Olet täällä

TYYn uutiskirje 32/2018

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 32/2018
Lue selaimessa: bit.ly/2M8Hiq9

Tutustu TYYn opiskelijan oppaaseen

Opiskelijan oppaasta saat tietoa, yliopisto-opiskelusta ja opiskelijaelämästä. Voit myös tutustua ylioppilaskuntaasi ja sen monipuolisten järjestöjen toimintaan. Oppaan lisäksi lisää tietoa löydät verkkosivuiltamme, jonne olemme koonneet muun muassa usein kysyttyjä kysymyksiä ja tietoa opiskelijakortista, neuvontapalveluistamme sekä kaikesta muusta opiskelijan toimeentuloon ja elämään liittyvästä. >> Lue lisää

Järjestöjen ilmoittautuminen Avajaiskarnevaaleille 4.9.2018 on alkanut

Vaikka kesä on vasta aluillaan, olemme jo kääntäneet katseet alkusyksyyn. Avajaiskarnevaalit järjestetään tiistaina 4.9.2018 klo 12-14 Educariumin ja Publicumin aukiolla. Karnevaalien tarkoitus on tarjota järjestöille, yliopiston palveluille ja yhteistyökumppaneille mahdollisuus esittäytyä opiskelijoille. Paikka ei maksa mitään ja pöydän saa paikan päältä. "Järjestötorin" lisäksi tapahtumassa on perinteistä ohjelmaa kuten vuoden opettajan ja opintojakson palkitsemiset ja Turun yliopiston rehtorin lukuvuoden avajaispuhe ja TYYn puheenjohtajan puhe. Lisäksi luvassa on musiikkia ja rentoa yhdessäoloa.

>> Lue lisää

Muista tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen 1.8. mennessä ja hanki opiskelijakortti heti syksyllä

On jälleen aika tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen. Kaikkien perus- tai jatkotutkintoa suorittavien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon läsnä- tai poissaolevaksi. Lukuvuodelle 2018–2019 voit ilmoittautua 31.8. mennessä.

Kokosimme TYYn sivulle ilmoittautumiseen liittyvää tietoa niin perustutkinto kuin jatkotutkinto-opiskelijoille sekä uusille että opintojaan jatkaville. 

Löydät samasta uutisesta lisätietoja myös opiskelijakortin tilaamisesta ja opiskelijakortin hinnoitteluun liittyvistä muutoksista. 

>> lue lisää

TYYn elokuvatoimikuntaan haetaan jäsentä

TYYn elokuvatoimikunta muodostaa elokuvakerho Kinokoplan hallituksen. Elokuvatoimikunta koostuu 6-8 jäsenestä ja puheenjohtajasta. Kinokopla on Turun yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä kaikille avoin elokuvakerho, joka on toiminut vuodesta 1965. Elokuvatoimikuntaan haetaan nyt yhtä jäsentä loppuvuodeksi 2018. Hakuaika päättyy 24.8. klo 23.59. Hakea voivat kaikki elokuvista kiinnostuneet TYYn jäsenet. TYY korostaa toiminnassaan avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme saavamme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä.

>> Lue lisää

>> Tutustu Kinokoplaan www.kinokopla.fi

TYYn blogissa Juha Isotalo:

Turun kampus tiivistyy

Mitä Turun kampukselle tapahtuu jatkossa ja miten opiskelijat voivat vaikuttaa siihen? Opiskelijoiden on yhdessä muun yliopistoyhteisön kanssa asetettava tavoitteet toimiville tiloille. Niissä työskentelyn on oltava toimivaa ja joustavaa, toisaalta kustannustehokasta ja hauskaa. Ulkopuoliset rakennuttajat ja budjetoijat eivät ymmärrä eri alojen ja käyttäjäryhmien erikoislaatuisia erityistarpeita, ellemme me niitä heille kerro.

>> Lue lisää

Kela tiedottaa:

Opintotukea ulkomailla opiskeluun

Voit saada opintotukea kokonaan ulkomailla suoritettaviin opintoihin. Ulkomailla opiskeleva voi edelleen saada opintotuen asumislisää. Ulkomailla opiskelevan opintoraha on yhtä suuri kuin Suomessa opiskelevan(250,28 e/kk). Ulkomailla opiskelevan asumislisä on yleensä 210 e/kk ja opintolainan valtiontakaus 800 e/kk. Asumislisä voidaan myöntää ulkomailla opiskelevalle, jos hän asuu ulkomailla vuokralla ja hänellä on asumismenoja.

>> Lue lisää

Sivuainekokonaisuus:

Haku Kestävän kehityksen sivuainekokonaisuuteen on avoinna 15.8. asti

Kestävän kehityksen koulutusohjelma KEKO on ainutlaatuinen tapa hankkia 25 op tiedollisia ja taidollisia valmiuksia kestävyyshaasteiden parissa työskentelyyn. KEKO koostuu lukuvuoden mittaisesta tiimityökurssista (10 op) sekä valinnaisista kursseista (15 op). KEKOon voivat hakea kaikkien Turun yliopiston tiedekuntien opiskelijat toisesta vuosikurssista alkaen.

>> Lue lisää

Digitaalinen opiskelijakortti muuttuu maksulliseksi – Frank teki kalliit investoinnit

>> Lue lisää

Frankin uusi ja parempi opiskelijapalvelu on pian käytettävissäsi!

 >> Lue lisää

18.7.-26.8. Turun ylioppilasteatteri: Sudenmorsian

21.8. Kv-tuutortapaaminen (suomeksi)

22.8. Kv-tuutortapaaminen (englanniksi)

30.8. Study in Turku -messut 2018

30.8. Fuksi ja Pilttibileet

4.9. Avajaiskarnevaalit

6.9. TYYlikäs avaus

12.9. Osuuspankki palvelee TYYn toimistolla

13.9.Osuuspankki palvelee TYYn toimistolla 

13.9. Aurasoudut 2018

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Kirjastot jälleen auki - kesäaukioloajat jatkuvat 26.8. asti

>> TYS tarjoaa elo-syyskuussa vapautuvia asuntoja ainoastaan uusille opiskelijoille 

>> Tule koehenkilöksi TY:n päätöksentekolaboratorioon! 

>> Virta Challengessa etsitään energia-alan innovaatioita

Nouda lukuvuositarrasi TYYn kansialsta ja nappaa mukaan samalla TYYn kalenteri.

Haetaan järjestöä TYYlikkään avauksen lipunmyyntitehtäviin 6.9.2018

TYYlikäs avaus järjestetään torstaina 6.9.2018 ja TYY hakee järjestöä lipunmyyntitehtäviin ja haalarimerkkien jakoon.

Bileet järjestetään Marilynissä, Vegasissa ja Fortessa ja joka ovelle tarvitaan kaksi työntekijää myymään ja tarkistamaan sisäänpääsylippuja, eli yhteensä kuusi työntekijää pitäisi löytyä illaksi. Työvuoro kestää noin klo 20-04. TYY maksaa työstä yhteensä 300 euroa järjestölle. Järjestöllä tulee olla y-tunnus.

Haku päättyy sunnuntaina 19.8.2018.

>> Lue lisää

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Viimeksi päivitetty: 14.08.2018 klo 13:19