Olet täällä

Vaaliliittojen esittelyt

Jaa +

Tältä sivulta löydät lyhyen esittelyn jokaisesta vaaliliitosta sekä jokaisen vaaliliiton vaalipäällikön yhteystiedot. Jos haluat saada tarkempaa tietoa tietyn vaaliliiton teemoista, niin sinun kannattaa joko ottaa yhteyttä vaaliliiton omaan vaalipäällikköön tai vierailla vaaliliiton kotisivuilla.

Ehdolla olevat vaaliliitot

Demariopiskelijat

Turun opiskelijoiden sosialidemokraattinen yhdistys - TOSY ry. kerää yhteen sosialidemokraattisia arvoja kannattavat korkeakouluopiskelijat. Toimintaan kuuluu niin rennot saunaillat kuin poliittiset keskustelutapahtumat sekä tietysti aktiivinen vaikuttaminen Turun yliopiston ylioppilaskunnassa. TOSY on Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry:n osasto. SONK ottaa kantaa keskeisiin opiskelijapoliittisiin kysymyksiin esimerkiksi kannanotoin. TOSY:n jäsenet ovat myös SONKin jäseniä. SONKin toimintaan kuuluu esimerkiksi seminaarit ja kesäleiri.
www.tosy.fi

Vaalipäällikkö: Pyry Kantanen: pyry.kantanen(a)utu.fi

Eduxi

Eduxi on puoluepoliittisesti sitoutumaton kasvatustieteilijöiden edustajistoryhmä. Tarjoamme yliopistomme kasvatustieteilijöille ja kasvatustiedehenkisille väylän päästä vaikuttamaan siihen, millaiseksi ylioppilaskuntamme kehittyy. 

Mikäli sinua kiinnostaa liittyä mukaan Eduxin edarivaalilistalle, ota yhteyttä vaalipäällikkö Miikka Korventaustaan tai muihin eduxilaisiin.

Kasvatustieteilijät edustajistoon! Meidän Eduxi!

Vaalipäällikkö: Miikka Korventausta: miikor(a)utu.fi

Humanistilista'15

Humanistilista’15 on Turun yliopiston humanistien puoluepoliittisesti sitoutumaton vaaliliitto, joka keskittyy ajamaan ylioppilaskunnassa humanistisen tiedekunnan opiskelijoiden asiaa. Erityisteemanamme ovat opiskelijoiden tilakysymykset ja opiskelijakulttuurin kukoistus koko ylioppilaskunnassa sekä humanistin ylpeys monipuolisista tiedoistaan ja monialaisesta osaamisestaan. Tervetuloa mukaan!

Vaalipäällikkö: Tero Ahlgren: thahlg(a)utu.fi

Hybridiaani

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijoilla on edustajistovaaleissa oma puoluepoliittisesti sitoutumaton vaaliliitto, Hybridiaani. Jos haluat päästä vaikuttamaan yhteisiin asioihimme, olet erittäin tervetullut riveihimme! Ehdokkaita, niin uusia kuin vanhojakin, toivomme kaikista tiedekuntamme oppiaineista. Lisää tietoa ehdolle asettumisesta saat Hybridiaanin nettisivuilta, www.hybridiaani.net ja vaalipäälliköltämme Hennalta. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kuka vahtisi sinun, oppiaineesi ja tiedekuntasi etua paremmin kuin oma tiedekuntaryhmä? Entäs ryhmäkuri? Sitä meillä ei ole. Jokainen edustaja tekee omat itsenäiset ratkaisunsa. Liity siis sitoutumattomien fiksujen matemaattis-luonnontieteilijöiden joukkoon!

Vaalipäällikkö: Henna Henriksson hemahe(a)utu.fi

Keskustaopiskelijat

Ikävät viimeaikojen koulutusleikkaukset eivät ole himmentäneet yhteistä keskustalaista aatettamme, jossa sivistys, tasa-arvo ja mahdollisuus ponnistaa pienestäkin korkealle ovat keskiössä.

Haastavat ajat vaativat tehokasta edunvalvontaa opiskelijan puolesta niin yliopistossa kuin sen ulkopuolellakin. Meillä keskustaopiskelijoilla on vankka halu ja taito vaikuttaa asioihin sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Opiskeluiden esteettömyydellä ja joustavuudella mahdollistetaan huomispäivän osaaminen. Muutoksien edessä on osattava uudistua. Innovatiivisuus ja rohkeus ovat työkalumme  paremman ylioppilaskunnan puolesta.

Listamme ottaa avosylin vastaan kaikki opiskelijat haalarin väristä riippumatta.

