Ajankohta: 
30.04.2022 - 11:00 - 01.05.2022 - 16:00
Paikka: 
Taidemuseonmäki ja Vartiovuorenmäki
Taidemuseonmäki ja Vartiovuorenmäki
Järjestäjä: 
TYY

Vappu, se on tullut takaisin!

Simareseptit tulille, valkolakki kaapin perältä, haalarimerkit kiinni, piknikviltit kesävarastosta... Vapun on nyt aika nousta tuhkista ja levittää siipensä entiseen loistoonsa. Saavu todistamaan Vappu come backiä 30.4.-1.5.!

Vappuaatto alkaa TYYlikkäästi boolituksella, jossa TYYn eri järjestöt tarjoavat virkistäviä juomiaan ympäri kampusaluetta. Boolien jälkeen, noin kello 16.45, starttaa yliopistonmäen aukiolta perinteinen Vappukulkue, jossa järjestöjen liput kulkevat kohti Taidemuseonmäen lakitusta muut innokkaat perässään.

Yli kymmenentuhannen ihmisen lakitus Taidemuseonmäellä vappuaattona on vapun ehdoton kohokohta, jota et halua jättää välistä. Lakitus on sekoitus Turku-rakkautta ja vappuonnea parhaimmillaan! Perinteinen lakitustilaisuus Taidemuseonmäellä alkaa kello 17.30 ja valkolakit painetaan päähän kello 18.00 TYYn hallituksen puheenjohtajan pitämän vappupuheen päätteeksi.

Lakituksen jälkeen lippukulkue jatkaa matkaansa Aurasillan kupeeseen Runeberginpuistoon, jossa seuraa Liljan patsaan pesu ja lakitus kello 18:30 alkaen. Innokkaimmat lakitusten ystävät voivat tämän jälkeen osallistua vielä Turun teekkarien organisoimaan Paavo Nurmen patsaan lakitukseen Hämeenkadun ja Kaskenkadun risteyksessä!

Vappuaaton hulinoita seuraa koko kaupungin TYYlikäs vappupiknik Vartiovuorenmäellä vappupäivänä. Piknikillä ohjelmassa tunnelmallista musiikkia, hauskaa ohjelmaa sekä keväistä vapputunnelmaa.

 

Vappuhulinat starttaavat kuitenkin jo kauan ennen h-hetkeä. Järjestöjen organisoimat vapputapahtumat kerätään kätevästi yhteen paikkaan: Pysy ajan tasalla seuraamalla TYYlikäs Vappu -Facebook sivua!

TURVALLISUUDESTA:

Aurakadulla ammottaa tuKY speksistäkin tuttu monttu, mutta sehän ei vappua pysäytä - kunhan ollaan turvallisesti!

Liikutaan varovaisesti katuremontin rajoissa ja vältetään vahingoittamasta työmaa-aitauksia ja muita välineitä. Tapahtuma-alue on pienempi remontista johtuen ja vain osa Aurakadusta on käytössä. Lähellä Taidemuseota ja sen edessä on leveämmin tilaa ja myös Puolalan puistoon voi levittäytyä kuulemaan lakitusta. Mäen tapahtumia voit seurata myös TYYn somesta!

Taidemuseonmäelle on helpoin kulkea Läntisen pitkäkadun suunnalta remonttialueen välttämiseksi.

Vappupiknikillä 1.5. löydät TYYn pisteeltä alkusammutusvälineet. Piknikillä päivystää myös SPR:n ensiapu ja X-Secin järjestyksenvalvonta. Tsekkaa kartasta alueen poistumistiet ja esteetön reitti! Tapahtuma-alueelta löytyy esteetön vessa.

X-Sec valvoo tapahtuman turvallisuutta.

 

Vappu on saatu taputeltua nyt kasaan, ja toivoisimmekin vielä palautetta TYYn järjestämistä asioista. Palautelinkkiä voi jakaa myös eteenpäin esimerkiksi järjestöjen viikkomaileihin.

VAPPUPALAUTELINKKI: https://link.webropolsurveys.com/S/19AA347F9F88E2CC

 

Sijainti: