Ajankohta: 
29.04.2017 - 16:00 - 18:00
Paikka: 
Turun konserttitalo
Järjestäjä: 
Turun yliopiston kuoro

30-vuotias Turun yliopiston kuoro katsoo valoon

Turun yliopiston kuoro tuo Turun konserttitaloon valon ja keväiset maisemat 30-vuotisjuhlakonsertissaan huhtikuun viimeisenä lauantaina. Ohjelmistossa on herkkuja suomalaisilta nykysäveltäjiltä, klassikoita sekä täysin uutta kuoromusiikkia.

Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi kuoro esittää kaksi tilausteosta kuorolle läheisiltä säveltäjiltä. Nuoren säveltäjälupauksen ja kuoron tenorin Arttu Punkkisen Metsä-teoksessa tunnelmoidaan luonnon tuoksuja ja leikitellään oksilla oravien kanssa. Kuoron entisen taiteellisen johtajan Mikko Sidoroffin filosofisessa Motiivi nro 2 -teoksessa pohditaan, mitä uskallus on.

Konsertissa kuullaan musiikkia myös monelta muulta suomalaiselta nykysäveltäjältä, kuten Anna-Mari Kähärältä, Jaakko Mäntyjärveltä ja Mikko Heiniöltä. Kuoro tunnelmoi myös pitkäaikaisen lempisäveltäjänsä Toivo Kuulan teosten parissa.

Koko ohjelmisto katsoo kohti kevään valoa. Kappaleiden sanoitukset kumpuavat luonnon ylistämisestä, ja niiden takana on kuuluisia runoilijoita, kuten Mika Waltari, Eeva-Liisa Manner sekä V. A. Koskenniemi.

- Maisemia on monia: vastakäännetty pelto ja sen lämmin multa, tuoksuva metsä täynnä mansikoita, keto ja sen yllä lepattavat perhoset sekä aava, kimmeltävä meri, kuoron taiteellinen johtaja Elisa Huovinen tunnelmoi.

Turun yliopiston kuoro on noin 70 laulajan tasokas sekakuoro, joka on niittänyt mainetta kansainvälisissä kuorokilpailuissa ja joka konsertoi säännöllisesti myös ulkomailla. Toukokuussa kuoro suuntaa vielä NSSS-opiskelijakuorofestivaaleille Ouluun sekä konsertoi Turun yliopiston tohtoripromootiossa.

Valoon - Turun yliopiston kuoron 30-vuotisjuhlakonsertti la 29.4.2017 klo 16, Turun konserttitalo, Aninkaistenkatu 9. Liput 22/16/12e, lippu.fi.

Tule hakemaan lippusi kampukselta! Kuoro myy lippuja seuraavasti:

- ti 18.4. Educariumin aula klo 11-14
- ke 19.4. Assarin alakerta klo 11-14
- ti 25.4. Assarin alakerta klo 11-14
- ke 26.4. Educariumin aula klo 11-14

Sijainti: