Olet täällä

Turun ylioppilasteatteri: Seven Brothers

Jaa +

Ajankohta: 
20.06.2018 - 19:00 - 20:00
Paikka: 
Turun ylioppilasteatteri, Läntinen rantakatu 23, 20100 Turku
Järjestäjä: 
Turun ylioppilasteatteri

Seven brothers – Kiireetön esitys ihmisen läsnäolosta

”Mutta kun olivat atrioineet, istuivat he taasen mikä minnekin ja mikä mitäkin mietiskellen, tai katsellen eteensäavattuun kirjaan. Perä-akkunan ääressä, joka antoi länteen päin, istui Aapo, askarrellen nysänsä kanssa, ja näkyi kuin olis hänen aatoksensa syventynyt tärkeään asiaan.” (A. Kivi, Seitsemän veljestä)

Aleksis Kiven romaani Seitsemän veljestä (1870) on suomalaisen kirjallisuuden merkittävimpiä teoksia. Romaani kertoo seitsemän orvoksi jääneen nuoren miehen elämästä 1800-luvun maalais-Suomessa. Kymmenen vuoden aikana veljekset rakentavat taloja, viljelevät maita, metsästävät eläimiä, tappelevat, saunovat, opettelevat lukemaan, sekä kertovat toisilleen mukaansatempaavia tarinoita.

16.6.2018 ensi-iltansa saava Seven Brothers -esitys kuvaa yhden tavallisen kesäillan tunnelmaa seitsemän veljeksen talossa. Se on kiireetön esitys, jonka keskiössä on ihmisen läsnäolo.

Vaikka mitään erityistä ei tunnu tapahtuvan, silti tapahtuu loputtoman paljon. Mitäänsanomaton, yksinkertainen toiminto tai ääni voi pian tuntua äärimmäisen merkitykselliseltä ja monipuoliselta. Ihminen tekee jokaisesta hetkestä mielenkiintoisen.

Esitys on pelkistetty kaikin keinoin, jotta ihmisen läsnäolo nousisi pääosaan. Esityksessä ei käytetä sähkövaloja, maskeerausta tai rooliasuja. Esityksessä ei ole dialogia, joten esitys soveltuu kaikenkielisille.

Seven Brothers on Turun ylioppilasteatterin off-produktio. Esityksen ohjauksesta vastaa Lukas Priklopil, jolle produktio on myös osa draamakasvatuksen aineopintoja.

 

ESITYKSET

ENSI-ILTA 16.6

17.6. / 19.6. / 20.6. / 21.6. / 26.6. / 27.6.

Kaikki näytökset klo 19 Turun ylioppilasteatterilla (Läntinen rantakatu 23).

LIPUT 7€

Lippuvaraukset ja -ostot: turunylioppilasteatteri.fi/liput

Sijainti: