Olet täällä

Edustajistovaalit 2019

Jaa +

Äänestäminen TYYn edustajistovaaleissa on helpoin tapa vaikuttaa ylioppilaskunnan tomintaan!

Äänestäminen on nopeaa ja yksinkertaista. Se onnistuu vaikka kotikoneelta, tarvitset vain utu-tunnukset.

Edustajistovaalit 1.–6.11.2019

Turun yliopiston ylioppilaskunta järjestää 1.–6.11.2019 edustajistovaalit. Edustajistovaaleissa valitaan 41 edustajaa ylioppilaskunnan vaalikelpoisten jäsenten joukosta Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon, joka käyttää ylioppilaskunnassa ylintä päätäntävaltaa. Edustajiston kaksivuotinen toimikausi alkaa tammikuussa 2020 ja päättyy vuoden 2021 lopussa. Vaaleissa on käytössä sähköinen äänestysjärjestelmä.

Edustajisto muun muassa päättää, mitä ylioppilaskunta tekee. Se hyväksyy vuoden talousarvion ja toimintasuunnitelman. Toimintasuunnitelmaa toteuttamaan edustajisto valitsee hallituksen ja samalla valvoo sen toimintaa. Edustajisto valitsee johto- ja valiokunnat sekä opiskelijajäsenet yliopiston toimielimiin mm. yliopiston hallitukseen, päättää ylioppilaskunnan jäsemaksusta sekä tekee ylioppilaskunnan periaatteelliset linjanvedot.

Ehdokkaaksi asetutaan toimittamalla oikeilla tiedoilla varustettu ja allekirjoitettu keskusvaalilautakunnan vahvistama ehdokasilmoitus TYYn kansliaan.

Kahdella tai useammalla ehdokkaalla on oikeus yhtyä vaaliliitoksi. Samaan vaaliliittoon ei voi kuulua enempää kuin 82 ehdokasta. Vaaliliitto perustetaan toimittamalla oikeilla tiedoilla varustettu ja allekirjoitettu keskusvaalilautakunnan vahvistama vaaliliiton perustamisasiakirja TYYn kansliaan.

Vaaliliitot ja yksittäiset ehdokkaat voivat muodostaa vaalirenkaan. Vaalirengas perustetaan toimittamalla oikeilla tiedoilla varustettu ja allekirjoitettu keskusvaalilautakunnan vahvistama vaalirenkaan perustamisasiakirja TYYn kansliaan.

Oman vaaliliiton perustamisesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Sanni Soilampeen (sanni.j.soilampi@utu.fi).

TYYn keskusvaalilautakuntaan kuuluvat:

  • Sanni Soilampi, pj
  • Inari Harjuniemi, vpj
  • Rauli Elenius, sihteeri
  • Tero Ahlgren
  • Tiina Nokelainen
  • Iina Ryhtä
  • Miika Tiainen

 

Vaalien aikataulu

19.9. klo 16.30 Turku-salissa vaalikoordinaattorien info

Viikko 39: Vaalikuulutuksen julkaiseminen verkkosivuilla ja ilmoitustaululla

Viikko 40: Vaaliluettelon, eli äänioikeutettujen luettelon, vahvistaminen

11.10. klo 12.00 Vaalilomakkeiden jättämisen määräaika: ehdokasilmoitukset sekä vaaliliittojen ja vaalirenkaiden perustamisasiakirjat

18.10. Ehdokasyhdistelmän vahvistaminen

1.-6.11. vaalipäivät. Äänestysaika alkaa 1.11. klo 10.00 ja päättyy 6.11. klo 17.00.

6.11. Epävirallisen tuloksen julkistaminen

Vahvistettu vaalitulos julkaistaan TYYn ilmoitustaululla viimeistään 20.11.

Viimeksi päivitetty: 16.09.2019 klo 19:28