Seuraa meitä Facebookissa: https://www.facebook.com/TurunKeskustaopiskelijat

Sinnikkyydellä ja Sivistyksellä, Keskustaopiskelijat

Vaalipäällikkö: Inkeri Kulmanen inkeri.kulmanen(a)hotmail.fi

Oikeat

Oikeat on aatteeltaan keskustaoikeistolainen lista, jonka ehdokkaina on sekä Kokoomus rp:n jäseniä että sitoutumattomia. Meitä yhdistäviä arvoja ovat mm. vapaus, vastuu, sivistys ja mahdollisuuksien tasa-arvo.  Meille opiskelijat ovat yksilöitä erilaisine tarpeineen ja toiveineen, eivät kasvotonta massaa. Yhteistyöverkostomme kautta meillä on aidot vaikutusmahdollisuudet laajemmin Turussa sekä valtakunnan politiikassa. Haluamme paremman ylioppilaskunnan – oikeasti.

Seuraa Oikeita Facebookissa

Vaalipäällikkö: Miikka Koski: miikos(a)utu.fi

Perussuomalaiset - The Finns Party

Opiskelijaorganisaatioiden tulee olla nimensä mukaisesti opiskelijan asialla, eikä niiden pidä ottaa kantaa edunvalvontaan liittymättömiin teemoihin. Haluamme viedä ylioppilaskunnan toimintaa takaisin sen ydintehtävään eli edunvalvontaan.
Meillä aate ei ole peritty, vaan itse rakennettu. Mitään ei ole sementoitu, vaan kaikkeen voi vaikuttaa. Se on palkitsevaa. Suorapuheisuus on valttimme.
Ehdokaslistamme on koonnut Varsinais-Suomen Perussuomalaiset Nuoret ry:
http://www.ps-nuoret.fi/varsinais-suomi

Vaalipäällikkö: Miika Merta miperu(a)utu.fi

Ryhmä Lex

Puoluepoliittisesti sitoutumaton Ryhmä Lex tavoittelee oikeudenmukaista, tehokasta ja edunvalvontaan keskittyvää ylioppilaskuntaa. Kaikki yliopiston opiskelijat ovat sidottuja ylioppilaskunnan jäsenyyteen ja tämä automaatiojäsenyys luokin tiukat rajat ylioppilaskunnan toiminnalle. Ylioppilaskunnan toiminnan tulisi keskittyä ensisijaisesti opiskelijoiden arkea koskevien kysymysten ratkaisuun. Mikäli ylioppilaskunta kuitenkin ottaa kantaa myös muihin yhteiskunnallisiin aiheisiin, tulisi näistä vallita opiskelijoiden keskuudessa riittävä yhteisymmärrys. Ryhmämme koostuu oikeustieteilijöistä, mutta valvomme kaikkien Turun yliopiston opiskelijoiden etuja haalareiden väriin katsomatta. 

Lex mennään!

http://ryhmalex.fi

Vaalipäällikkö: Tomi Paavola: tomi.h.paavola(a)utu.fi

Soihdunkantajat

Soihdunkantajat on opiskelijapolitiikasta kiinnostuneiden yhteiskuntatieteilijöiden puoluepoliittisesti sitoutumaton lista. Kauttamme sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ylioppilaskuntamme asioihin.
Ryhmäämme kuuluu aktiivisia, fiksuja ja asioista kiinnostuneita opiskelijoita, jotka tarkastelevat asioita kriittisesti. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat vaikuttaa ylioppilaskunnan asioihin järkevästi Soihdunkantajina. Meille tärkeitä teemoja viime vuosina ovat olleet yliopistodemokratian avoimuuden ja läpinäkyvyyden korostaminen, vaatimus opettajien pedagogisista taidoista, opiskelijoiden tilaongelman ratkaiseminen ja jäseniään laajasti palvelevan ylioppilaskunnan puolustaminen.

Tämänkin vuoden ehdokaslista on avoin kaikille yhteiskuntatieteilijöille sekä kaikille ryhmän arvoihin samaistuville opiskelijoille.

Facebook: https://www.facebook.com/Soihdunkantajat
Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä vaalipäällikköön!

Vaalipäällikkö: Max Talvinko: majutal(a)utu.fi

TuKY-lista

Turun KY, PorKy ja T-klubi muodostavat yhdessä TuKY-listan. Poliittisesti sitoutumaton kauppakorkeakoulun TuKY-lista on yhdessä ajanut järkevää linjaa edustajistossa ja opiskelijavaikuttamisessa. Meidän mielestämme ylioppilastoiminnan tulee olla tehokasta ja keskittyä opiskelijoiden etujen ajamiseen. Ehdokasilmoittautuminen on alkanut ja tarvitsemme nyt uusia vaikuttajia seuraavalle edustajistokaudelle - tarvitsemme sinua nyt!

