Ajankohta: 
07.05.2020 - 06:00 - 23:59
Valinnainen
Järjestäjä: 
Turun yliopisto

Vietetään 7.5. yhteinen Reilu kahvitauko

Liity torstaina 7.5. mukaan Reiluun kahvitaukoon. Turun yliopisto on Reilun kaupan korkeakoulu ja nyt kun yhteistä kahvihetkeä ei voida viettää työpaikalle, yliopistolaiset haastetaan mukaan etäkahvitaukoon.

– Tänä vuonna haastamme yliopistolaiset mukaan lisäteemalla #olereilukotonakin, Turun yliopiston Reilun kaupan kannatustyöryhmän puheenjohtaja Minna Kivento sanoo.

Viime vuonna kahvitaukoon osallistui Suomessa ennätykselliset 80 197 Reilua kahvittelijaa aina yrityksistä kouluihin, kahviloista seurakuntiin ja ammattiliittoihin. Tänä vuonna kahvitauko siirtyy työpaikoilta ja julkisista tiloista kotisohville ja etätyöpisteisiin.

– Reilu kahvitauko on tarkoitettu kaikille, jotka välittävät kahvin alkuperästä. Voimme yhdessä pitää huolta siitä, että juomamme kahvi on vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti tuotettua ja siitä maksetaan viljelijälle oikeudenmukaista palkkaa, Reilu kauppa ry:n viestintä- ja markkinointipäällikkö Mirka Kartano sanoo.

Koronakriisin myötä kahvitauko siirtyy julkisista tiloista ja työpaikkojen kahvihuoneista kotisohville ja virtuaalitapaamisiin. Pandemia-aikana korostuu myös tämän vuoden kahvitauon teema, joka on välittäminen.

– Pandemia osuu kaikesta kipeimmin kaikista köyhimpiin ihmisiin, joten nyt jos koskaan on tärkeää tukea maailman kahviviljelijöitä. Reilun kaupan kahvissa maistuu aito välittäminen, Kartano muistuttaa.

Kahvituotantoon liittyy edelleen vakavia ongelmia: köyhyyttä, lapsityövoiman hyväksikäyttöä, haavoittuvassa asemassa olevien syrjintää ja luonnonvarojen ylikuluttamista.

Reilu kauppa on ratkaisu moneen ongelmaan ja Reilun kaupan piirissä onkin jo yli 800 000 kahvinviljelijää 30 eri maassa. Reilun kaupan kahvituottajat saavat myymästään kahvista aina vähintään Reilun kaupan takuuhintaa, joka kattaa kestävän tuotannon kustannukset. Lisäksi viljelijöille maksetaan Reilun kaupan lisää, jonka käytöstä kahvinviljelijäosuuskunnat päättävät itse. Lisällä on rakennettu esimerkiksi kouluja ja kaivoja sekä tehostettu tuotantoa.

Sijainti: