktiivisesti mukana tekemässä Turun yliopiston ylioppilaskunnasta entistä parempaa

Ehdokkaaksi asettuminen on helppoa eikä vaadi aikaisempaa kokemusta. Tärkeintä on, että olet kiinnostunut Turun yliopiston opiskelijoiden yhteisistä asioista ja ylioppilaskunnan kehittämisestä. 

Edustajisto muun muassa päättää, mitä ylioppilaskunta tekee. Se hyväksyy vuoden talousarvion ja toimintasuunnitelman. Toimintasuunnitelmaa toteuttamaan edustajisto valitsee hallituksen ja samalla valvoo sen toimintaa. Edustajisto valitsee johto- ja valiokunnat sekä opiskelijajäsenet yliopiston toimielimiin mm. yliopiston hallitukseen, päättää ylioppilaskunnan jäsemaksusta sekä tekee ylioppilaskunnan periaatteelliset linjanvedot. 

Edustajistovaalit 1.–8.11.2017

Turun yliopiston ylioppilaskunta järjestää 1.–8.11.2017 edustajistovaalit. Edustajistovaaleissa valitaan 41 edustajaa ylioppilaskunnan vaalikelpoisten jäsenten joukosta Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon, joka käyttää ylioppilaskunnassa ylintä päätäntävaltaa. Edustajiston kaksivuotinen toimikausi alkaa tammikuussa 2018 ja päättyy vuoden 2019 lopussa. Vaaleissa on käytössä sähköinen äänestysjärjestelmä.

Vaaliluettelo julkaistaan maanantaina 2.10.2017 klo 16 mennessä TYYn virallisella ilmoitustaululla. Vaaliluettelosta puuttuvan äänioikeuden ehdot täyttävän henkilön tulee ilmoittautua keskusvaalilautakunnan sihteerille, mikäli hän haluaa tulla merkityksi vaaliluetteloon.

Ehdokkaaksi asetutaan toimittamalla oikeilla tiedoilla varustettu ja allekirjoitettu keskusvaalilautakunnan vahvistama ehdokasilmoitus TYYn kansliaan.

Kahdella tai useammalla ehdokkaalla on oikeus yhtyä vaaliliitoksi. Samaan vaaliliittoon ei voi kuulua enempää kuin 82 ehdokasta. Vaaliliitto perustetaan toimittamalla oikeilla tiedoilla varustettu ja allekirjoitettu keskusvaalilautakunnan vahvistama vaaliliiton perustamisasiakirja TYYn kansliaan.

Vaaliliitot ja yksittäiset ehdokkaat voivat muodostaa vaalirenkaan. Vaalirengas perustetaan toimittamalla oikeilla tiedoilla varustettu ja allekirjoitettu keskusvaalilautakunnan vahvistama vaalirenkaan perustamisasiakirja TYYn kansliaan.

Kaikki yllämainitut lomakkeet on palautettava TYYn kansliaan Ylioppilastalo A:n 1. kerrokseen (Rehtorinpellonkatu 4 A, 20500 Turku) keskiviikkoon 11.10.2017 klo 12.00 mennessä.

► Vaaliasiakirjat

Muuta materiaalia

Tärkeitä määräaikoja ja päivämääriä

Vaali-info ehdokkaille 25.9. klo 18
Keskusvaalilautakunta vahvistaa vaaliluettelon 2.10.
Ehdokasasettelu päättyy 11.10. klo 12.00. Tämän jälkeen jätettyjä ilmoituksia ei huomioida.
Ehdokasnumerot julkaistaan 16.10.
Vaalikone auki ehdokkaille 17.10.
Vaalikone auki äänestäjille 24.10.
P-klubin ja TYYn edustajistovaalipaneeli 25.10. klo 12 Pub 3:ssa (Facebook-tapahtuma)
Vaalitori 26.10.
Äänestysaika 1.11. klo 10.00–8.11. klo 16.00
Vaalivalvojaiset 8.11. klo 16-

Avustuksia vaaliliitoille

TYY myöntää vaaliliitoille korkeintaan 80 € avustuksia vaalitapahtumien järjestämiseen. Avustuksia jaetaan pääsääntöisesti samalla periaatteella kuin projekti- ja erillisavustuksia, mutta kuluissa huomioidaan myös erilaiset ruoka- ja juomatarjoilut (pois lukien alkoholitarjoilut), joihin voi siis hakea myös vaaliavustusta. Hakemuksen voi jättää milloin tahansa, mutta kuitenkin ennen projektin toteuttamista. Päätökset tehdään normaalin avustuskierroksen mukaisesti.

Avustusta haetaan projekti- ja erillisavustushakulomakkeella.
 

Viimeksi päivitetty: 16.10.2017 klo 16:56