Kotisivut: http://tuky.fi/tuky-lista/ 

Vaalipäällikkö: Ossi Tursas: ossi.tursas(a)tuky.fi

TYRMY - Harrastusyhdistysten puolesta

Turun yliopiston raskaan musiikin ystävät ry, eli TYRMY, osallistuu toista kertaa TYYn edustajistovaaleihin. TYRMY:n ehdokaslistan tarkoitus on herättää TYY huomioimaan harrastusyhdistysten merkitys kampuksella. Harrastusyhdistykset ovat ainejärjestöjen tavoin vahvoja yhteisöllisyyden rakentajia sekä vapaa-ajan toimijoita. Tällä hetkellä harrastusyhdistyksillä ei kuitenkaan ole edustajia TYYn edustajistossa. Tämä on seikka jonka haluamme korjata. Erityisesti nostamme esiin alayhdistysten tilatarpeet ja toiminta-avustukset. TYRMY-lista on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja poikkitieteelinen, eikä meillä ole ryhmäkuria.

TYRMY:n kotisivut: http://tyrmy.net/fi/yhdistys/

Vaalipäällikkö: Jetro Vesti: jejove(a)utu.fi

TYY Terveeksi

Lääketieteellisen tiedekunnan ääntä Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa käyttää edustajistoryhmä TYY Terveeksi. TyTe on poliittisesti sitoutumaton edustajistoryhmä, jonka ajamista asioista päättävät loppuviimeksi sen jäsenet itse tehden yhteistyötä edustamiensa ainejärjestöjen kanssa. Lääketieteellisten alojen opiskelijoiden edustajistoryhmänä TYY Terveeksi ajaa opiskelijoiden hyvinvointia ja etuja koskevia päätöksiä. Pääasiallisena teemanaan TyTe pitää opiskelijan hyvinvointiin liittyviä asioita yhteisöllisyydestä terveyspalveluihin ja mielenterveyteen liittyen. Lisäksi TyTe toimii TLKS:n edunvalvonta- ja opintotoimikunnan sekä Suomen Medisiinariliiton edustajien kanssa yhteistyössä muodostaen kandidaattiseuran edunvalvontarintaman.

Tuomme myös edustajistoon näkemystä opiskelusta Hämeenkadun toiselta puolen sekä tiukasti säädellystä opiskelemisesta professioammattiin. Suuremmista linjoista päätetään yhdessä, mutta jokainen edaattori äänestää yksittäisen kysymyksen kohdalla loppujen lopuksi parhaan tietonsa ja omien arvojensa mukaisesti.

TyTen tekemisia ja ajatuksia voit seurata ryhmän blogista http://tyyterveeksi.blogspot.fi/

Vaalipäällikkö: Henni Hiltunen: hetuhi(a)utu.fi

Vihreä lista

Vihreän, palvelevan ja tasa-arvoisen Turun yliopiston ylioppilaskunnan puolesta!

Vihreä lista on vihreästi ajattelevien sitoutumaton edustajistoryhmä, jossa on opiskelijoita kaikista tiedekunnista ja Kauppakorkeakoulusta. Arvojamme ovat avoimuus, kestävä kehitys ja tasa-arvo. Ylioppilaskunnan tulee tarjota jäsenilleen palveluita, tukea alayhdistyksiään ja ylläpitää monipuolista opiskelijakulttuuria. Yliopistoyhteisön pitää olla edelläkävijä ja näyttää suuntaa muulle yhteiskunnalle.Tervetuloa aktiiviseen ja asiantuntevaan joukkoomme!

www.vihrealista.net 
Facebook: https://facebook.com/tyynvihrealista 
Twitter & Instagram @vihrealista

Vaalipäällikkö: Kukka-Maaria Wessman: kakwes(a)utu.fi

Vihreä vasemmisto

Vihreän vasemmiston edustajistolista on poliittisesti sitoutumaton lista kaikille vihervasemmistolaisille ihmisille yliopistolla.

Kannatamme: perustuloa, vapaita opiskelutiloja, vapaita tiloja ainejärjestöille, opiskelijoiden yhdenvertaisuutta, reilua kauppaa, yliopistodemokratian säilyttämistä, Tylkkärin säilyttämistä ja kulttuuriorganisaatioiden toiminnan vaalimista ylioppilaskunnassa!
Vastustamme: opintojen maksullisuutta, putkitutkintoja, yliopiston ja tutkimuksen kaupallistumista, kampanjointikieltoja

Jos haluat osallistua ViVan edustajistolistaan, ota yhteyttä! Tai hihkaise facebook-ryhmässämme: https://www.facebook.com/groups/716111728509435

Vaalipäällikkö: Iiro Salomäki: imasal(a)utu.fi