Olet täällä

Vaaliasiakirjat ja logot

Jaa +

Alta löydät edustajistovaalien vaaliasiakirjat:​

  • Vaalijärjestys (pdf)
  • Vaalikuulutus (pdf)
  • Eettiset pelisäännöt (pdf)
  • Ehdokasilmoituslomake (täytettävä pdf)
  • Vaaliliiton perustamisasiakirja (täytettävä pdf)
  • Vaalirenkaan perustamisasiakirja (täytettävä pdf)

Vaalijärjestys on TYYn edustajiston kokouksessaan vahvistamat ohjeet, joita noudatetaan vaalien toimittamisessa.

Vaalikuulutus on TYYn keskusvaalilautakunnan eli vaaleja valvovan elimen vahvistama. Siitä ilmenee mm. vaalien tärkeimmät ajankohdat.

Eettiset pelisäännöt ovat keskusvaalilautakunnan vahvistamat pelisäännöt ryhmille ja ehdokkaille vaalimainonnan rajoista sekä ehdokasrekrytoinnista. Keskusvaalilautakunta valvoo pelisääntöjen noudattamista ja voi langettaa sanktioita niitä pelisääntöjä rikkoville. Yksittäisen ehdokkaan osalta seuraamukset voivat olla kirjallinen varoitus tai vaalikelpoisuuden menetys. Vaaliliitolle tai vaalirenkaalle seuraamukset voivat olla kirjallinen varoitus, julkinen moite tai vaaliliiton tai vaalirenkaan purkaminen

Ehdokasilmoituslomakkeella ylioppilaskunnan vaalikelpoinen jäsen voi asettua vaalissa ehdokkaaksi

Vaaliliiton perustamisasiakirjalla ehdokkaat voivat perustaa yhdessä vaaliliiton. Tällöin vaaliliitossa eniten äänia saanut saa kaikki vaaliliiton äänet, toiseksi eniten saanut puolet äänistä, kolmanneksi eniten saanut kolmasosan äänistä ja niin edelleen.

Vaalirenkaan perustamisasiakirjalla kahdella tai useammalla vaaliliitolla on oikeus yhtyä vaalirenkaaksi. Sama oikeus on vaaliliitolla ja vaaliliittoon kuulumattomilla ehdokkailla. Valtakunnan politiikassa puolueet tekevät vaaliliittoja, mutta ylioppilaskunnassa termistö menee eri tavalla. Ehdokkaat kuuluvat vaaliliittoon (ryhmään) ja vaaliliitot voivat solmia sopimuksen vaalirenkaaksi yhtymisestä, jolloin vaaliliitot keräävät yhteistä äänisaalista. 

 

TYYn edustajistovaalien ehdokasyhdistelmä

 

Vaalien logot ja julisteet

Vaalien printtimateriaalit:

Edustajistovaalien graafinen ilme, kellologo ja "Ei nukuta" -teksti, on kaikkien ryhmien vapaasti hyödynnettävissä.

Toivomme että kello-logo näkyisi koko syksyn ympäri kampusta kaikissa väreissä. Saako logosta tehdä meemejä ja hassutteluja? Kyllä kiitos. Perehdy kuitenkin vaalien eettisiin pelisääntöihin ennen mainostusta.

Jokainen ryhmä voi värittää kellon oman ryhmänsä väreihin ja lisätä sen omiin vaalimainoksiinsa. Ainoastaan TYYn virallista siipisoihtu-logoa ei saa muokata eikä värittää. Sitä ei kuitenkaan ole välttämätöntä liittää kuviin.

Lataa kello-logo, väritä se ryhmäsi väreihin ja lisää vaalimainokseesi

Photoshop-tiedostot:

Illustrator-tiedostot:

Kuvatiedostot (.png, läpinäkyvä tausta):

Ota yhteyttä TYYn tiedottajaan, mikäli tarvitset apua tiedostojen kanssa tai mainosten tulostamisessa. TYYn toimistolla vaaliliitot voivat tulostaa pieniä määriä värillisiä A4- tai A3-kokoisia julisteita tavalliselle ohuelle paperille omakustannehintaan. Jos haluat julisteesi paksummalle tai kiiltävälle paperille tai jos haluat tulosteita kymmenittäin, ota yhteyttä johonkin painotaloon.

tyy-tiedottaja@utu.fi