Ajankohta: 
14.11.2016 - 12:00 - 18.11.2016 - 18:00
Paikka: 
Turku
Järjestäjä: 
TYYn Ympäristösiipi

Ympäristöviikko tulee ensimmäistä kertaa!
 

Ympäristöviikko järjestetään 14.-18.11. Viikon teemana on ruoka, ja viikon aikana onkin mahdollista tutustua niin hyönteissyöntiin, kuin kuulla tarkemmin eri kasviproteiinivaihtoehdoista sekä osallistua tiukkaan paneelikeskusteluun ruuasta ja ympäristöstä. Myös oman vatsan pääsee täyttämään vegaanisella ruualla sitsien myötä.

Tervetuloa mukaan kaikkiin tapahtumiin ja nauttimaan Ympäristöviikosta!

Ohjelma tarkentuu vielä lähempänä, joten pysykää kuulolla!

OHJELMA

MAANANTAI 14.11. 

  • Klo 11-12.30: Viikon avaa ruoka-aiheinen tapahtumatori Educariumin aulassa. Mukana torilla ovat VäKi-hanke, kasviproteiinien tuottajat Murtolan hamppufarmi, Vihreä Härkä, kaupunkiviljelijät ja Luomupiiri. Paikan päällä on myös mahdollista ostaa Ympäristösiiven haalarimerkkejä.
  • Klo 13-14: Viikon avausluento Pub1 -salissa. Avauspuheenvuorot pitävät turkulainen kansanedustaja ja vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sekä TYYn hallituksen puheenjohtaja Riina Lumme.
  • Lisäksi: TYYn Meksiko-hankematkan valokuvanäyttelyn avajaiset Agoran aulassa.

TIISTAI 15.11.

  • Klo 9-11: Aloita päiväsi Reilun kaupan aamiaisella Feeniks-kirjaston aulassa. Tarjolla Reilun kaupan kahvia, teetä ja pientä syötävää. Tutustu samalla Turun yliopiston Reilu korkeakoulu -hankkeeseen. Oma kahvimuki mukaan!

KESKIVIIKKO 16.11.

  • Klo 18-23 (jatkot klo 23->): TYYn Ympäristösiiven ja Kehitysyhteistyösiiven järjestämät sitsit sipsikaljavegaaniteemalla. Keskiviikko tarjoaa mahdollisuuden päästä laulamaan ja pitämään hauskaa sitseillä. Tule Saaristobaariin nauttimaan herkullisesta vegaanisesta ruoasta ja hyvästä seurasta! Tapahtumaa sponsoroivat Tikitak -pizzeria ja Vegekauppa.
    Facebook-eventti

TORSTAI 17.11.

  • Klo 14-16: Ruoka- ja ympäristöaiheinen paneeli Tauno Nurmela -salissa. Ruuan ja ympäristön suhteesta ovat paikalla keskustelemassa kaupunginvaltuutettu ja Turun vihreiden puheenjohtaja Jukka Vornanen, yrittäjä ja Vegetukun perustaja Tuukka Simonen, maanviljelijä ja lähiruokayrittäjä Mikko Välttilä, Lihakeskusliiton toimitusjohtaja Mari Hannuksela sekä Brahea-keskuksen projektipäällikkö ja ruokahävikkiasiantuntija Leena Erälinna. Moderaattorina toimii ympäristötieteen lehtori Timo Vuorisalo.
  • Klo 18: TYYn Kansainvälisyyssiiven järjestämää iltaohjelmaa Kampuskappelissa klo 18 eteenpäin.


PERJANTAI 18.11.

  • Klo 18-21: Ilmastobisset yhdessä Turun Eurooppanuorten kanssa anniskeluravintola Baarissa. Tule viettämään rentoa iltaa ja juttelemaan ilmaston nykytilasta ja tulevaisuudesta tuttujen TENu-bissejen tyyliin Marrakechin ilmastoneuvotteluiden päättymisen kunniaksi.
Sijainti: